To są jaja jakieś, to konto, a raczej alterkonto, działa już od dłuższego czasu, spamując posty, wychodząc nawet poza INNE, i nikt z administracji portalu nie reaguje. Zaczynam nabierać podejrzeń, że jest to alternokonto portalowe, czyli uprzywilejowane. Przecież działanie tej osoby jest ewidentne. Jeżeli ktoś w ogóle monitoruje fora, to od razu powinien zareagować, bez żadnego zgłoszenia od użytkownika.
Są dwie odpowiedzi, albo moderacja FW ma w d...... fora FW albo jest to użytkownik wyróżniony (uprzywilejowany)

chemas

No musi byc uprzywilejowany skoro robi pały informatykom.

mania19

plusiczki :)

mania19

Dobijam do kolegi chemasa xD
+++

chemas

Ale po co mieliby go banować, przecież on jawnie przyznaje się do tego, że ciągnie im druta. Widocznie on jest w tym dobry a i redakcja jest zadowolona z jego "pracy". :P

adamus0101

+++
No właśnie

chemas

Czekam kiedy zacznie pisać, że posuwa ich w kakao

MichCorleone

A ja czekam kiedy się znudzi i zatrudnią nowego CWELA

chemas

Gdyby coś to mamy już potencjalnego kandydata

MichCorleone

Kandydatów to by się znalazło ....

chemas

Z tym że ten wykazuje się wyjątkową determinacją by zostać dostrzeżonym

MichCorleone

Trudno się z tobą nie zgodzić, ja w ogóle nie rozumiem działalności tego człowieka, jaki ma w tym cel?

chemas

"wychodząc nawet poza INNE"

Możesz podać linki takiej działalności? Jakiś link do newsa, bądź forum popularnego filmu? Bo ja słysze o tym nicku tylko z waszego płaczu, na forum inne się nie udzielam. Skoro ten użytkownik realnie szkodzi tysiącom userów (na forum inne z tego co mi wiadomo siedzi 5 osób na krzyż), to trzeba zgłosić to administracji, by rzuciła obowiązki w diabły i usunęła szkodnika.

Enchateau

Nie mogę podać linków, bo ich nie archiwizuję, ale wiem, że parę razy spotkałem się z tym kontem poza INNE. Poza tym co to ma za znaczenie, czy pacjent działa na Inne czy na innych działach forum. Działalność jest ewidentnie szkodliwa i reakcja powinna być natychmiastowa.
Dodam jeszcze, że jest to obraźliwa przeróbka znanego i ważnego użytkownika FW, działającego (sic!) raczej nie w INNE

chemas

Wiem, że nie możesz podać, bo ich nie masz. A wiesz, spotkać to ja i spotkałem Jezusa na ulicy.
Owszem ma znaczenie, bo na wielu portalach, w tym na Filmweb, dział Inne/śmietnik ma obniżony próg moderacyjny. Dlatego administracja woli w pierwszej kolejności sprawdzać zgłoszenia z innych działów, w tym bezpośrednio spod newsów, czy for okołofilmowych, któych są dziesiątki tysięcy, niż z jakiegoś Inne, w którym wypowiada się najgorszy sort userów xD

Enchateau

Czyli uważasz, że jestem gorszy sort ?

chemas

Czyli uważasz, ze mam rację, skoro tylko to cię boli?

Enchateau

Nie. nie uważam, że masz rację

chemas

Czyli mam rację, bo nie masz jaj by z tym polemizować.

Enchateau

Mam jaj do polemizacji sensownej, nie mam jaj do polemizowania bez sensownego.
Twój wpis to typowy przykład, "muszę coś napisać, żeby nie być ostatni"
Ja stwierdziłem, że nie masz racji i nie mam zamiaru z tobą polemizować, niezależnie od tego czy mam jaja, czy ich nie mam. Temat, który założyłem nie dotyczy tego, czy ja czy ty może też, mamy czy nie mamy jaj.
Temat, który założyłem, dotyczy złej moderacji na FW, a że akurat wyszedł on z INNE, to osobna sprawa. Z tego co wiem to dizał INNE był kiedyś dobrze moderowany. Oczywiście, że był traktowany luźniej, ale moderacja była.
To nie jest jakiś tam śmietnik z założenia, chyba, że teraz jest taka polityka FW, ale kiedyś tak nie było. Nie uważam, że dział INNE ma być inaczej traktowany niż pozostałe działy forum, no chyba, że polityka obecna jest inna i komuś to pasuje.
Jeżeli portal uważa, że jest to niepotrzebny śmietnik, to niech ten śmietnik zlikwiduje.
Ale to już w sumie nieistotne. Nie jestem jakimś tam obrońcą działu INNE. Wisi mi to. Chodzi mi tylko o to, że działa alterkonto spamujące na żywca, z przeróbką znanego USERA FW i to bardzo obraźliwą i działa sobie pomimo zgłoszeń. Poza tym Don już ci wskazał przypadek, że działa poza działem INNE, ja sam parę innych przypadków widziałem.
Dodam tylko, że nie uważam za swój obowiązej dokumentalizowania tego. Nie od tego jestem.

chemas

Gwoli ścisłości, co zabawniejsze i bezsensowne fragmenty, czy jakieś dziwne fantazje na temat mojej osoby będę pomijał.

"Temat, który założyłem, dotyczy złej moderacji na FW, a że akurat wyszedł on z INNE, to osobna sprawa."

Otóż nie, temat dotyczy, w twojej opinii, złej moderacji na INNE. Skoro spytani o inne działy, ty nie pokazujesz nic, a szarak na dole jeden wpis, i to użytkownika zablokowanego, to magicznie nie rozszerzach tego do całego Filmwebu. Skoro temat wychodzi z INNE, a spamer wpisuje się tylko na Inne (bo w innym dziale jest zablokowany), to sorry, tej bariery logicznej nie przeskoczysz

"To nie jest jakiś tam śmietnik z założenia, chyba, że teraz jest taka polityka FW, ale kiedyś tak nie było."

Czyli jednak tak jest obecnie traktowany. Nie ma znacznie co było kiedyś. "Kiedyś to kasztany przypominały banany".

"Jeżeli portal uważa, że jest to niepotrzebny śmietnik, to niech ten śmietnik zlikwiduje."

I gdzie ci userzy będa śmiecić? A kysz! Dobrze, że nie jesteś adminem

"Ale to już w sumie nieistotne. Nie jestem jakimś tam obrońcą działu INNE. Wisi mi to."

No rzeczywiście ci wisi, ten skowyt na górze to rozumiem pisałeś pod wpływem hipnozy? A teraz się ocknąłeś chorągiewko? xD

"Chodzi mi tylko o to, że działa alterkonto spamujące na żywca, z przeróbką znanego USERA FW i to bardzo obraźliwą i działa sobie pomimo zgłoszeń."

O kur*a. Aż tak jesteś delikatny, że w anonimowym internecie, pod anonimowym nickiem trafia do ciebie słowo cwel? I to jeszcze nie skierowane bezpośrednio w twój nick? Jak dla mnie jakakolwiek przeróbka konta jest przejawem frajerstwa i tchórzostwa, bo miast załatwić sprawę avatar w avatar (jak się coś ma do kogoś), woli bawić się w jakieś maski i hasełka.

"Poza tym Don już ci wskazał przypadek, że działa poza działem INNE, ja sam parę innych przypadków widziałem."

Działa xDD Raptem jeden temat i użytkownik już zablokowany. Równie dobrze możesz mówić o mrowisku widząc mrówkę na swoim bucie.

"Dodam tylko, że nie uważam za swój obowiązej dokumentalizowania tego. Nie od tego jestem."

Oczywiście nikt ci nie każe takiego czegoś robić. Tylko potem w takich przypadkach twoje "widziałem parę innych" ma wartość równą 0.

Enchateau

No toś rozprawkę zrobił.
Jestem pod wrażeniem. Nawet nie czytałem wszystkiego, nie chciało mi się. Wiem, jestem ignorantem i głupkiem, nie przypominaj mi tego.
Wygląda jednak na to, że to ty zaatakowałeś moją wypowiedź, z jakiś tam powodów, tobie wiadomych. Najciekawsze, że nie wiem dlaczego, tak się wzburzyłeś, bo ja zwróciłem tylko uwagę na złą moderację na FW.

Popatrz niedowiarku na ten temat:

https://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Wzywam+administracj%C4%99+filmweb u+do+zbanowania+SPAMERA+o+nazwie+CwelMarac,3027837

I gdzie jest reakcja moderacji ?
PYTAM SIĘ KUŹWA GDZIE ???
Oczywiście zaraz mi napiszesz, że to jest teraz CwelMaraca, a nie CwelMarac. Nie ośmieszaj się. Chyba masz coś na pieńku z Maracem, może nie podoba ci się ilość recenzji jakie napisał.

Bez odbioru koleżko

Enchateau

https://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Skrucha,2977021?page=2#post_15941 842
to zdaje się nie jest forum Inne a portalu filmweb wazeliniarzu

MichCorleone

Użytkownik jest zablokowany. Także wszystko w porządku, moderacja działa jak należy rycerzu śmietnika xD

Enchateau

Chciałeś przykładów działalności tego pajaca poza forum Inne więc dostałeś

MichCorleone

I moderacja go zablokowała. Więc już wie, żeby poza Inne nie wychodzić, bo zostanie zgaszony jak pet na dworcu. W czym więc problem? xD

Enchateau

W tym problem, że wbrew temu co opowiadałeś wazeliniarzu jego działalność nie ogranicza się do forum Inne

MichCorleone

Ale jakbyś czytał całą moją przeironizowaną wypowiedź to zauważyłbyś, że jest tam zawarta myśl o szkodliwości dla portalu xD Skoro użytkownik spróbował i dostał butem z napisem "ban", to tylko potwierdza co mówiłem wcześniej. Inne ma znikomy priorytet moderacyjny i całkiem słusznie. I nie trzeba tu być pracownikiem portalu, czy wazeliniarzem, wystarczy samo logiczne myślenie i zdjęcie klapek z oczu.

Enchateau

Podany przeze mnie przykład nie dotyczył forum Inne lecz portalu filmweb
Nikt nie kwestionuje tego, że forum Inne ma inny priorytet jak pozostałe fora lecz jeśli moderacja potrafi usuwać tam usuwać co bardziej niestosowne wypowiedzi to niech będzie równie gorliwa w przypadku tego pajaca lub całkowicie zrezygnuje z moderacji.

MichCorleone

"Nikt nie kwestionuje tego, że forum Inne ma inny priorytet jak pozostałe fora"

"to niech będzie równie gorliwa w przypadku tego pajaca"

Piękny przykład robienia kurtyzany z logiki, nie dziwota, że się zapowietrzasz w swoich argumentach

Enchateau

Ty jest naprawdę takim kretynem czy tylko udajesz?
Co jest niby nielogicznego w stwierdzeniu, że moderacja powinna być równie gorliwa w usuwaniu postów tego pajaca jak w przypadku pozostałych użytkowników wypowiadających się na forum inne?

MichCorleone

A no tak, powinienem wytłumaczyć czemu robisz kurtyzane z logiki, w końcu sam nie zauważysz xD

To, że skoro zgadzasz się z brakiem kwestionowania priorytetów wobec różnych for i ich moderacji, nagle chcesz by jednak stały się te priorytety równe, bo tak xDD I to wszystko piszesz w jednym przerośniętym zdaniu.

Enchateau

Nie kretynie, nie oczekuje że moderacja będzie równie gorliwa w usuwaniu wypowiedzi tego pajaca na forum inne jak w przypadku użytkowników zamieszczających obraźliwe wypowiedzi na pozostałych forach np. Ludzie kina lecz również na forum inne.
"Nikt nie kwestionuje tego, że forum Inne ma inny priorytet jak pozostałe fora lecz jeśli moderacja potrafi usuwać TAM (widzisz kretynie słowo TAM tzn. na forum inne) usuwać co bardziej niestosowne wypowiedzi to niech będzie równie gorliwa w przypadku tego pajaca lub całkowicie zrezygnuje z moderacji"
A teraz rób z siebie dalej kretyna i nie zapomnij uzupełnić zapasu wazeliny.
Bez odbioru!

MichCorleone

Smutne fantazje na temat mojej osoby możesz sobie darować, jak sam widzisz, mam to w dupie, więc oszczędzisz klawiaturę. Nie moja wina, że robisz też kurtyzanę z zasad poprawnego tworzenia zdania złożonego, z którego musisz się teraz tłumaczyć. Pisz tak, byś nie musiał się poprawiać.
No i gitara, skoro nie o to ci chodziło, to tym samym przyznajesz mi racje i niech moderacja dziala w swoim własnym tempie, według ich własnej strategii.

MichCorleone

Daj sobie spokój, nie warto.

KRCK

+

Enchateau

Gdzie go niby zablokowała ? Cały spam widnieje nadal na stronie.

Andrzejek324

A no właśnie

Andrzejek324

Ani jednego posta mu nie usunęli

MichCorleone

Widziałem. To jakaś chora syatuacja.

użytkownik usunięty
chemas

,,Zaczynam nabierać podejrzeń, że jest to alternokonto portalowe, czyli uprzywilejowane''

Tak, a ja nawet znam takie konto. Twierdzi, że jest niebanowalne. Twierdzi także, iż jest hetero, więc nie można mu wierzyć.

HA!

chemas

Znowu obgaduje szambelana :)

Kate_Bennet

Szambi jest tajnym agentem jej królewskiej mości

chemas

To konto jakiegoś trolla który spamuje z nudów

Gokussb

Tu bardziej chyba chodzi o coś osobistego.

MichCorleone

pewnie jest tak jak piszesz

chemas

O rany, jeszcze jeden płaczliwy temat, ale się tego porobiło. Tak, to na pewno jakiś moderator ma alterkonto do spamowania ponieważ lubi smak łez tutejszej frajerni xD

"moderacja FW ma w d...... fora FW "
Oho, a jednak mimo pierwszego wrażenia chyba jednak coś tam zaświtało. Pytanie tylko dlaczego coś tak oczywistego uznałeś za mniej prawdopodobne niż istnienie uprzywilejowanych, "portalowych alterkont"? Widocznie wielbiciel spiskowych teorii.

elmaister

Nie przyjmuję zaczepek