Piszcie co o tym sądzicie. Dziewczyny zabiły matkę jednej z nich w imię wielkiej, głębokiej więzi przyjaźni, aby ich nie odseparowano. Ale po wyjściu z więzienia, nigdy więcej się nie spotkały. Nawet teraz, po blisko półwieczu zapytane o dawną przyjaźń, obie odpowiadają: Życzę jej szczęścia, ale nie chce się z nią...
Doskonale zdaję sobie sprawę, że takich tematów były steki, jak nie tysiące. I doskonale zdaję sobie sprawę, że bardzo często przy okazji takich tematów wymieniane są komedie i horrory. A ja nie chcę ani komedii, ani horrorów. Z bardzo prostego powodu- na komedie muszę mieć specjalny nastrój, a za horrorami nie...
Co to jest?? Jest to komedia o Kocie który jest z innego wymiaru i spotyka dzieci Konrada i Sally. Zaczyna sie z nimi bawic i w ten sposob niszczy dom
Jest tam taki fragment ze opiekunka do dzieci lezy na skrzyni bo pies zabral kłodke a jesli jej nie znajda to bedzie zle:] Pod koniec filmu gdy dom...
Czy ktoś widział ten niezależny film "Firecracker"? Co o nim myślicie? Według mnie to ciężki i trochę niezrozumiały film, ale mi się spodobał. A co sądzicie o aktorach w nim występujących? Chodzi mi szczególnie o Mike'a Patton'a, który aktorem w sumie nie jest, ale ciekawi mnie czy waszym zdaniem ma talent aktorski....
więcejNa maturę ustną w polskiego muszę przygotować prezentację dotyczącą najwybitniejszych adaptacji literackich. Które według Was zasługują na to miano?
Pytanie? Co myślicie o egzorcyzmach Emily Rose? Jest Warty obejrzenia? czy to następna chała amerykańska:?
Dobry film nawet można powiedzieć, że bardzo dobry. Moim zdaniem dorównuje swojej 2 część. Posiada dobrze rozwinięte sceny akcji.
Co możecie powiedzieć o tym filmie?
Witam! Jestem miłośnikiem starych filmów z lat wymienionych w tytóle. Panuje w nich super klimat i ogólnie są czaderskie (wg. mojej osoby). Myśle, że wielu z was wie o co mi chodzi. Piękne bryki, moda panująca w tamtych czasach: kapelusze, płaszcze, cygaro czy fajeczka, laska to tylko kilka atrybutów. Szczególnie w...
Kiedyś na TVP Polonia oglądałem polski film o człowieku, który na skutek różnych okoliczności został zabójcą do wynajęcia dla tchórzliwych samobójców. Raz wynajął go starszy Pan do zabicia chorej żony, a okazało się to próbą jakiegoś przekrętu. Jeżeli ktoś skojarzy ten film z na podstawie powyższego opisu, to proszę o...
więcej