A więc, niedawno spierałem się z kolegą co jest bardziej popularne, DragonBall który on uwielbia czy Star Wars które lubie ja, więc pozostawiam wam ten wybór. Temat jest po to żeby sprawdzić kto z szanownych FilmWebowiczów lubi Dragonball a kto Star Wars.
Uważam, że kino europejskie przewyższa pod wzgledem artystycznym każde inne. Może trochę traktuję je zbyt ogólnie ale myśle, że można filmy stworzone we Włoszech, Szwecji czy Polsce rozpatrywać w jednej kategorii bo wywodzą sie z tej samej (lub bardzo podobnej) kultury.
1 Tam gdzie rosną poziomki- reż. Ingmar...
Potrzebuję do prezentacji na lekcję WOK-u. Możecie wymienić filmy, gdzi ten motyw był jakoś interesująco, nietypowo, oryginalnie, urzekająco itp. przedstawiony? Poza tytułami podajcie krótki komentarz.
Poszukuje filmu który ciągle chodzi mi po głowie. Czytałam o nim dość dawno temu..Pamiętam o czym jest jednak ne pamiętam tytułu.
Film opowiada o feminisce w której zakochuje się pewien gość. Chcąc ją do siebie przekonać porywa ją i potem robi z nią różne rzeczy.
Może ktoś kojarz fabułę... cóż wygląda to na film...
Skoro w polsce dystrybutorzy silą się z tłumaczeniem tytułów to dlaczego nie tłumaczą IMION AKTROÓW. Tak jak to robią francuzi np.
kilka przykładów:
Jean Reno - Janek Wesołabryczka
Denzel Washington - (tutaj dystrybutor by ogłosił konkurs) Denzel Dzwonek ze Stolicy
nie no ale serio John Travolta - Jan...
Poszukuje dwóch filmów: Looking for Alibrandi (Dziewczyna do wzięcia)oraz Revelation (Klucz do Apokalipsy). Byłabym wdzięczna za wskazówki, gdzie mogę znaleźć te filmy.
sprawa jest następująca : nie moge sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu ani nazwiska żadnego aktora który gral w tym filmie pamietam jedynie szczątkowo fabułe :
chodzilo o to ze jeden typ (głowny bohater) prowadził sklep muzyczny na spolke z dwoma innymi typami i oni co chwile zadawali sobie pytania jakie 5...