Bo na przykład jeśli o mnie chodzi to było by to:
Możliwości wystawienia kilku ocen filmu w przypadku "rewatch".

JowiszPL

możliwość tworzenia list

Diabloo797

już niedługo :)

Xzar

A może pomyślicie coś o komentarzach pod artykułami? Jeśli je czytacie, to wiecie, że sporą część aktywnych forumowiczów stanowią sympatycy dość skrajnych klimatów politycznych i minusują na potęgę wpisy osób, z którymi się nie zgadzają. Takie wyminusowane komentarze szybko znikają, co nie zachęca do komentowania. Może po prostu trzeba znieść limit wyświetlających się komentarzy pod artykułami.

JowiszPL

Tak jak napisaliście - rewatch i listy to w tym momencie już must-have.

Popkulturoznawca

Ale jakby to niby miało wyglądać? Rozumiem, że do średniej liczyłaby się tylko ocena po rewatchu, a stara byłaby "dla nas"? Bo inaczej, to by się zrobił trochę burdel z rankingami itp. jakby nagle było kilka ocen liczonych

Voltix33

Po tym pytaniu zacząłem się zastanawiać, ale myślę, że tak i nie. Tak - powinna się liczyć tylko najnowsza, żeby nie było możliwości maniupulowania średnią. Z drugiej strony nie - nie powinna się liczyć tylko ta najnowsza, bo przecież ( i mówię tu o uczciwych użytkownikach), obie oceny są prawdziwe i szczerze w swoim czasie. Ja mam np. mnóstwo filmów, które oceniałem wysoko jako nastolatek, a teraz patrzę na nie i widzę koszmarny wykwit, ale obie oceny są prawdziwe - tylko my się zmieniamy. Dla średniej obie wartości są więc poprawne - to jednak serwis dla wszystkich, a nie specjalistyczne badanie akademickie.

Popkulturoznawca

No tak, tylko może wtedy np. jakieś ograniczenia by trzeba zastosować, żeby np. nie była liczona taka sama ocena, bo wtedy review-bombing byłby jeszcze intensywniejszy niż obecnie np. kilka 1, lub kilka 10 na osobę, przy takich akcjach. O uczciwych użytkownikach nie mówię w tym wypadku.

Voltix33

Tak - tu się zgodzę, że to mógłby być problem. No więc pewnie potrzebne będzie ograniczenie. Ale czy ktoś "na górze" o tym myśli? Pewnie nie.

JowiszPL

Nie odrzucanie dodania plakatu jak nie ma żadnego od X lat :P

JowiszPL

Przy okazji dodam od siebie, że przydałoby się wprowadzenie możliwości dania połówkowej oceny (np. 8,5), bo teraz to trzeba przy komentarzu do oceny wpisywać, a przy niektórych filmach, czasami tak jest, że są pomiędzy danymi ocenami, albo tym bardziej przy serialach.

JowiszPL

Chętnie zobaczyłbym aktualizację, która zamiast stawiać na dodawanie nowych funkcjonalności, naprawia to co nie do końca działa np. naprawienie możliwości oceniania filmów z aplikacji tak, aby ocena później nie była zglitchowana i normalnie się wyświetlała lub naprawienie skalowanie obrazu ustawianego na awatar.

czarnykwadrat

Czy możesz coś więcej napisać o problemie z ocenaniem na aplikacji? (tak abyśmy mogli go powtórzyć i nparawić) tj. co dokładnie się dzieje (jak problem się objawia, na iphone czy android), czy występuje za każdym razem.

czarnykwadrat

"naprawienie skalowanie obrazu ustawianego na awatar"
Ja to bym chciał w ogóle mieć możliwość zmiany avatara:D

JowiszPL

Rewatch - wpisujemy na listę do zrobienia. Wrócimy z postem na forum ze szczegółami działania.. Teraz skupimy się na listach i na podsumowaniu indywidualnym, który będzie dostępny już za kilka dni.

Xzar

Korzystałem z aplikacji na urządzeniu z systemem iOS. Zwracałem uwagę na to aby aplikacja była na bieżąco aktualizowana do najnowszej dostępnej wersji.

Po ocenie gwiazdkowej jakiegokolwiek filmu (przykład aktywności: otwieram aplikację, odszukuję obejrzany film, oceniam go na dziewięć gwiazdek i zapisuję ocenę), film wyświetlał się prawidłowo w sekcji „ostatnio ocenione” na moim profilu, lecz nie wyświetlała się przy nim wręczona ocena.

Zamiast niej nad plakatem filmu wyświetlała się żółta ikona z czarną gwiazdą, charakterystyczna dla filmów, których się jeszcze nie obejrzało. Taki widok pojawiał się zarówno w owej aplikacji, jak i w wersji przeglądarkowej na komputerze. Czyli system niby odnotował jaki film widziałem (bo plakat był w ostatnio ocenionych), ale moja ocena się nie zapisała. Ponadto rekomendacje nadal sugerowały mi obejrzenie tego filmu.

Odświeżałem stronę wielokrotnie i czasem ocena „wskakiwała”, wyświetlając się na stronie danego filmu. Na profilu nie wyświetlała się nigdy.

Koniec końców, zawsze musiałem usuwać obejrzany film i oceniać na nowo - już z przeglądarki. Wtedy moja ocena była zapisywana i system rekomendacji filmów ją uwzględniał.

JowiszPL

Przydałoby się ogarnąć plakaty na stronach filmów, bo w kontrybucjach często wrzucam w wysokiej jakości, z resztą takie są wymagania weryfikatorów, ale potem na stronie filmu czy po kliknięciu na plakat jest dosyć widoczna pikseloza i rozmycie. No i nie da się ich powiększyć do pełnej rozdzielczości.

JowiszPL

[1] Możliwość wystawiania połówek w ocenach np. 4,5 - 5,5 - 6,5 etc. Zrozumieją moją prośbę zwłaszcza ci, którzy mają kilka tysięcy ocenionych filmów. [2] Ponadto przywróciłbym POPRZEDNI ranking aktorek, aktorów, reżyserów, scenarzystów, operatorów, kompozytorów etc. widoczny na pierwszej stronie profilu. Bardzo mi go brakuje. [3] Do tego jeszcze bym dodał możliwość stworzenia WŁASNEGO rankingu filmów, który stanowiłby wizytówkę każdego profilu. Bo dziś jest tak, że wchodzę w kogoś profil i on nic mi nie mówi. Nie wiem nic o danej osobie. Jeśli zobaczyłbym autorski ranking TOP 10, TOP 100, TOP 500 czy TOP 1000 danego użytkownika to dałoby mi więcej informacji niż to jak bardzo zbieżny gust mam z osobą, którą mam w znajomych. Te procentowe podobieństwa nic mi nie mówią. [4] Możliwość komunikacji z innymi użytkownikami, czyli np. wiadomość prywatną. [5] Poszerzenie rankingu top 500 o ranking top 1000. 

SZWARC_CHARAKTER

Jak zrobią listy, to będzie można robić swoje rankingi, jeśli to będzie zrobione tak jak na IMDB.