Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

czesc wszystkim - wygralam ksiazke w konkursie Brokeback Mountain do tej pory nie otrzymalm zadnego maila co robic jak odebrac nagrode?

dzieki

Chodzi mi o tytuł filmu. Film opowiada (tak sądzę) o matce i córce, które wprowadzają się do domu (bliżniaka). Ich sąsiadami są ojciec i syn. Między domami jest tajne przejście. Obaj panowie zakochują się w matce. Syn zabija ojca i trzyma go w wannie z lodem. Potem następuje u mnie luka w pamięci. Proszę o pomoc.

Czy ktoś kojarzy film o agentach FBI którzy sa wyłani na wyspę w celu treningu zawodowego a na wyspie znajduje sie miasteczko i w/w agenci zaczynaja ginac ... jeden zostaje polany cieklym azotem i sie kruszy inny przez porażenie prądem i okazuje sie ze na wyspie jest psychopata ktory ich wykancza a w pokoju "dowodzenia...

więcej

Jakiś czas temu widziałem u znajomego reklamę jakiegoś filmu na Cinemax. Pamiętam iż dosyć mnie zainteresowało. Film miał być o jakimś młodym mężczyźnie który chciał skomponować symfonie XXI wieku i wszędzie szukał inspiracji np. nasłuchiwał bicia serca swojej dziewczyny i słuchał przeróżnej muzyki. Proszę o podanie...

więcej

Poszukuje stron gdzie mógłbym się zapoznać z dorobkiem kinematografii francuskiej - rankingów, twórców , historii:)

Polski film z lat 70/80. Obóz studentów, chyba polonistyki lub czegoś związanego z językiem. Głównym bohaterem jest brodaty doktor a na końcu przyjeżdża profesor. Jednemu studentowi obija i przyjeżdża po niego MO :) Czy ktoś wie jaki to film?

Ech kino lat 80-tych... Wielkie giwery, wielkie klaty, wielkie serca i tylko mózgi niewielkie :-) Ale za to jakie to wszystko wspaniałe było! Dzisiaj nie ma już "twardzieli" - zastąpili ich "przystojniacy". Wtedy, gdy Rambo, Commando, czy nawet Action Jackson napotykał przeciwnika to po prostu posyłał mu kulkę w łeb...

więcej

Moje typy:
"Zjadacz węży 3 " : z Lorenzo Lamasem, nawet nie jestem ciekaw czy wystąpił w poprzednich częściach
"Straszny film": wedle mnie po prostu głupie
"Zakład karny 3" (jeżeli istnieją 1 i 2 to lepiej być bardzo ostroznym)
"Chłopaki nie płaczą" : bez komentarza
"Poranek kojota" : jeżeli lubisz kawały o...

Film zaczyna sie jakoś tak. Jest napad, przyjerzdza policja i wywiązuje sie szczelanina. Bandyci mimo iż dostali juz sporo kulek nadal żyja. Pierwszego z nich udaje sie załatwic dopiero granatem a drugiego po rozjechaniu samochodem. Dwaj policjanci idąc po śladach znajduja w jakimś budynku dziwne urządzenie na którym...

więcej

mam pracę domową na temat gatunków filmowych. Czy moglibyście mi pomóc? mam napisać cechy charakterystyczne, wartości oraz oczekiwania widza. Z cechami chrakterystycznymi jeszcz sobie poradzę, ale trudno mi napisać jakie wartości ma komedia, western czy horror (właściwie to trudno mi określić wartości jakiego kolwiek...

więcej