Witam,

Od długiego czasu korzystam z filmweb, poprzez Ant Movie Catalog. Wszystkie nowości, filmy posiadane (zarówno te kupione na DVD jak i pobrane przez sieć) oraz wszelkiego rodzaju seriale pobieram właśnie do Ant Movie Catalog!

Wszystko było fajne do ostatniej aktualizacji na filmweb gdzie poprzez dodanie jakiś opcji po raz kolejny skrypt przestał działać. Na tę chwilę ostatnia wersja skryptu jest z 1 kwietnia 2013 (a pierwsza wersja była stworzona 8 marca 2007 roku!).

Jak widać program działa od lat, a skrypt jest amatorsko udoskonalany tak "by tylko działał", i tutaj powstaje pytanie czy ktoś odpowiedzialny z aktualizacje na filmweb-ie nie mógłby robić od razu aktualizacji skryptu? Przecież ta osoba najlepiej wie co jest zmienione i jak to poprawić! Zakładam że wielu użytkowników AMC którzy bazują na waszym serwisie by się ucieszyło ba coś takiego, to tylko jest "baza" filmów/seriali, dla newsów zwiastunów i normalnego przeglądania to się i tak i tak wchodzi na waszą stronę - więc nic na tym nie tracicie!

Co wy na to?
Dał by kto radę aktualizować skrypt na bieżąco?

YOGI_18

Witam ponownie :)

Naprawdę liczę na odpowiedz w tym temacie kogoś z "zarządzających" serwisem!

Opcjonalnie kogoś kto zna się na skryptach i mógłby pomoc ze skryptem filmweb.

YOGI_18

Mi też nie działa i mam skrypy 2.0.1.17 beta z dnia 6.04.2013

YOGI_18

Widać wieeeelkie zainteresowanie ze strony filmwebu...

użytkownik usunięty
dismayer666

są zajęci projektowaniem nowego logo : D

użytkownik usunięty

*loga

użytkownik usunięty
YOGI_18

Ja mam skrypt - 2.0.1.18 alpha (2013_08_05), który działa.
Jest na tej stronie - http://forum.antp.be/phpbb2/viewtopic.php?t=783&postdays=0&postorder=asc&start=4 20

Może nie całkiem na temat, ale mam problem ze skryptem, może ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić:

1. Film jest na filmwebie (sprawdziłem, mam link)
2. Ale skrypt nie chce go znaleźć pod żadnym tytułem (polski, oryginalny, inny)

Czy istnieje sposób, lepszy niż ręczne wklejanie z przeglądarki, wskazania skryptowi pobrania informacji z konkretnej strony filmu?

A jeśli nie to prośba do twórców skryptu o taką możliwość - pobranie informacji z ręcznie wskazanej strony z filmwebu, albo coś w tym stylu.

użytkownik usunięty
Chester79

Skrypt działał, jednak od paru dni są spore problemy z wyszukiwaniem.
Niedawno pojawiły się tematy, o źle działającej, albo wręcz nie działającej wyszukiwarce na Filmwebie. Administratorzy jak zwykle nie reagują.
Przypuszczam, że jest to związane właśnie z tym problemem.

YOGI_18

Może znajdzie się tu jakiś programista-hobbysta, który zerknąłby na filmwebowy skrypt do Ant Movie Catalog? Od jakiegoś czasu istniał problem z pobieraniem reżysera i obsady z Filmwebu, wprawdzie pojawiła się nowa wersja skryptu, która sczytuje te dane, ale nie działa ona w pełni poprawnie. Byłoby miło, gdyby ktoś fachowym okiem spojrzał na kod i ewentualnie go poprawił. Wiem, że trochę osób używa AMC do spisywania obejrzanych filmów, bo FW niezawodny nie jest ;)

Mikez

A możesz mi podesłać linka, skąd pobrać skrypt, który działa, ale niezbyt poprawnie? Na czym ta niepoprawność polega? Spróbuję coś poprawić.

Hegemon1965

Skrypt póki co działa, ktoś go poprawił :) Tutaj można śledzić wątek: http://forum.antp.be/phpbb2/viewtopic.php?t=783&postdays=0&postorder=asc&start=4 80 Tam też można znaleźć aktualny skrypt. Ale dzięki za zainteresowanie.

Mikez

Dzięki... działało wszystko do chwili uruchomienia nowego Filmweb'a, który wygląda jak konto na "szajsbóóku"...
Po prostu nie mam słów - rozumiem, zmienili wygląd strony, może i zmienili bazę danych, ale można było przecież zostawić w niej stare tabele...

Hegemon1965

I znowu trzeba czekać, aż ktoś się zlituje i zrobi aktualizację skryptu...