Witam. Poszukuję tytułu filmu [bodajże francuskiego], w którym główny bohater, gość ok 40, ojciec rodziny, pracownik fabryki z zamiłowania malarz, postanawia pewnego dnia nie iść do pracy. W tym czasie odwiedza ojca, a następnie udaje się do Wenecji. Z góry dziękuję za pomoc.
Tak jak wyżej. Gdzie mogę znaleźć emitowany ostatnio na jedynce film pt. Napoleon. nigdzie go nie mogę znaleźć, ani kupić....
Prosze napiszcie mi gdzie znalezc wyniki konkursu . Jestem nowy i wszystkiego sie ucze bardzo prosze o odpowiedz . Z góry dziekuje :)
Wiem że była to komedia romantyczna z konca lat 90.Historia przedstawiała się następująco:Facet przyjeżdza do NY z LA i poznaje blondynkę.Spędzaja noc w hotelu.Pozniej wraca do LA do swojej żony.Po jakims czasie niespodziewanie spotyka tą blondynke w szpitalu gdzie odwiedza swojego przyjaciela geja chorego na...
Najlepsze filmy-
1. MILCZENIE OWIEC- za aktórów, zdjęcia, muzykę, sceny w Memphis, noktowizor, wątek owiec i wątek długopisu.
2. LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM - za Nicholsona (chociaż siostra też była mistrzowska), wodza, końcową imprezę i zakończeniem
3. DAWNO TEMU W AMERYCE- za środek, koniec i początek, za De Niro,...
Gorąco polecam Wam 2 dzisiejsze filmy:
Pierwszy z nich to "Noc myśliwego" z Robertem Mitchum`em z 1955.
Dla zachęty napiszę tylko, że na IMDb znajduje się w 250 najlepszych filmów wszechczasów na #149 (m.in. przed "Gandhi`m", "Przeminęło z wiatrem" i "Chwałą").
Emisja: 21.08.2006 20:00 Ale kino!
Drugą pozycją...