Na jakiej zasadzie działa tu gustomierz ? Pytam o to bo dostaje np filmy hinduskie jako w ''moim guście'' choć nienawidzę hinduskiego kina.

Raedwald

Srakiej.

użytkownik usunięty
Raedwald

O gustach się nie dyskutuje. Zamykam temat.

Ale ja nie dyskutuję o gustach. Każdy ma prawo do swojego. Tylko czemu gustomierz podaje mi filmy których nie lubię ?

użytkownik usunięty
Raedwald

Nie wiem, ale Vesper narzeka na twoje tematy na tillu.

Ona jest bezpodstawnie agresywna w stosunku do mnie, choć nie uraziłem jej ani słóweczkiem. Już mnie zdążyła parę razy obrazić i to bardzo. Gdybym był sobą sprzed 10 lat to bym się odgryzł bardzo ostro ale teraz jest mi to obojętne.

Raedwald

Ona jest agresywna wobec wielu facetów, nie jesteś odosobniony.

Raedwald

Działa, jak się zdaje wg gatunku, a kraju produkcji nie bierze pod uwagę.

Raedwald

Wystarczy troszeczkę pomyśleć - skąd system miałby wiedzieć że nienawidzisz hinduskiego kina?

Raedwald

A jest możliwość zrestartować gustomierz, ogólnie powinien on być już usnięty bo tylu użytkowników się na niego skarży tyle lat.

Raedwald

Gustomierz porównuje pańskie oceny z ocenami innych filmwebowiczów i jeśli np. oceni Pan wysoko jakieś filmy to potem system bada jak osoby które również oceniły pańskie obejrzane filmy oceniają ten którego jeszcze Pan nie obejrzał. Czyli np. osoba która oceni wysoko film Dawno temu w Ameryce raczej zawsze oceni wysoko Ojca Chrzestnego. I teraz proszę sobie wyobrazić, że obejrzał Pan na razie tylko Dawno temu i daje mu Pan 9 a Ojca jeszcze Pan nie obejrzał. Filmweb patrzy jak oceniły Ojca osoby które oceniły Dawno temu równie wysoko jak Pan i podaje Pan potencjalne prawdopodobieństwo że film się spodoba. Jeśli jest poniżej 70% to raczej nie zachwyci. Oczywiście aby gustomierz był wiarygodny to trzeba ocenić bardzo dużo filmów. W przypadku filmów które się Panu wyjątkowo nie podobają proszę nie wahać się wystawić bardzo niskiej oceny. Wówczas z dużym prawdopodobieństwem podobne filmy nie będą się pojawiały w rekomendacjach.