Może ktoś z was pamięta taki film, w którym jeden koleś przeżył wypadek samolotowy i dzięki temu miał szczęście. Później odnalazł go jakiś facet i kazał z zawiązanymi oczami przebiec przez autostradę po której jechały samochody. I udało mu się to. Tego łepka co przebiegł - szczęściem było zdjęcie, a właściwie...
kiedyś oglądałam film... dziweczyna zostaje zgwałcona przed kilku facetów na automacie do gry, później akcja filmu toczy się już w sądzie... zna ktoś tytuł? wie jak go znaleźć? pomocy ;)
...nadejszla wiekopomna chwila...
...trzeba miec na czym czapke nosić...
...podejdź no, do płota...
...samolot nad moim niebem lata...
...kto mi zabroni z pastowanym kabanem, po lesie spacerować?...
^jak dla mnie komedia wszechczasów^
oglądam 50 raz i śmieje się nadal, wraz z 70-letnią babcią, która...
Cześć jeśli jesteś w posiadaniu filmów wojennych skontaktuj sie ze mną - pilnie- piotr_xxxx@poczta.fm
Nie chodzi mi tu o inspirację krótkotrwałą, ale raczej o coś ważnego - jakaś życiową decyzję, czy podjęcie jakiegoś działania.
Jesli tak - to jakie to filmy i do czego was zainspirowały?
Nie wiem jak dodac nowy film (tytul) gdzie mam szukac tego guziczka?:)
Sorry za takie glupie pytanie, ale za nic nie moge znalesc.
Zapraszam wszystkich w wieku powyżej 25 lat, do wzięcia udziału w rankingu filmów oglądanych wielokrotnie; niech utrudnieniem będzie dodanie do każdej pozycji punktacji (w skali od 1 do 10).
Moje propozycje:
gwiezdne wojny IV, V i VI (4)
forrest gump (7)
2001: odyseja kosmiczna...
Bezskutecznie probuje przypomniec sobie tytul filmu, ktory ogladalam dawno temu, a ktory bardzo chcialabym obejrzec ponownie.
Film byl chyba produkcji angielskiej i oparty na faktach. Dwie dziewczyny zostaja zatrudnione jako sluzace w pewnym domu. Ciezka praca, ponizanie, samotnosc i brak perspektyw na zmiane wlasnego...