Witajcie. Tak sobie przeglądam forum i pojedyncze filmy/seriale itd. Wyczytałem, że kiedyś można było sobie nazbierać multum pkt. dosłownie za nic.
Teraz jest to po prostu nierealne. Dłuuuugie kolejki, minimalna ilość punktowa za dany materiał.
Może wypadałoby to poprawić i wprowadzić jednoliniową pkt. dla całej historii FW.
Ktoś ma np. 100 000 pkt. a dodał mniej materiału na Filmwebie niż osoba mająca 10 000 pkt.
Przykład?
xyz - 5 999 pkt. / zarejestrowany w marcu 2013 roku / 4765 pkt. (stan na dzisiaj po ewentualnych zmianach)
xxyyxx - 10 973 pkt. (stan na teraz) / zarejestrowany w lutym 2004 roku / 4599 pkt. (stan na dzisiaj po ewentualnych zmianach)
Rankingi w przypadku, gdzie zdobywane punkty kiedyś a dziś różnią się w znacznym stopniu, są po prostu przekłamane.
Nie wiem czy realne są takie zmiany, ale na pewno będzie fair wobec nowych użytkowników.
Nie odnoszę tej sprawy do swojej sytuacji, dodaję materiały bo lubię, jednak patrząc na niebotyczne wyniki innych bez żadnych wątpliwości zakładam ten wątek.
Zapraszam do wypowiadania się co o tym myślicie. Czy warto coś takiego wprowadzić?
Proszę o obiektywne opinie.
Albowiem tak do mnie mówi sprawiedliwość: "Ludzie nie są równie."
~Fryderuk Nietzsche (Tako rzecze Zaratrusta)
Skoro dodajesz materiały dlatego, że to lubisz, to dlaczego zawracasz sobie głowę rankingami? Pielęgnuj swoje hobby i tyle. Rozumiałabym Twoje oburzenie w sytuacji, gdyby punkty można było wymieniać na nagrody albo gdyby była to praca, za którą pobierałbyś wynagrodzenie. Ale tak?
Masz rację. Nie ma czym się przejmować. Kiedyś było naprawdę łatwo zarobić punkty. Chciałem poznać zdanie innych na ten temat.
Jeśli ktoś dostaje powiedzmy 100 pkt. za powiązania, które są później usunięte, to jest to trochę nie fair, no ale...
Herushingu dobrze zauważył. Ludzie nie są równi.
Jak w życiu :)
Najgorsze jest, że ktoś da jakiś chłam i łapie punkty a później trzeba to poprawiać i dostaje się za to mniej :P
Ale mnie też to zwisa tak ogólnie.