Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dziś odbyła się premiera filmu "Jasne błękitne okna" w Inowrocławiu, ponieważ pani Beata Kawka jest z tego miasta.I lokalna redaktorka spytała Lindę: "Jak panu pracowało się z dwiema takimi gwiazdami?"...Hmmm...Brodzik po sukcesie Magdy M. jest bardzo popularna.To fakt.A Kawka?No "Samo życie" mówi samo za siebie...Obie...

więcej

Film opowiadał historię o kilku osobach, które przeżyły katastrofę bodajże elektrowni jądrowej (lub skutek jakiegoś nieudanego eksperymentu) która spowodowała zniknięcie wszystkich ludzi na ziemi.
Przeżyły tylko osoby które w momencie katastrofy umierały z innego powodu (utopienie, wypadek samochodowy...).
I garstka...

więcej

Czy nie denerwuje was nasza "monotonność" polskiego kina? W każdym polskim filmie występują ci sami aktorzy; główna rola męska: (dawniej) Żebrowski, Linda, (ostatnio) Małaszyński, Zakoscielny. W naszym państwie tak mało uwagi zwraca się na kulturę, film, muzykę... Jakieś dotacjie dla rozwoju kultury-znikome. Ostatnio...

więcej

czy ktos oprocz mnie zauwazyl ze wyszukiwarka jest skopana? jest zmieniony interface i sposob wyszukiwania i teraz nie mozna znalezc szukanego tytulu

Zwracam się do wszystkich z prośbą o pomoc w zdobyciu filmu "Honor samuraja" /Goyokin/ w rezyserii Hideo Gosha. Ktoś z moich przyjaciół ma niedługo urodziny i dowiedziałam się, ze marzy aby do swojej kolekcji dołączyc ten film. Może ktos mi wskaże, gdzie mam szukać, bo do tej pory, mimo usilnych starań nic mi z tego...

więcej

Tylko jedno pytanie...
ODnośnie muzyki.
Ktoś może wie, jaki jest tytuł piosenki i kogo,tej, którą słyszeć można w tym filmie podczas napisów końcowych?
Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc...
:)

Jeśli chodzi o tematykę to powinien on dotyczyć Średniowieza taki film o mrocznej stronie średniowiecza (o ile inna wogule była). Z góry dzięki wszystkim.

hej,wpisujcie jakies fajne filmy jakie obejrzeliscie ostatnio.czekam na posty.moze byc horror,thriller,komedia ewent.dramat
dzieki

Niestety aktorów pamiętam jak przez mgłę bo nigdy nie miałem okazji obejrzeć tego filmu w całości.
Film razcej zaliczany do Thrillerów. Jakiś koleś mordował młode dziewczyny i chyba ubierał w ładne sukienki, później umieszczał ciała w pobliskim jeziorze przywiązując je do odwazników żeby ciała nie wypłyneły na...

Ten film również leciał kiedyś na TVN(?). A więc: grupa ludzi zostaje przeniesiona na pustynną planetę i zostaje na niej uwięziona, potem tych ludzi atakują również ludzie, którzy już są od jakiegoś czasu na tej planecie i teraz zaczyna się walka o przetrwanie.

Może mi ktoś pomóc?