Czy my uzytkownicy nie mamy nic do powiedzenia ? Może warto byłoby zrobic przed ta całą innowacją jakąś ankietę i wysłuchać nas! Kto chce głosuje i macie jakiś obraz.
Co prawda z czasem może i do tego się człowiek przyzwyczai albo ... szybciej zniechęci się. Bo ze wszystkich zmian jakie przez te lata następowały akurat obecna jest najbardziej negatywna.
Nasze zdanie niczego nie zmieni. Po za tym piękną wiosnę, taką bardzo letnią mamy :) To i na filmy szkoda czasu będzie :) Wiem, wiem jakieś herezje piszę ale aż chce się wciąż na dworze przebywać :)
Dobry czas na zmiany wybrali. Ja już i tak mało oglądam a na filmweb wchodzę z przyzwyczajenia i dla znajomych.
Pełna zgoda! Najgorsze jest to, że nie mieliśmy możliwości wyboru. Teraz czuję się tak, jakby mi coś zabrano.
Co do tematu... Dość typowe dla Polski, wciskanie jakiegoś rozwiązania na siłę i bez pytania.
Lepsze jest wrogiem dobrego.
Zgadzam się w pełni. Nowy wystrój znacznie ogranicza przejrzystość strony, a także utrudnia wybranie filmu z "chcę zobaczyć". Okropna zmiana :/
Otóż, ktoś pomylił zawody. Zamiast być wielokrotnie przełożoną siostrą w zakonie lub wielokrotnie kanonizowanym księdzem – stał się panem/panią do zmian layoutów na stronach internetowych. Kategorycznie zalecam zmianę zawodu, prze pani/prze panie!
Im więcej mamy filmów dodanych na tymże portalu, tym więcej problemów stwarza ów portal w stosunku do zarządzania swoją bazą filmów widzianych / przeznaczonych do obejrzenia.
1. Skąd ktoś ma wiedzieć jakie gatunki są obecne do wyboru filtracji w opcjach wyszukiwania filmów? Film noir? Horror? Może ktoś nie kojarzy albo nie wie jak się nazywa a jest tym gatunkiem zainteresowany. I co? NIC. Nie ma. Wszystko z ręki trzeba wpisywać. Jak za komuny.
2. Po co KAŻDY EMBLEMAT FILMU JEST TAK WIELKI ?! PO CO?!
3. Dlaczego tak mało wyników ładuje się na stronę? Może ktoś ma lepszy komputer, więcej pamięci ram i może z tej opcji skorzystać? A może ma tak dużą bazę filmów, że PRZEGLĄDANIE 10 – 20 WYNIKÓW NA STRONĘ zajmie mu PÓŁ DNIA?!
4. Gdzie jest narzędzie do wyświetlania 100 / 200 / 500 filmów na stronie jako lista z małymi ikonkami i ocenami obok, jak to miało miejsce w marcu?!
5. Dlaczego moja lista filmów dodanych do zobaczenia jest tak mała (to jest z 15 wyników na stronę)?! Czy ja nie mam co robić, tylko scrollować i klikać w karty wyszukiwania w domu?!
6. NIE MOŻNA ZROBIĆ OPCJI INFINITY SCROLLING, gdzie nie ma kart a następne pozycje się same ładują?!
7. Jestem mądry. Co każde 100 filmów obejrzanych i dodanych do filmwebu robiłem screenshoota. Teraz wiecie co zrobię? Dam każdemu filmowi z mojej bazy fikcyjną ocenę: 1 albo 10, zaprzestanę korzystania z konta na tym portalu i przejdę do konkurencji – do imdb dokładniej. Tutaj administratorów nie obchodzi użytkownik, tylko jak widać upodobanie się do facebooka, zysk z reklam (tak, ja korzystam z adblocka i nie dostaniecie ani grosza za wyświetlanie strony ode mnie, tylko z tego powodu, że nie słuchacie użytkowników i ta strona jest raz za razem większym i większym DNEM). Może jest to druga na świecie baza danych z filmami, lecz cała reszta po ostatnich zmianach jest poniżej krytyki. CZYTACIE KOMENTARZE UŻYTKOWNIKÓW? Nie. Bo i po co.