Jest dział o grach to i o książkach by się przydał. Chętnie bym tu pododawał pisarzy i książki oraz materiały o nich. Po za tym literatura bardzo łączy się z filmem. Wiele filmów jest na motywach książek, pisarze często zajmują się też pisaniem scenariuszy do filmów. Co wy o ty tym myślicie?

frycek49

jest już lubimyczytac.pl

frycek49

Nie mieszałabym. Facebook tak miesza, wszystko do jednego wora, i jak dla mnie, to nie dorobi się porządnych opisów i recenzji. Od książek są LubimyCzytać, Granice.pl, BiblioNETka, Goodreads - i parę innych serwisów.

frycek49

O samych książkach, to wypowiedzieli się wyżej koleżanka i kolega. Jednak wydaje mi się, że można chociaż dodać audiobooki jako kategorię "czyta" czy coś w tym rodzaju (nie "głosy"). Mnóstwo aktorów czyta powieści czy nawet "występuje" jako konkretne charaktery w audiobookach. No i wtedy też całe spektrum ich działalności byłoby na portalu filmowym, bo teledyski i reklamy już są w ciekawostkach.

Dear_Prudence

Ale z drugiej strony często wychodzą adaptacje książek, po za tym na lubimy czytać też czasami pojawiają się newsy o adaptacjach. A tak by było wszystko pod ręka.

frycek49

Mnie by to nie przeszkadzało - są już gry i programy TV. A filmweb chwali się, że jest drugim największym portalem filmowym na świecie, więc więcej działów dałoby więcej wejść itd. Z grami było to samo - jest to bardzo dobra baza w internecie. Pewnie by to dało radę :)

Dear_Prudence

Tylko by musieli mieć więcej weryfikatorów, bo już teraz jest problem z dodawaniem kontrybucji, ale ogólnie uważam że to by było fajnie jak film web stał się taką wielką bazą kultury.

frycek49

Popieram.

frycek49

Nie wiem czy administracja umie czytać tak długie teksty jak książki więc słabawo ;p

Dealric

Czemu tak twierdzisz. Jak ktoś pisze recenzje i zapowiedzi na portalu o filmach czy grach, to czytać musi umieć.

frycek49

Musi umieć przeżyć przez google translate angielskie odpowiedniki.