Chciałabym się dowiedzieć,jakie polskie filmy XXI wieku można uznać za wybitne-nagradzane,doceniane,albo po prostu-waszym zdaniem-wartościowe...Robię referat o współczesnej Polsce i chciałabym poznać też waszą opinię na ten temat ;)
teraz kino rosyjskie angielskie to jest kino a USA to iednym słowem SYF jakich mało, np. komedie typu "American Pie" pełno tego badziewia teraz.skasowac takie komedje
Mnie sie bardzo podoba, troche za mało reklamowany a na pewno zdobyłby duza widownie! Jest duzo lepszy od 4400! Polecam, w czw. bedzie dopiero drugi odcinek!
Jaka według Was jest najbardziej przerażająca scena w wybranym filmie grozy? :) A może macie takich więcej..? podzielcie się z nami ;)
Dla mnie osobiście była to scena z THE RING kiedy Samara wychodzi ze studni, a następnie z telewizora... cały tydzień spałam jak na szpilkach, bo bałam się, że mi się nagle telewizor...
ok a więc postanowiłam stworzyć listę o której wspomniałam w tytule. Ile razy na filmie pomyśleliście "Boże a teraz oni się pocałują i będa żyli długo i szczęśliwie"? Myślę, że sporo bo takie filmy zdarzają się i to nie rzadko. Tak więc jeśli chcielibyście podzielić się swoją opinią piszcie.
Oglądałem go jako dziecko w kinie. Pamiętam,że był STRASZNY. Opowiadał o chłopcu, który stracił włosy (był w to zamieszany kot i jescze jakiś samotny, tajemniczy dom). Chcąc je odzyskać posmarował głowę jakąś maścią, co miało swoje przykre konsekwencje. Kojarzy ktoś coś takiego?
A propo jeszcze czy to nie jest moze Ballada o Narayamie????
kurcze to jakies arcydzielo chińskie ale nie znam tytulu zero napisów zaczyna sie od pokazania kozłów, jest ich sporo i jakiejs wioski w górach, potem na koniach jada jakies gostki , chetnie uzycze zainteresowanym :) i wystepuje jakas kobieta z tatuazem...
Witam
Poszukuje tytułu filmu wojennego o II Wojnie Światowej a dokładniej o lądowaniu w Normandii (nie chodzi mi o żadne z nowych produkcji czyli po 1990 roku) z lat '60 lub '70 (chyba) produkcji USA albo UK. Pamiętam taką scenę gdy dwóch Niemców przebranych za amerykanów chce ukraść paliwo z brytyjskiego oddziału...
szukam dwoch filmow - jeden to anime, dosc stare, mysle ze okolo lat 80, opowiadala o typowym mangowym blondynku, to chyba bylo cos o cyborgach, wszyscy chodzili w czerwonych ubrankach, a inni bohaterowie to maly grubasek ziejacy ogniem i taki duzy robot, szukam tego od dawna, ale nic nie moge znalezc, drugi film to...
więcej