Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Nie pamiętam fabuły tylko jedną scenę. To było coś takiego: jakaś pustynia, burza piaskowa, nie widać prawie nic. Grupa ludzi ucieka na tej pustyni i po jakimś czasie wbiegają do poruszającej się furgonetki zamykają za sobą drzwi. Widzimy to odjeżdżające auto i słyszymy, że jeden pyta się innych "Gdzie jest... (i tu...

więcej

Hej. Już kilka razy udało mi się znaleźć filmy, których widziałem tylko skrawki, a zapadły w pamięć. Postaram się opisać wspomnienia/skojarzenia.

Film prawdopodobnie dosyć stary. Znali się od dziecka. Dziewczyna z religijnej rodziny. Możliwe, że zmusili murzyna do chrztu. Czarny bohater wyjechał i wrócił jako...

szukam filmu, który widziałam wiele lat temu podejrzewam, że przedział to 15/20 lat temu. Może ktoś z was takowy kojarzy bo z chęcią obejrzę go po latach. Pamiętam z niego jakieś fragmenty była to grupka znajomych(?), przyjechali do jakiegoś domu i kojarzę dwie sytuacje : 1) jedna laska kręciła sobie włosy na mikser i...

więcej

Hej, hej! Szukam filmów, które by były o "Solidarności", tematyce z nią związaną albo ich akcja rozgrywała się w czasie działalności "Solidarności" (chodzi mi oczywiście o okres strajków, o początek lat 80). "Strajk" już obejrzałam, i szukam innych. Będę wdzięczna za pomoc

Film jest o tym, jak naukowcy znajdują gigantyczny statek obcych który spadł na Ziemię miliard lat wcześniej i badają jego wnętrze. Prawdopodobnie telewizyjna produkcja z lat 1999-2001, ale miała fajne efekty specjalne. Niestety zapomniałem tytułu. Ktoś kojarzy?

Witam poszukuje horroru chyba mogę go tak określić więcbył wypadek była rodzina i oni nie przeżyli (albo przeżyła chyba tylko córka ) i ona widziała duchy tych jej bliskich czy coś i tyle pamiętam haha pomoże ktoś ?

Amerykański film/komedia w której dziewczyna ma listę erotycznych rzeczy które chce zrobić. Na samym końcu tej listy jest seks

Czy ktoś wie może co to bym za serial?
Serial był o młodych policjantach/detektywach żyjących w jednym domu blisko plaży. Serial nie jest nowy to na pewno.
Pamiętam tylko jeden odcinek, w którym dwójka tych przyjaciół chciała przenikąć w struktury gangu narkotykowego i żeby to zrobić wzięła narkotyki naprawdę. Chyba,...

więcej

Pomożecie? Ale coś bardziej aktualnego i naprawdę śmiesznego. Dzieki!

2 fragmenty filmu widać na tym teledysku tu: 2:39 i tu: 4:41 -
https://www.youtube.com/watch?v=0H-s8Va4TxE&list=RD0H-s8Va4TxE&start_radio=1

Kojarzę ten film jak przez mgłę, i nie mogę przypomnieć sobie tytułu - proszę o pomoc...