Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ostatnio przeglądając filmweb zwrociłam uwage na filmowe plakaty. niektore bardzo mi sie spodobały i chciałabym miec je w domu. czy ktos wie skąd mogę wziąć archiwlane plakaty? mam kilka nowych, o takie moge poprosic w kinie, ale nie mam pojecia skąd wytrzasnąć takie sprzed kilku(nastu) lat! czy ktos mógłby mi pomóc?

witam! jestem świeżo po seansie tego tajemniczego filmu i zastanawiam sie o co chodzio davidowi lynchowi.... jeżeli macie jakieś ciekawe interpretacje to byłabym wdzięczna za ich ujawnienie... pozdr

opowiada o czlowieku, ktory urodzil sie 4 lipca (dzien niepodleglosci USA). help me please

użytkownik usunięty

Fajnie byłoby gdyby w okresie halloween w telewizji zapanował nastrój duchów i grozy. Jakie filmy wg was w powinny puścić telewizje w ten czas?
Moje typy:

Sok z żuka
Edward Nożycoręki
Miasteczko Halloween
Gnijąca Panna Młoda
Piątek Trzynastego

hm...

hej wszystkim! interesuje mnie wasza opinia na temat dwóch filmów... według was, które dzieło zasługuje na większe uznanie: "zielona mila" czy "skazani na shawshank"? wybór ciężki - wiem ale próbujcie... pozdrawiam

Witam,

Mam prosbe, czy moglibyscie podac tytuly filmow gdzie wystepuje podobny motyw jak np w filmie "lean on me"/wesprzyj sie na mnie z morganem freemanem, tam bylo o zdewastowanej szkole, zdemoralizowanych uczniach on mial za zadanie zrobic ze szkoly i uczniow "ludzi" :) innym filmem z podobnym motywem moze byc...

więcej

Siemka szukam filmów historycznych (dramatów kostiumowych...) żeby akcja w filmie toczyła się do XVIIw. Tylko nie piszcie byle czego o którym np. słyszeliscie od kumpla itp. Piszcie o takich filmach które oglądaliscie i które wam się podobały.

Z góry dzięki!!!

Ciekawi mnie, na jakie produkcje nie możecie się doczekać w tym nowym roku. Ja osobiście czekam z niecierpliwością na "300tu Spartan" i na "SIN CITY 2".

użytkownik usunięty

Najlepszy dramat: "Babel"
Najlepsza aktorka w dramacie: Helen Mirren - "Królowa"
Najlepszy aktor w dramacie: Forest Whitaker - "Ostatni król Szkocji"
Najlepsza komedia lub musical: "Dreamgirls"
Najlepsza aktorka w komedii lub musicalu: Meryl Streep - "Diabeł ubiera się u Prady"
Najlepszy aktor w komedii lub...

no cóż, to już dziś... i niestety nie mam dostępu do canal+ :((

czy nie ma jakiejś strony na której byłyby wyniki (same wyniki, bez obrazu już:P) LIVE ?