Oglądałem w dzieciństwie film na polsacie i niestety zapomniałem tytułu. Z tego co pamiętam z filmu to to że kliku chłopców podróżowało przez amerykę pociągami itp. A ha na początku był epizod jak jeden z starszych braci rozbijał kijem bejsbolowym w czasie jazdy samochodem skrzynki pocztowe.
Witam z rana!
Poszukuje tytułu filmu!
Film opowiada o dwoch dziewczynach ktore szly przez las i doszly do jakiejs osady!
Pzozniej jedna z nich zachorowala! W filmie byly jescze jakies potwory podobne do wilkow ktore jak ugryzly czlowieka to czlowiek po pewnym czasie sie w nie zamienial! Jeszcze w tym filmie w...
za chiny ludowe nie umiem sobie przypomnieć tytułu..
film z tańcem w roli głównej.
oprócz tańca ;-) w miare przystojny koleś - tancerz, którego właściwej partnerce chyba coś się stało.. bo zastępuje ją mało urodziwa sprzątaczka czy ktoś taki.. ćwiczą to tańczenie.. wszyscy są temu przeciwni.. a oni ostatecznie...
Prosze podajcie mi jakies filmy, w ktorych głowny bohater ma cechy literackiego bohatera romantycznego. Moze to byc bohater - patriota, bohater werteryczny, bohater byronowski, jakas przemiana bohatera czy jakikolwiek inny typ z epoki. Jest mi do bardzo potrzebne do matury ustnej z polskiego, a nie mam za wiele...
Będę wdzięczny za każdą informację o filmie, którego opis zamieszczam:
Rzecz dzieje sie w latach 80. Właściciel sporej posesji umiera, w domu pozostaje jego ogrodnik, ktory właśnie się wyprowadza (ogrodnik jest nieco ograniczony umysłowo - nie jest zyt rozmowny i nie potrafi się dobrze wypowiedzieć). Dziwnym...
Pamiętam że film ten leciał w 2000-2002 roku w TVP-1. Najgorsze jest to że nie pamiętam w ogóle tytułu ani ewentualnie nazwisk aktorów którzy zagrali w nim. Tak więc trudno ten film namierzyć. Pamiętam że w gazecie, pod tytułem filmu, było napisane m.in. "burleska". Film raczej jest z okolic 2000 roku (może koniec lat...
więcejTen film jest poprostu exstra ;) hihi ... naprawde bardzo mi sie podoba trzyma w napieciu caly czas i co chwile na jaw wychodza nowe rzeczy i wlasnie o to chodzi bo ...wszystko niby jest juz dobrze a tu nagle ciach i juz jest inaczej...ten film naprawde jest ok ;) pokazuje ze zycie nie jest takie latwe jak by sie...
Film był o profesorze,który zbudował wehukuł czasu.Z zewnatrz byla to mala budka po wejsciu do srodka okazaywalo sie ze jest wielkosci normalnego pokoju.
Pamietam jescze ze byly jakies roboty?ludzie rozpoznawali ich poprzez zadanie zagadki roboty nie umialy odpowiedziec na nia.
Wiem ze podrozowali tez w czasy ii...