Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Już był podobny wątek, z góry przepraszam za powielanie, ale tym razem z małym kryterium dodatkowym - TYLKO POLSKIE KINO.
Szukam filmów traktujących o chorobach psychicznych, szpitalach psychiatrycznych. Najchętniej z kręgu kina moralnego niepokoju, ale mogą też być lata 80., 90.
Wahadełko, Szpital Przemienienia......

więcej

Słabo go pamiętam , ale wiem że był o mężczyźnie który wyszedł z więzienia - nwm czy przypadkiem nie chodziło coś o jego żonę ( znaczy to na pewno ale nie wiem czy morderstwo) no i on zajeżdża do miasta które pamiętam że ktoś później w tym filmie nazwał czyśćcem czy rozgrzeszeniem - jakoś tak , no i tam zaczyna się...

Hej, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Szukam filmu, który kiedyś widziałam.

Dwójka przyjaciół z dzieciństwa, cały film próbują być razem. Przy każdym spotkaniu odkrywają, że bardzo siebie potrzebują. Ona jest pracowita, mądra i biedna, on jest cwaniakiem, który ma bardzo dużo kasy, ale nie potrafi być szczęśliwym....

więcej

Poleci mi ktoś dobry dramat z przesłaniem?

Napiszcie jaki jest najlepszy film , wg was???

wg mnie: Titanic (1997)

Witam szukam filmu który oglądałem dość dawno temu chodzi mi o film w którym taki
jeden koleś zostaje niewidzialny bo wstrzyknięto mu " preparat niewidzialności" a potem
wariuje i zaczyna zabijać w jakiejś klinice chyba.

Witam!

Już bardzo długo szukam jednej z wersji bajki o brzydkim kaczątku. Jest bardzo podobna do
wersji "Pan Andersen opowiada", wiele wiele lat temu wersję, której szukam miałam na
kasecie. Była po angielsku z lektorem. Brzydkie kaczątko miało w tej wersji taki zachrypnięty
głosik bardzo, potem jak odeszło do...

więcej

Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać. Będzie sprawiedliwiej, bo będzie
można podać
łatwy
motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i zażądać dwóch.
Czasem motyw
jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą liczbę piszemy w
nawiasie,
jak ktoś by nic nie napisał,...

więcej

Szukam filmu o chłopaku, który modyfikował głosy na komputerze i dzięki temu dzwonił do
ludzi jako ktoś inny.

nie pamiętam jaki to był film
było sobie małżeństwo i po jakims czasie ten mąż zaczął ją zdradzać z taką blondynką
później okazało się ze jest w ciązy i jego zona chyba tez była w ciąży . Obiecał tej kochance
ze z nią bedzie a później ją zabil .
nie przyznał się do tego a takie różne rzeczy typu pierścionek czy...

więcej