Podbijam, jaki jest sens np dodania 7 filmów, w tygodniu gdzie uzupełnić mogę w całości max 2? Po czym mam sprawdzone kolejne 7, a później są w bazie filmy które nigdy nie będą miały całej obsady.
A po co dodawać aż 7 filmów? Pęd do wykorzystania wszystkich limitów? Też tak kiedyś miałem, ale mi przeszło, na szczęście:) "są w bazie filmy które nigdy nie będą miały całej obsady" cała masa takich filmów jest, a i takich które jakiejkolwiek części obsady będą pozbawione też jest sporo, ale czy od tego świat się zawali?
Dodaje jeden dziennie, ale jak ja przestanie go wykorzystywać to istnieje całkiem duża możliwość, że inni jednak nie przestaną. A po co w bazie film który ma tylko: gatunek, czas, stronę www, plakat i zwiastun jak np ten:
http://www.filmweb.pl/film/Dear+God+No!-2011-628107 Widać bardziej opłaca się trzaskać punkty, niż dodawać obsady.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, na to co czeka w kolejce do sprawdzenia przy tym filmie... jednak z czasem coś się rusza.
Kiepski przykład, jak zauważył Oro. Rozumiem co chcesz powiedzieć, ale prawda jest taka, że naprawdę nic złego się nie dzieje, świat nadal istnieje. Jedni trzaskają punkty, inni dodają w miarę "kompleksowo", jeszcze inni specjalizują się w dodawaniu materiałów danego typu np. plakatów, podpisów do zdjęć; jednak będzie tak bez względu na to jak wyglądają limity. Oczywiście fajne byłoby uelastycznienie limitu, jednak jeśli chcesz żeby dana obsada była zrobiona porządnie, to wtedy zrobisz kontrę za te marne dwa, czy trzy punkty. Całego świata nie zmienisz, chociaż kto wie, ale to co Ty robisz zależy od Ciebie:) Nie ma sensu zasłaniać się innymi, bo wcale nie masz pewności czy zmiana ta wpłynęła by na większą kompletność bazy. A nawet jeśli to najpewniej zmieniłaby się po prostu kontra, na której trzaska się punkty i tyle.
"to wtedy zrobisz kontrę za te marne dwa, czy trzy " tak też robię :) Chociaż jest wkurzające, że nie można go rozbić, albo zwiększyć o te parę osób. Nie wierze, po prostu że się nie da tego zrobić.
Tak samo jak z dodawanie teraz 5 osób pomysł cool, ale jak chcę się poprawić coś przy danej osobie to sobie mogę poprawić i dodać 4 puste osoby.
Są pewnie też tacy, którzy by z miła chęcią wykorzystali to na robienie poprawek, gdyby było rozbite na 5 osobnych a nie 5 w 1.
A ja tam się z Robciem zgodzę. Też chciałbym, żeby można było w pełni wykorzystać 20 (lub więcej) nazwisk dodając/poprawiając obsadę. Ileż to już razy zdarza się sytuacja, że wrzucając nową obsadę zostaje nam 3-4 nazwiska i zostajemy z dylematem: wrzucić je i zrobić obsadę kompletną? Czy może zachować kontrę i wykorzystać ją do innego filmu? Ja tym bardziej mam takie dylematy, bo trudnię się bardziej w poprawie istniejących już obsad. Ileż to tych rzeczy fatalnie wygląda na filmwebie, to nawet nie chcę gadać (chcecie się dowiedzieć, jaki był największy kwiatek, jaki tu znalazłem?:P). A niestety mało jest osób, które chcą mnie nieco "odciążyć" od tej czynności i sam muszę poprawiać co się da, a przez te limity nie potrafię wszystkiego ogarnąć :) A zamiast tracić kontrę na trzech-czterech scenografów bez atrybutów w filmie x, wolabym poprawić złe tłumaczenie w y. No ale cóz... limit nieubłagany i muszę czekać do jutra.
Dexterka Ci się wkradła na konto, czy za dużo kontr jej sprawdzałeś i Ci się przyjęło jej ulubione hasło? xD
sam nie jesteś :) Ja się trudnię głównie w dodawaniu/poprawianiu obsad do hongkońskich filmów.
Chociaż teraz nie mam czasu, więc nic nie dodaję.
Natomiast, ja już to wiele razy mówiłem - Lilit 20 osób nie powinien być na kontrybucję, ale na dzień, dzięki temu mógłbym poprawić jeden błąd przy jednym filmie, i 10 innych przy drugim... itp.
Freeman apropo poprawek to jeszcze Ci wiszę jedną czy nawet 2 przy związanych.. Pamiętasz? Za luty... :D
Nie spodziewałem się, że ktoś zapamięta takie rzeczy spośród tylu kontr... Nagle poczułem się jakoś tak... nie jak szaraczek :D
A co do kontr, odrobisz kiedyś tam jak będziesz przejazdem w polu albo po półlitra i zapomnimy o sprawie...:)
lepszym rozwiazaniem by było np żeby programiści filmwebu zrobili tak - robimy tyle kontrybucji na obsadę na dzień tyle ile wynosi limit przykład: zostają nam takie ogryzki gdzie są dwie osoby co jakiś czas możemy dodać sobie 10 takich kontrybucji liczba osób się nie zmienia pozostaje na dzień 20.
Sądzę że nie jest to wielki problem tylko po prostu chyba się nie chce komuś to zrobić tak samo mogłoby to dotyczyć dodawanych odcinków do seriali
Dopiero od tego miesiąca zacząłem próbować coś dodawać i od razu się zniechęciłem. Limity. Po przeczytaniu kilku tematów mówiących o nich, dalej nie widzę w tym sensu i logiki.
Sądzę, że portal dużo na nich traci. A chyba główną jego ideą jest baza filmowa.
Chyba.
No ale z czym mi źle. Jednego dnia znajduję kilka filmów z pewnymi brakami, coś tam dodaję i nagle czegoś więcej tego dnia nie mogę. I co dalej robię? Nic. No właśnie. Następnego dnia już nie pamiętam gdzie co miałem dodać . Tak, mógłbym to zapisywać, ale nie, nie chce mi się. Tak, jestem leniwy.
To się wypłakałem. Dziękuję.
kontra do obsady powinna być ograniczona inaczej.
Mianowicie w taki sposób:
Obsadę można dodać raz dziennie ewentualnie na 2 dni ale nie ma ograniczenia w ilości elementów.
Limit 20 elementów/aktorów jest bezsensowny
Wielu użytkowników nie wróci następnego dnia by np. dodać 1 osobę ponieważ obsada całego filmu ma 21 osób:D
takie ograniczenie jest gorsze, bo skutecznie by ograniczało ilość poprawek.
lepsze by było: ograniczenie 20 osób, ale nie na kontrę a na dzień, czyli mogę poprawić 10 błędów w 10 filmach, i jeszcze mi zostanie np. 10 osób do jednego filmu.
A teram mamy: jak dodam jedną osobę, to po kontrybucji. Jedną osobę na dzień? Are you serious?
Robert, przecież możesz dodać więcej niż jedną dziennie. Pod warunkiem, że tego samego dnia zostanie sprawdzona. :D
W coś tam jednak grałam.
A o czym mowa? Bo o tej godzinie to już ciężko zgadnąć co kto ma na myśli.