Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

mnie uja film "Zielona Mila" po nim zmienilem zdanie na temat kary smiercia..moze nie zmienilem ale zaczolem sie zastanawiac...ze kurde jesdnak gina chyba czasem niewinne osoby.....i ze ten kto ma kase to ma wplyw na wynik rozprawy czasem...ale nie o tym chcialem...ja wracam do filmu "The Crow" gdyz podoba mi sie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Czy zna ktoś stronkę z piosenkami, które zostały wykorzystane w różnych filmach? Czasem spodoba mi sie jakiś motyw i a potem szukaj igły w stogu siana...

Chciałbym poprosic o info jak mogę dodać film. Z góry thx

Czy w końcowej scenie, w któej Grace w taki szczególny sposób :D rozwiązuje problem swoich stosunków z Dogville, odczuwasz satysfakcję ? Czy jakieś inne uczucie? Napisz czy jesteś "on" czy "ona":)

...poszukuje napisów do filmu rane(wounds), mogą być angielskie.Będę bardzo wdzięczny.

Coś dodacie ? Albo coś nie tak ?

Skazani na Shawshank
Leon zawodowiec
Ojciec chrzestny
Pulp Fiction (1994)
Podziemny krąg !!!! (obowiązkowo)
Equilibrium (2002)
Sin City - Miasto grzechu
Lot nad kukułczym gniazdem

Jak coś macie jakieś własne "lektury" to piszcie chętnie poczytam = a później obejrzeee

Była też o zwierzakach (chyba pluszaki jakieś, krety w okulatrach i inne produkcja raczej angielsa) bo na końcówce było logo Thames. Nie pamiętam czy była dubbingowana czy tłumaczona ok roku 1986-88 leciała na tvp zawsze z rana. Jakimis norami chodziły krety (straszniejsza od Muminków noe była) Tyle pamiętam. Zwierzęta...

więcej

Witam:) Szanowni Państwo potrzebuję do swej magisterki opdowiedzi na następujące pytania: "Czy zwracasz uwagę na muzykę partnerującą filmowi?" "Czy wyobrażasz sobie film bez ścieżki dźwiękowej". Prosiłbym o rozwinięcie swojej odpowiedzi:) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich KINOMANIAKÓW:) Piotr.

Witam! Szukam filmow mowiacych o stworzeniu swiata lub czlowieka, moze byc to motyw biblijny,mitologiczny a nawet w ujeciu alegorycznym. O kontakt prosze na forum lub pod mailem: michu_14@interia.pl