Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakie znacie filmy, których wątkiem głównym lub też pobocznym jest wojna secesyjna w USA? Proszę o tytuły. Jak najwięcej ;]

Szukam już nie wiem od ilu miesięcy jakiej kolwiek piosenki czy tez utworu na pianino, takiego.. hm.. w stylu "Smells Like Teen Spirit" Tori Amos, albo coś co na pewno znacie: "My heart will go on". Prooszę pomóżcie mi

głosujcie na lessy
głosujcie na lessy
głosujcie na lessy
głosujcie na lessy
głosujcie na lessy
głosujcie na lessy
głosujcie na lessy

Pytam się bo jestem sfazowana po obejrzeniu "Henryka V" i pierwsze co mi do głowy przyszło - Branagh powinien za tą rolę dostać Oscara. Widzę że dostał nominację. Kto go pokonał? Muszę wiedzieć, żeby porównać czy faktycznie mu się należało :)

swoje zapytanie kieruje do wszystkich tych ktorzy kojarza moment kiedy trish i darry jada samochodem a za nimi policja. Trish zmienia stacje w radiu i wtedy leci piosenka JEEPERS CREEPERS pilnie potrzbuje vokalistki ktora to spiewala. PS na koniec filmu leciala druga piosenka jeepers creepers ale nie o ta mi chodzi :)...

więcej

Prosze niech ktoś napisze tytuł tego filmu!!! Jest to thriller. Pamiętam tylko pare sytuacji: małżeństwo wybierają się w podróż jachtem. podczas rejsu zabieraja na pokład młodego mężczyzne i jego żonę.
Pamieta również, że ta para, która gościła na statku (chyba) była dentystami i chcieli wyrwać zęby właścicielom...

"Hotel Ruanda" , "Miasto Boga" , "The hurricane" , "The exorcism of Emili Rose" filmy, które według mnie wywołują najwięcej refleksji, filmy o ktorych sie nie zapomina zaraz po wyłączeniu telewizora, piszcie tutaj jakie filmy oparte na faktach wywarły na was największe wrażenie bo chętnie sobie je obejże jeśli pojawią...

więcej

ogladał kiedys filmik w którym dziewczyna miała dar przewidywania co stanie sie za kilka chwil. Film konczy sie scena na autostradzie. Samochody stoja w korku, a laska ma wizje, że zara wybuchnie cysterna i wszyscy splona. Próbuje ostrzec wszystkich ale nik nie zawra cna nia uwagi. Wszyscy gina.
Czy wiecie jaki to...

Na 100% drugi raz nie obejrzę "Miłości w Nowym Jorku". Okropne... Na drugim miejscu są trzy części Władcy Pierścieni, a na trzecim wszystkie części Gwiezdne wojny-Zemsta Shitów, czy jak to tam szło. Masakra

zavaro to sadysta, kłamca, nieudacznik i oszust