Dlaczego jeszcze nie ma tego filmu w bazie?
Premiera miała miejsce 3 miesiące temu, film krąży już w sieci a tutaj dosłownie nic.
Tutaj nie ma naprawdę wielu filmów, które już można obejrzeć. Jeśli ten będzie musiał czekać cierpliwie na swoją kolej, to jeszcze trochę poczekasz, gdyż kontrybucję z tym tytułem dodałem 20 maja.
znając życie jest dodany pod jakimś dziwnym tytułem, podobnie jak wiele azjatyckich produkcji, szczególnie hongkońskich, bo te zwykle tytuł oficjalny mają w języku angielskim, a filmweb i tak wymaga tytułu w języku dane kraju, w efekcie dodawane są zapisy łacińskie będące wesołą twórczością użytkowników imdb, które z czasem są zmieniane na bardziej oficjalne, a tutaj zostają na zawsze. W efekcie znalezienie szukanego filmu graniczy z cudem. Ale hej! mamy nową szatę graficzną! I awatary w kółeczkach!
Jest dodane pod takim tytułem: http://www.filmweb.pl/contribute/filmtitle/new/5094120/0
Nie z imdb, tylko z chinesemov. Z tymi wymaganiami jest naprawdę różnie. Jeden weryfikator przyjmie tytuł angielski, inny nie - ciężka sprawa.
Dzięki botowi może szybciej. Widziałem też, że jeden z weryfikatorów szybciej akceptuje takie kontrybucje
co nie zmienia faktu, że mógł zostać dodany pod nieprawidłowym zapisem tytułu, bo tak widniał na imdb... Prawda jest taka, że nawet w przypadku starszych tytułów, które istnieją w bazie ich znalezienie graniczy z cudem, często trzeba je wyszukiwać po filmografii aktorów w nich występujących, co także nie jest łatwe, bo istnieje wiele dubli stron aktorów, które też są efektem kopiowania wszystkiego z imdb...
Pewnie tak. Z tym znalezieniem starszych tytułów nie jest aż tak źle. Stawianie na piedestale imdb jako wzorca podczas dodawania jest niestety problematyczne.