Oglądałem go chyba w latach 90-98 na kasecie VHS, pamiętam tylko, że była tam scena jak facet wychodził skądś (chyba jakiegoś klubu/baru) i został zaatakowany przez kilku kolesi i podczas walki przytknęli mu głowę do czegoś leżącego na ziemi (coś z kosmosu) i to mu się przyczepiło do głowy (coś ala motyw z filmu...
witam, mam problem z wychowawcą bo ni chce zabrać nas na film który jest od
15 a my mamy 14. bo jesteśmy "za młodzi na niego" i nie wpuszczą nas nawet
z osobą dorosłą. Czy to prawda czy ta babka fantazjuje?
PS. szukam odpowiedzi bo mi nie chce wierzyć że jak idę z osobą dorosłą to
mogę iść na co chcę.
proszę o...
akcja dzieje sie w święta w stanach. dwie siostry spotykaja sie ze soba i idą na cmentarz po czym wspominaja swoja zmarłą dawno temu siostre. okazuję sie że siostra została zamordowana a przez kobiete która chyba je wychowywała i nadal żyje. decyduja sie na proces w trakcie którego muszą sobie przypomnieć wiele...
Oglądałam jakieś 5-6 lat temu, nie pamiętam wiele. Polskie małe miasteczko, mieścina, może wioska, jest jakiś plac budowy, wiem że robotnicy zamiast pracować grają w karty piją piwo, nagle ktoś ich informuje, że jedzie komisja. Wiem że członkowie ów komisji idą na jakąś działkę do jakieś altanki lub domku tam zaczyna...
więcej
Witam serdecznie,
kilka lat temu, późnym wieczorem, oglądałam amerykańską (?) komedię. Typowa rodzinka, rodzice + dwoje dzieci (dziewczyna i chłopak). Pewnego dnia nastolatka znika, prawdopodobnie zostaje porwana. Rozpoczynają się jej poszukiwania. Jak przez mgłę pamiętam jej młodszego brata, który jest...
Film w którym odkryto na zdjęciach pewnych osób miecz/włócznię która się z każdym dniem coraz bardziej zbliżała do tej osoby. Kiedy była wystarczająco blisko, ta osoba ginęła. Na końcu filmu bodajże też zginął ksiądz.
Tak się zastanawiam, czy istnieje jeszcze szansa oryginalny scenariusz filmowy, poza surrealizmem, nie
będący kalką, kopią, pustą wydmuszka, gotowym półproduktem, oklepanym motywem? Na ile zostało jeszcze
sztuki w przemyśle filmowym, czy pozostała jeszcze przestrzeń na kreatywność, unikatowosc?
Jest nas jeszcze...
Witam serdecznie - mam ogromna prośbę: poszukuję amerykańskiego filmu (niestety, nie
pamiętam z którego roku) o uczennicy, która zakochuje się w swoim nauczycielu, próbuje go
uwieść. Jednak kiedy on mówi jej, że ma żonę, rodzinę ona postanawia się mścić, oskarżając go o
to że ją uwiódł i zgwałcił (jak dobrze...
Mam wiele wspomnień z dzieciństwa związanych z filmami i wielu z nich nie mogę
odnaleźć. Może ktoś z was coś skojarzy, tym bardziej, że mam zamazane wspomnienia.
Filmy te na vhsie widziałem gdzieś pod koniec lat 80 i na początku 90.
1. Podejrzewam nawet, że film nazywał się po polsku "Naga klatka", wiem bo...