Jest dział o grach to i o książkach by się przydał. Chętnie bym tu pododawał pisarzy i książki oraz materiały o nich. Po za tym literatura bardzo łączy się z filmem. Wiele filmów jest na motywach książek, pisarze często zajmują się też pisaniem scenariuszy do filmów. Co wy o ty tym myślicie?
Nie mieszałabym. Facebook tak miesza, wszystko do jednego wora, i jak dla mnie, to nie dorobi się porządnych opisów i recenzji. Od książek są LubimyCzytać, Granice.pl, BiblioNETka, Goodreads - i parę innych serwisów.
O samych książkach, to wypowiedzieli się wyżej koleżanka i kolega. Jednak wydaje mi się, że można chociaż dodać audiobooki jako kategorię "czyta" czy coś w tym rodzaju (nie "głosy"). Mnóstwo aktorów czyta powieści czy nawet "występuje" jako konkretne charaktery w audiobookach. No i wtedy też całe spektrum ich działalności byłoby na portalu filmowym, bo teledyski i reklamy już są w ciekawostkach.
Ale z drugiej strony często wychodzą adaptacje książek, po za tym na lubimy czytać też czasami pojawiają się newsy o adaptacjach. A tak by było wszystko pod ręka.
Mnie by to nie przeszkadzało - są już gry i programy TV. A filmweb chwali się, że jest drugim największym portalem filmowym na świecie, więc więcej działów dałoby więcej wejść itd. Z grami było to samo - jest to bardzo dobra baza w internecie. Pewnie by to dało radę :)
Tylko by musieli mieć więcej weryfikatorów, bo już teraz jest problem z dodawaniem kontrybucji, ale ogólnie uważam że to by było fajnie jak film web stał się taką wielką bazą kultury.
Czemu tak twierdzisz. Jak ktoś pisze recenzje i zapowiedzi na portalu o filmach czy grach, to czytać musi umieć.