Pacino-De Niro
1.Zycie Carlita-Chłopcy z Ferajny
2.Człowiek z blizną-Dawno temu w Ameryce
3.Serpico-Ulice Nędzy
4.Ojciec Chrzestny 2 M.Corleone-Ojciec Chrzestny 2 Young Don Vito Corleone
5.Gorączka V.Hanna-Gorączka N.MCauley
6.Zapach Kobiety-łowca Jeleni
7.Pieskie Popołudnie-Wśćiekły Byk
8.Adwokat...
czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy są gdzieś w polsce filmy na podstawie książek Borysa Akunina. wiem, że w Rosji już je można oglądać. uwielbiam jego książki i bardzo lubię klimat filmów rosyjskich z tamtych czasów
witam , mam problem jak ma na nazwisko Judyta , jest mo to bardzo potrzebne , czekam na wasza pomoc , pozdrawiam
chodzi mi o film który bardzo dawno oglądałem pamietam jak przez mgłe pamietam tylko że akcja dzieje sie w szkole uczniowie podzieleni sąs na jakieś grupy i jedna grupa znajduje w ścianie jakieś soki czy coś takiego i one mają dziwne działanie też za bardzo nie pamietam o co chodziło. i wygrywają konkurs czy co to...
jak w tytule, z tego co pamietam jest to film o chlopcu i starszym gosciu ktory zakochal sie w jego matce, i on wkreca temu chlopcu ze oni z tamtad uciekna czolgiem czy cos :)
akcja rozgrywa się w latach sześćdziesiątych może początek siedemdziesiątych (XXw.) na Śląsku, starsze małżeństwo (on prawdopodobnie emerytowany górnik) musi przenieść się do bloku, starszy pan umiera, pies przychodzi na jego grób...., wiem że to bardzo trudne zadanie, mam nadzieję że znajdzie się KTOŚ kto wie jaki...
Wakacje niestety już za nami, jutro zaczyna się szkoła. Wpisujcie tu filmy obejrzane podaczas tych dwóch miesięcy, nie musza to byc oczywiście same kinowe extra pramiery (oczywiście mogą) , cokolwiek (dvd, tv itp.) ważne, aby były to filmy, które wam się bardzo podobały...
Oto moje filmy :
1. Prawdziwa...