Może ktoś mi z pracowników portalu łaskawie wyjaśnić czemu z mojego bloga zniknęło 3/4 zdjęć??
PS. To nie jest pierwszy raz!!!!!!!

Marac

Spoko, dzięki!

WujekChu1ek

Co do hostingu, z kilku korzystam, ale nie wiem który całe katalogi przyjmuje.
Kiedyś używałem TinyPic, ale teraz mam konta na innych.

Np. na tych...

http://imageupload.co.uk/

https://gifyu.com

https://postimages.org/

https://cubeupload.com (stąd zdjęć Marac nie może otwierać, nie wiem czemu :/ )

A tu jako gość wstawiam, nie chciało mi się rejestrować ;)

http://wgrajo.pl/

http://wstaw.org/

http://ifotos.pl/

https://iv.pl/

Montago

Dzięki, miałem właśnie do ciebie pisać odnośnie tych hostingów, ale mi nawrzucałeś na forum to się obraziłem:P

WujekChu1ek

Ooo, aż tak wrażliwy jesteś ? ;((( :P :P
"Trza być twardym, a nie miętkkim" , jak to ktoś kiedyś w "Big Brother" mówił... :D

WujekChu1ek

Na https://imgur.com możesz wrzucić po kilka zdjęć na raz, nie wiem ile maksymalnie (na szybko przetestowałem 7 screenów, więcej nie chciało mi się robić). Możesz je umieścić na stronie w "albumie" i będą dostępne pod jednym linkiem, np. https://imgur.com/a/r5q1M ale na bloga, raczej będziesz musiał do każdego zdjęcia osobno podawać adres żeby się wyświetlało.

Ziggy

A to normalne akurat z tymi adresami osobnymi. Dzięki!

WujekChu1ek

"Moje" hostingi też pozwalają tworzyć albumy, publiczne, prywatne, i chyba "linkowe", przynajmniej tak mają zdjęcia, tzn. tylko mając link
tam trafisz. TinyPic przynamniej 10 zdjęć naraz przyjmował, ale to było 2 lata temu, teraz już nie korzystam z niego.

Montago

Na TinyPic można wrzucać i po kilkanaście zdjęć, ale ostatnimi czasy miałem tam konto i zdjęcia i mi wyje*ało, nie wiem czy to pech czy jak, ale do TinyPic się nie zbliżam...

WujekChu1ek

Ja też właśnie zrezygnowałem, co prawda zdjęcia pozostały, ale często strona była niedostępna, zawieszona itp.

Są jeszcze zapodaj.net i Pokazywarka, ale nigdy tam nie byłem.
Miałem też na rosyjskim serwerze, ale tam mieli niewygodny interfejs.

Montago

Weź kuwra teraz 100 zdjęć przerzuć i wrzuć to na bloga, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce... Codziennie mówię "aaaaa jutro":P

WujekChu1ek

Co masz zrobić dziś , zrób jutro... będziesz miał dwa dni wolnego ;P

nina2001

"...Zrób pojutrze..."
Kochaj łóżko swoje ja siebie samego:D
Kiedy ogarnie cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż ci przejdzie:D
Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu:D

WujekChu1ek

Oj tam co za różnica jutro czy pojutrze ważne żeby po odpoczywać:P
Z tą pomocą całkiem zacne hihi

nina2001

Ale 2 dni to nie 1:D

WujekChu1ek

No ale dziś i jutro to daje 2 dni wolnego a z pojutrze daje 3 :P

nina2001

Coś kręcisz:P

WujekChu1ek

Ja kręcę chyba tylko noskiem :P

nina2001

jak sobie przelozysz robotę na jutro to będziesz miała jeden dzień wolny, a nie 2, bo jutro będziesz robić. dopiero przelozenie pracy na pojutrze daje 2 dni wolnego (dziś i jutro).

Jeśli nie wiesz nawet jak się opie*dalać to aż strach pomyśleć jak pracujesz xDDD

elmaister

To nie myśl za dużo, bo aż strach czytać co piszesz :P

nina2001

większy strach to nie potrafić policzyć dwóch dni xDDD

WujekChu1ek

Polecam hosting ugu.pl - z tym, że ładowanie plików chyba tylko przez ftp, przynajmniej jak tak działam, nie wiem, czy ma inny interfejs

easyeagle

Dzięki bardzo!

WujekChu1ek

Huk z tymi hostingami, raz są, a za chwilę ich nie ma...
Jak nie chcesz flickera, czy jakichś zdjęć google, to najlepiej weź sobie chmurę zrób u właśnie wujka gugla! I będziesz miał nie tylko na zdjęcia, tylko na wszystko co tylko!

ZSGifMan

Niezła myśl, choć chyba oleje tego bloga, jeżeli fw ma mnie w dupie i mają usuwać blogi...

WujekChu1ek

To tylko czekać aż wpadną na pomysł pójścia w ślady IMDb i zamkną fora... Temu spadła klikalność nieco spadła, ale gdyby tu to powielili, to czarno widzę tan portal...

ZSGifMan

Fakt, to by była przdsada...

WujekChu1ek

Ale patrząc po pomysłach, spodziewać się można tu wszystkiego...

WujekChu1ek

Niedługo całego bloga ci usuną i będzie spokój.

Andrzejek324

Specjalnie dla ciebie go naprawie, bo chciałem go skasować, zmienię hosting i zrobię od początku z dedykacją 4U.
Dzięki, że napisałeś, to mnie zmotywowało do działania.

WujekChu1ek

Wiem z pewnego źródła, że za jakiś czas wszystkie blogi zostają usunięte, więc za długo się nim nie nacieszysz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
WujekChu1ek

Jedno ci powiem, na pewno wszyscy teraz zainteresują się jakie tam masz zdjęcia na tym blogu

mitrus80

Chciałeś powiedzieć jakie były... Bo prawie wszystkie mi wcięło... F*ck filmweb!

WujekChu1ek

Szczerze mówiąc, to z przykrością muszę się zgodzić z trollikiem Andrzejkiem w tej kwestii, chociaż podpieram się wyłącznie własną intuicją a nie "pewnym źródłem". Wg. mnie wszystko wskazuje na to, że chcą usunąć blogi, choć oczywiście biorąc pod uwagę tempo ich "prac" może to potrwać jeszcze z 10 lat.

Marac

Czyli jednak FW ma jakieś zalety, jeśli chodzi o tempo prac ;P

chemas

:D

chemas

:-D

Marac

Własną intuicją? Tzn.? Rozwiniesz myśl...

WujekChu1ek

1. Pasowałoby to do ich polityki bezsensownego usuwania funkcjonalności
2. IMDB usunęło forum, to my usuniemy blogi (nie wiemy po co, ale widać tak trzeba)
3. Kilka lat temu przestały działać tagi - co może oznaczać albo ich typową fuszerkę albo to, że położyli na blogi lachę
4. Gdy wprowadzili ten zje banany biały layout (też bezmyślnie kopiując najbardziej rakowany trynd we współczesnym Internecie) zapowiedzieli, że strony profilowe będą psuć w następnej kolejności

To wszystko są drobiazgi i nic z powyższego nie wskazuje niby na to, że chcą usunąć blogi, dlatego piszę o intuicji - po prostu tak czuję, pasowałoby to do tych półmózgów.

Marac

A chociażby blogi weryfikatorów, myślałeś o tym? Nasze usuną a tamte zostawią, czy znajdą zamienniki? Co i tym sądzisz?

WujekChu1ek

Ależ weryfikatorów oni mają tak samo głęboko jak i nas! Czasem któryś nie wytrzyma przecież i mu się wymknie co o tym sądzi. Nie mów, że nigdy nie natrafiłeś na taki pełen frustracji komentarz.

Jakie znowu zamienniki? Że oni - FW - mieliby się tym przejmować? Wiesz, że tu kiedyś było FAQ dla dodających? Takie prawdziwe. Usunęli wiele lat temu i co? I gówno. I jakoś się kręci. Weryfikatorzy i dodający jakoś sobie radzą. To i teraz możemy na nich znowu nasrać a oni sobie znowu jakoś poradzą. Weryfikatorzy mogą sobie pozakładać blogi na Blogspocie albo przyjmować zgłoszenia na e-maila.

Marac

Twój post mogę skomentować tylko w jeden sposób. "Nienawiść do Filmwebu tak zostałem wychowany...":D:D

WujekChu1ek

Oni sami sobie mnie wychowali. :)
Jak codziennie będziesz kopał swojego psa, to kiedyś przegryzie Ci gardło.
Ciężko sobie zapracowali na moją opinię o nich.

Marac

Mam trochę mniejszy staż, ale widzę co się dzieje... Kwejka layout też zj***ali, oni to chyba robią na złość;)

WujekChu1ek

Swoją drogą jest to jednak wielki fenomen - zarzekając się jak to wszystko jest pomyślane dla dobra użytkowników i jak bardzo się o nich myśli i ich wygodzie i zadowoleniu w tworzeniu coraz to nowych funkcji i dodatków, jednocześnie traktując ich jak gówno nie słuchając wcale o co proszą, mając głęboko w dupie co im działa czy nie działa, srając na to czego im potrzeba i lejąc na to czy chcą zmian pakowanych im na siłę i czy im się one podobają czy nie - cieszyć się dalej już nawet nie to, że niezmiennym, lecz rosnącym powodzeniem i notować jakieś tam wzrosty z roku na rok.
Taki model biznesowy... fenomen.

Kiedyś był taki wyciek z orendż jak zdaje się przejmowali tepsę, że szefostwo wydało prikaz, żeby podpisywać umowy, aneksy podpisywać, obiecywać podpisywać, zapewniać i podpisywać... a potem jak będą reklamacje, a będą jak dwa a dwa cztery, to się będzie je rozpatrywać, przeciągać, korespondować zapewniać o staraniach i najlepszych intencjach itp. itd. Ale mają być podpisane, a klienci zwerbowani i już!
Tutaj widać to samo - usery mają bezmyślnie klikać, weryfikatory siedzieć cicho, a adminy robić swoje - pakować komerchę i podnosić wyświetlalność, żeby zarząd miał ładne słupki i tabelki w sprawozdaniu.
Tylko ci użytkownicy jacyś bezwolni i otumanieni, nic nie potrafią wymóc, nic wywalczyć np. przestać tu wchodzić, bo o radykalizmie w postaci kasowania kont nie wspominam. Widzę sam po sobie... :(

A niech każdy spróbuje sobie wyobrazić taki ruch społeczny, że powiedzmy 70-80 procent prawdziwych użytkowników, bo nie wliczam trolli i innych śmieci sieciowych, zaprzestanie korzystania z portalu na powiedzmy na początek jeden miesiąc. To co się wtedy by stało? Nic? OK! To jedziemy drugi i co? Coś tam mruczą? OK, trzeci! A wtedy założę się, że by skamleliby, żeby zmienić zdanie... i nadskakiwali jak nigdy wcześniej!
No, ale to potrzeba się wziąć razem zebrać, tak... solidarnie, wspólnie, bo inaczej pomiatają nami jak chcą!

ZSGifMan

Co racja to racja, popieram każde twoje słowo...

ZSGifMan

a moze oni nie słuchają tylko tej małej garstki z tego dzialu? to by było zrozumiałe bo fanatycy z kontami od 10 lat to bezwartościowe źródło opinii na temat zmian i takie coś zawsze się olewa.
Nie jest to żaden fenomen. Filmweb to nie facebook gdzie jakakolwiek zmiana spotyka się z wymierną reakcją setek tys userów. Tutaj marudzą i stękają w kółko te same osoby, w sumie pewnie ze 20. Szmal w takiej branży nie płynie od jakichś maniaków którzy prowadzą tu blogi o hodowli jedwabników albo robieniu żarcia, żyją tym portalem i chce im się produkować elaboraty jakie to kiedyś były czasy teraz nie ma czasów.
Jesli chodzi o jakieś śmieszne protesty - nawet jakby KAŻDY kto tu wszedł, przeczytał twój post i się z tobą zgodził usunął konto na stałe to nikt by tego nawet nie zauważył. Liczba unikalnych odwiedzin filmwebu idzie przecież w tysiące dziennie, z tego ułamek zakłada w ogóle konta. I liczą się tylko te tysiące, które oglądają reklamy generując dochód, a nie jacyś miłośnicy filmów z misją. Myślisz że dlaczego administratorzy nic tutaj nie piszą poza komunikatami? Bo to margines bez znaczenia. Także powodzenia w proteście xDDD
Mnie najbardziej zastanawia po jaką cholerę tutaj na siłę siedzicie? Jest przecież tyle wartościowych miejsc w sieci. Ja tu włażę dla beki ale wy?

Marac

Smutne wieści, bo chciałem zrobić kilka notek o różnej tematyce. No cóż...