Poszukuję filmu, który oglądałam dość dawno temu w telewizji. Film zaczynał się balem (maturalnym?) głównej bohaterki, podczas tego balu ona zaczyna słyszeć głosy - myśli innych osób, po czym trafia do jakiegoś ośrodka, gdzie ona sama odkrywa, że potrafi "wyciszyć" te głosy gdy czyta książki. Jej siostra próbuje jej...
więcej
Witam
Szukam filmu o przypadkowym kolesiu, którego śliczna agentka z długimi nogami wciągneła w jakąs aferę rządową. Pamietam, że ten koleś był przed swoim ślubem ( żone miał jędzowatą ) i w jednej ze scen zagrał jej na "gulu" razem z tą agentką. Koniec filmu miał miejsce gdzies we Francji lub we Włoszech....
Witam
Dlaczego nie mogę napisać recenzji do filmu : Erskineville Kings
http://www.filmweb.pl/film/Kr%C3%B3lowie+Erskineville-1999-38335
dwie dziewczyny pochodzą z bardzo ortodoksyjnej religijnie miejscowości. Jedna się buntuje, druga jest głęboko wierząca (ale jej siostra została wygnana, bo jest lesbijką ). Jadą do dużego miasta. Ta zbuntowana świruje i cuda wyczynia, ale na końcu wraca do domu i jest posłuszna. Ta spokojna się zakochuje w chłopaku z...
więcej
Kobieta (Włoszka, a może Hiszpanka) bierze ślub chyba z Amerykaninem, żeby uratować rodzinny
biznes (chyba restaurację). Po pewnym czasie rodzi się między nimi uczucie. Nie pamiętam jak
kończy się film. W głowie utkwiła mi scena, że przychodzi do nich do domu człowiek z urzędu
imigracyjnego i wchodzi w chwili,...
Grupa przyjaciół chyba 3 dziewczyny 3 chłopaków na rowerach wybierają się na dłuższą wycieczkę po okolicznych miasteczkach i wioskach (typowych dla Anglii). Zatrzymują się w małej wiosce szukając noclegu u właściciela małego gospodarstwa. Ten daje im nocleg, rano zauważają że brak jednej z dziewczyn. Kilkaset metrów od...
więcej
Tak dokładniej to chciałam wiedzieć, co myślicie o (proszę odpowiadać kolejno):
1. pierwszych problemach Violetty
2. pierwszym spotkaniu z Tomasem a pierwszym spotkaniu z Leonem
3. pierwszym pocałunku z Tomasem z pierwszym pocałunku z Leonem
i na razie tyle :)
Akcja tego filmu dzieję się na jakieś wyspie. Nagle pojawia się nieznajomy (który okazuje się szatanem), daje ludziom ultimatum. Mają oddać chyba 5 dzieci dla niego a on zostawi ludzi na wyspie w spokoju, inaczej wszyscy zginą.
Ludzie między sobą zaczynają się kłócić kto ma oddać dziecko.
Niestety tylko tyle...