witam kinomaniakow!
mam pytanko mianowicie chodzi mi o serial traktujacy o starozytnym rzymie kumpela mowila mi ze jest wciagajacy i bardzo realistyczny a ja bardzo interesuje sie tym tematem wiec jesli wiecie cos np. tytul serialu oraz gdzie mozna ten serial zobaczyc, na jakim kanale jest emitowany bardzo prosze o...
elo!
jakie wed. was filmy są kultowe? takie, bez obejrzenia których nie można powiedzieć że zna się na kinie. klasyka.
?
Witam poszukuję tytułów filmów jakis ciekawych dokumentów lub coś z kina niezaleznego najlepiej rzeczy było kontrowersyjne, mocne lub poprostu interesujące (patrz np. Czeski Sen).
Oglądałam te filmy już parenaście razy próbując jednocześnie doszukać się dylematów moralnych. Znalazłam ich parę w "Białym" Karol ma poważne wątpliwości czy zabić człowieka(wiecie scena z dworca w Paryżu), następnie w "Czerwonym" Sędziego rusza sumienie, że szpieguje ludzi i w końcu sam zgłasza się na policję...ale co...
więcejKiedy będzie rozdanie Oscarów ? Czy wiecie może kiedy jest przewidywana (o ile jest) i w jakim programie emisja ? Please Odpowiedzcie !
Pewnie jak każdy z Was często oglądam filmy... choć przyznam że czasem w wypożyczalni mam problem z ich wyborem :) Czy możecie mi pomóc w wysunięciu propozycji co do filmów po których obejrzeniu od razu nie zapomina się o czym były??? Zapraszam do podjęcia się tego wyzwania. Pozdrawiam
Jeśli wam się chce, możecie wpisać słynne małżeństwa ze świata filmu bądź muzyki.
Z tych co wymienię z głowy jest to:
Reese Witherspoon i Ryan Phillippe
Summer Phoenix i Casey Affleck
Michelle Williams i Heath Ledger
Demi Moore i Ashton Kutcher
Robin Wright Penn i Sean Penn
jest już późno i myśleć mi sie...
Witam:)! Szukam nazwy bardzo dobrego filmu, którego główną bohaterką jest nastoletnia dziewczyna z wielkim talentem do ćwiczeń lekkoatletycznych na drążkach (lub coś w tym stylu). Początek filmu zaczyna się od tego, jak bohaterka wraz z rodzeństwem i ojcem jadą autem do szkoły i przedstawia każdego członka rodziny z...
więcej