Może ktoś mi z pracowników portalu łaskawie wyjaśnić czemu z mojego bloga zniknęło 3/4 zdjęć??
PS. To nie jest pierwszy raz!!!!!!!

WujekChu1ek

Dobra nie ważne, bardzo prawdopodobne, że to wina hostingu do zdjęć...

WujekChu1ek

Jednak problem leży po waszej stronie, ponieważ na hostingu mam zdjęcia które zostały usunięte u was na portalu a nie na odwrót...

WujekChu1ek

A może na tych zdjęciach było coś co im się nie podoba. Może FW idzie drogą Facebooka. Ostatnio czytałem, że FB zablokował zdjęcia jakiegoś dziennikarza pod zarzutem nagości na nich. Najlepsze jest to, że te zdjęcia przedstawiały ludzi na ulicy w czasie marszu, więc o żadnych golasach nie mogło być mowy. Tylko, że rodzaj marszu nie spodobał się Zuckerbergowi i spółce więc wymyślili taki pretekst.
Lepiej przejrzyj swoje zdjęcia czy przypadkiem nie przedstawiają coś "niestosownego".

adamus0101

Jak coś niestosownego może zawierać zdjęcie potraw/jedzenia... Wejdź w bloga kilka zdjęć zostało...

Czy wg ciebie zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym sugeruje coś niestosownego??:D

WujekChu1ek

A może jakaś sałata albo pomidor były ułożone w kształt krzyża albo półksiężyca. :P
Jakiś pretekst się zawsze znajdzie. ;)

adamus0101

Jajka, kiełbasa i majonez były ułożone w nieodpowiedniej formie:P

WujekChu1ek

Zrób galerię tych zdjęć na hostingu i daj linka na blog z jakimś podpisem typu -
"Super odrażające zdjęcia mojej zupy, które spowodowały szok w ekipie Filmwebu" :PP
Pewnie każdy czytający bloga otworzy ten link... :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
WujekChu1ek

A to były potrawy koszerne? ;)

WujekChu1ek

To ty jesteś jedną z tych osób które wrzucają do neta foty zwyczajnego żarcia? xD
W takim razie może moderacja jest po prostu uczulona na te szopki. Dzisiaj każdy uważa się za eksperta i krytyka od wszystkiego co robi, jak nie jedzenia to filmów, muzyki, polityki czy nauki, może ktoś stracił cierpliwość do tego wszędobylskiego, bezwartościowego spamu. To w końcu blog na FILMwebie, a nie twitter czy facebook (uprzedzając pytanie - nie, nikt ci nie zabrania, może po prostu mieć dosyć gimbusiarskiej mody).

elmaister

Ty widzę z kolei, że jesteś specem od ludzkiej psychologii a także wróżką, bo oceniasz ludzi w ogóle ich nie znając.

WujekChu1ek

Zluzuj poślady, to było tylko proste założenie. Nigdy nie spotkałem osobiście nikogo z tej grupy, myślałem że się w końcu udało, a że mam parę pytań to spróbowałem.

elmaister

Co wg Ciebie znaczy zdjęcia normalnego żarcia?

-Quiche na Cieście Francuskim z Owocami Morza, Selerem Naciowym, Rukolą i Serem Cheddar oraz Serem Manchego(Owczym)

-Cytrynowe Roladki z Kurczaka ze Szpinakiem na Serowym Sosie(Z Gorgonzolą) z Ziemniaczanym Purée i Rodzynkami Brazylijskimi(Physalis).

To jest zwykłe żarcie? Dałem tylko mały przykład.

Ps. Blog jest prywatną sprawą każdego użytkownika i może zamieszczać tam cokolwiek mu się podoba, byle byłoby to zgodne z regulaminem. U mnie był to zbiór potraw które ugotowałem.

WujekChu1ek

Popieram wypowiedź.
Najgorsze, jak ktoś nie ma się czego czepiać, a musi koniecznie

chemas

No nie wiem, gorsze jest śmiecenie, np. w lesie albo na forum takimi postami.

elmaister

No to mamy inny punkt widzenia w tej sprawe

WujekChu1ek

Zdjęcie tego co na co dzień jedzą ludzie, co nie wymaga żadnych wyjątkowych umiejętności czy składników. Wiadomo, że "quiche", "ramen", "ziti" czy "pesto" brzmią super ale pod obcobrzmiącą nazwą kryje się zwyczajne, proste danie. Taka kuchnia jest zresztą najlepsza, po prostu nie jest to coś nad czym warto się spuszczać, fotografować i publikować. Obowiązkowo bez podania normalnego przepisu, za to z maksymalnie wydłużoną i przetykaną nieprzetłumaczonymi słowami nazwą. W dodatku na portalu filmowych :DDD
No jasne, że blog jest prywatną sprawą każdego użytkownika, nikt nikomu tego nie zabrania. Ale jest też publiczny, a więc każdy może go ocenić i podsumować. Byle byłoby to zgodne z regulaminem.

elmaister

A kto ci każe wchodzić na ten blog, nie podoba się to nie oglądaj i nie czytaj, to proste ?
Po drugie, założony przez Wujka temat dotyczy sposobu zarządzania portalem i bezpieczeństwa danych w nim zgromadzonych. Tak więc nie odniosłeś się do tematu, tylko najeżdżasz na typ i zawartość tego blogu. To nie jest w porządku

chemas

No tak, "nie podoba się to nie oglądaj" musi być xD skąd mam wiedzieć czy mi sie cos nie podoba jak tego nie obejrze? Argument inwalida, każdy ma prawo do krytyki czy sie to komu podoba czy nie.
A temat dotyczy właśnie blogu i znikajacych zdjęć autora, to raczej ten płacz jest nie na miejscu.

elmaister

Czepiasz się i tyle

chemas

"Nie podoba sie to nie czytaj" :D

elmaister

Chłopie przestań, zachowujes się jak dziecko. Zaśmiecasz gościowi temat, a potem piszesz nie czytaj.
Słabo
Bez odbioru

chemas

A propos zaśmiecania to co tu w ogóle robisz? Nie jesteś autorem, nikt cie o nic nie pytał, twoje posty dotycza tylko moich postów nie mają nic do tematu. To jest dopiero zaśmiecanie tematu

elmaister

On może mi nawet wyrzucać śmieci na podjazd, a ty stąd wyjazd.

WujekChu1ek

Zgłoszone do administracji za wyzwiska, pomówienia i nakłanianie do samobójstwa, za co zresztą oprócz regulaminu istnieje odpowiedni paragraf Kodeksu Karnego.

Pierwszy raz spotykam się z tak chamską i prostacką reakcją na zwyczajną, wyważoną krytykę. To jest standard na tym portalu, czy po prostu miałem pecha na samym początku trafić na wyjątkowo małego i zakompleksionego człowieczka? Obrzydliwe.

elmaister

Przestań mnie trollować, bo ci się to nie uda spamerze. Żegnam, dosyć dokarmiania trolli.

Ps. Jakoś nie widzę znikających postów...

elmaister

A i weź się nie ośmieszaj, bo zaczyna mi się ciebie robić żal...

WujekChu1ek

W którym miejscu się ośmieszam? I jakich znikających postów? Agresywne trolle, które łamią nie tylko regulamin ale również polskie prawo powinno się kasować, a nie znikać im posty.

Nie wiem jakie panują tutaj zwyczaje, ale tak ordynarne chamstwo nie powinno być tolerowane. Domyślam się dlaczego w założonym przez samego siebie temacie na temat swojego bloga w tak agresywny i wulgarny sposób reagujesz na krytykę, ale ani kompleksy ani niska samoocena nie są usprawiedliwieniem.

Jeśli nie zamierzasz mnie przeprosić to nie widzę powodu dla kontynuowania tej infantylnej kłótni. Moderacja najwyraźniej nie zwraca uwagi na opcję "zgłoś nadużycie", dlatego korzystając z rady zawiadomiłem także usera o nicku "Oro" na jego blogu. Sprawia wrażenie aktywnego i poważnego moderatora, może prędzej zareaguje.

WujekChu1ek

Posta powyżej też zgłoś, niech moderatorzy widzą kim jesteś i z kim mają do czynienia.

WujekChu1ek

Poszły kolejne zgłoszenia, za dalsze wyzwiska i pomówienia, z zaznaczeniem że zupełnie bez powodu i w odpowiedzi na wyciągniętą rękę. Nie wiem czy to coś da, ale to jest już gruba przesada. I nigdzie na ciebie nie najechałem, tylko skrytykowałem.

Nie interesuje mnie twój staż, liczba ocen czy postów. Nie jesteś lepszy od innych tylko dlatego, że spędziłeś tutaj więcej czasu i uważasz się za "wyjadacza". Trochę pokory człowieku, już nie jestem zdziwiony skąd te zdjęcia żarcia, widocznie bardzo potrzebujesz gdzieś zaistnieć, choćby w internecie. "Patrzcie na mnie mam tu konto od 10 lat, buahaha jestem wyjadaczem, patrzcie na mnie, a ty się zamknij". Żałosne.

O blogu moderatora "Oro" dowiedziałem się od znajomego, który podpowiedział mi to i owo na temat radzenia sobie z trollingiem. Najważniejsze, że wiem gdzie kierować swoje apele, a czy to odniesie skutek to już zobaczymy.

elmaister

Życżę w takim razie powodzenia, dużo szczęścia i jeszcze raz szczęścia, bo chyba zacząłeś nie z tą osobą co trzeba.

WujekChu1ek

Co to ma do wrzucania zdjęć żarcia? xD
Nie musisz zaraz tak płakać i się ciskać, nikt ci nie zgwałcił chomika, tylko skrytykował przez internet. To nie powinno aż tak boleć, więcej pewności siebie!

Nie biorę udziału w dziecinnym porównywaniu fiutków, jakbym chciał albo potrzebował coś komuś udowadniać to założę bloga o swoich umiejętnościach i zainteresowaniach :D
No z tego co tu piszesz wygląda to na zaśmiecanie.

elmaister

Moja matka nie żyje.

WujekChu1ek

A i zgłoszone za wulgarne wyzwiska wobec usera

WujekChu1ek

To pewnie Andrzejek z nowego konta - przecież to on się czepia Twojego bloga jak świeże gówno buta.

Marac

Wiem właśnie, albo jakiś inny szambotroll z ich ekipy.

elmaister

"Dzisiaj każdy uważa się za eksperta i krytyka od wszystkiego co robi" jestem zawodowym kucharzem, krytykiem nie jestem, ale znam się na tym co robię i uwierz mi nie jestem jak reszta ludków z internetów.

adamus0101

Widziałem masę podobnych historyjek. Najbardziej śmieszy w nich to, że Zuckerberg orientuje się w takich tematach jak marsze gdzieś w Polsce, podejmuje na ich temat własne decyzje i je egzekwuje xD Podczas gdy facet przecież nawet nie odwiedza facebooka bo kto by miał czas na takie bzdety?
Jeśli w ogóle doszło do jakiegokolwiek usunięcia (co jest mało prawdopodobne, takie opowiastki są przeważnie od początku do końca wyssane z palca) to na pewno z jakiegoś prozaicznego powodu.

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Za dużo zdjęc pizzy. Pizza to Włochy, a Włochy to faszyzm.

:-D

Marac

To nie jest zabawne w mojej sytuacji:P Tam było ponad 100 zdjęć...
Podrzuć jakiś fajny hosting gdzie można wrzucać zdjęcia katalogami a nie pojedynczo i się nie pieprzy co chwila. Będę dźwięczny:P

WujekChu1ek

Nie no, wyobrażam sobie. Ale beka z filmłebowych partaczy zawsze na propsie.
Hostingu nie znam - nie korzystam do takich celów. Załóż taki temat - może ktoś doradzi. Trochę osób ma blogaski ze zdjęciami.