Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, prowadzę blog "porady40latki", którego zakładką jest kącik rozrywki, a w nim same propozycje filmowe
obejrzanych przeze mnie filmów.
Jednakże są to tylko moje opinie. Chciałabym zamieszczać (cytować) tez opinie innych osób
na wybrane filmy lub możecie robić to sami w komentarzach. Od wielu wielu lat jestem...

więcej

ogladalam transportery i adrenaline

Szukam filmów z dobrymi scenami łóżkowymi, coś na kształt "Grzesznej miłości" z
Angeliną Jolie, czy też "Czekając na wyrok" z Halle Berry.

Jakie jeszcze filmy znacie ?

USA, jest małżeństwo mają syna około 8 lat, mieszkają nad rzeką tuż obok domu, syn tonie, kobieta nie mogąc pogodzić się z jego śmiercią opuszcza chyba męża, jedzie na jakąś wyspę, tam poznaje młodego faceta, jak się okazuje w ogóle go nie poznaje kojarzę latarnię morską skaliste brzegi, walkę w latarni, wszystko chyba...

więcej

Lecial jakos w 1996-8 ... czyli mialem kolo 8lat jak go widzialem
Z filmu pamietam tyle ze bylo duzo napiecia, szukali jakies opowiedzi, i na koncu kosmici przeprowadzili atak meteorytami i to byl koniec swiata... lecialo albo na polsacie albo na tvn xD pamietam tez ze byl 2 razy w telewizji i za kazdym razem nie...

A więc tak była taka scena że kobieta i mężczyzna (nie pamiętam czy chłopak i dziewczyna)
włamują się do domu, ale w pewnym momencie zjawia się pies przed którym zaczynają uciekać i
chowają się do wanny lub brodzika i tam czekają, a dalej nie pamiętam.

Pytanie zawarte w temacie. Przyznam, że przeszukałem już kilkadziesiąt list typu "top 100 spaceships in scf-fi movies" i takich tam podobnych, ale bez rezulatatu. Może jednak ktoś rozpozna na pierwszy rzut oka :>

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=316axlh&s=8#.U6QRfbF9aUk

Małżeństwo z synem małym ok 6-9 lat jadą samochodem całą drogę się kłócą, zajeżdżają pod mały sklepik, stację benzynową, kobieta pozostaje na miejscu a mąż jedzie dalej z synem szukać noclegu. Po powrocie nie zastaje żony, przegląda monitoring, okazuje się że żona była świadkiem na parkingu o rozmowie o narkotykach,...

więcej

Szukam horrorów podobnych do :

"Koszmar minionego lata,
"Cabin fever",
"The cabin in the woods"
serii "Wrong turn".

Głównie chodzi mi o motyw "grupa nastolatków..." itd.
Znacie jakieś tytuły ? Z góry dziękuję.

Szukam filmu gdzie rodzina przeprowadza sie do domu w lesie. Wkrótce dziewczynka zaczyna widzieć pewnego mężczyzne. Pamiętam jeszcze że był tak jakiś podziemny tunel do przeprowadzania ludzi.