Bardzo ciekawą sprawę dziś zaobserwowałem. Otóż wyszły nowe plakaty do nowego
Bonda. Wchodzę na stronę Skyfall i rzeczywiście jeden już czeka, ale mały i tylko ten z
Bardemem. A więc dodaję cztery inne. Wszystko spoko luzik, ale coś mnie podkusiło i
wchodzę potem jeszcze raz w tą pierwszą kontrybucję i cóż me oczy widzą? Mały plakacik
zniknął a zastąpiony został przez moje dwa duże co więcej z dokładnie tymi samymi
źródłami. Oczywiście nie mam możliwości w żaden sposób tego udowodnić bo w końcu
jedyny chyba możliwy to jakby zrobił screena, ale jak łatwo się domyślić nic takiego nie
uczyniłem. Oczywista rzeczą będzie zapewne odrzut dwóch spośród czterech oczekujących
plakatów z adnotacją, że takowe już są w bazie. Moim zdaniem by ustrzec się na przyszłość
takich rzeczy i ochronić użytkowników przed takimi działaniami należałoby wprowadzić
możliwość braku edycji plakatów - ewentualnie tylko opcja skasowania kontrybucji, tak jak
przy obsadach, nawet jeśli moja była by pierwsza to nie mogę dodać do filmu osoby z
czyjejś innej późniejszej kontry bo system pokaże, że kontrybucja już czeka w kolejce.
Byłbym zobowiązany za wzięcie tego pod uwagę.
PS. Jeśli osoba której to dotyczy to czyta to proszę o usunięcie owej kontrybucji bo i tak w
banalnie prosty sposób się dowiem kto to zrobił.

VisitorQ

a to wredne ludzie no. koniecznie daj znać kto to zrobił!

VisitorQ

Tak, niestety takie praktyki mają tutaj miejsce i jedynym sposobem, będzie zablokowanie przez redakcję możliwości podglądania kontrybucji "oczekujących" przez innych użytkowników.

patkot28

Myślę, że możliwość edycji by chyba starczyła (jeżeli ktoś by się ewentualnie z czymś pomylił może usunąć i dodać raz jeszcze) bo o ile w przypadku obsad podczas dodawania pokaże mi czy ktoś taki już czeka to z plakatem nie ma opcji i może się zdarzyć, że z 10 osób doda tego samego dnia ten sam plakat.

VisitorQ

Oczywiście chodziło mi o brak możliwości edycji.

VisitorQ

A mnie chodzi o to by do swoich kontrybucji miał dostęp TYLKO ich właściciel oraz weryfikatorzy. Edycję zostawmy w spokoju.

patkot28

Oba wyjścia dobre, żadne nie wejdzie w życie.

patkot28

Rozumiem rozumiem i w przypadku wszystkich kontrybucji uważam to za świetny pomysł i jestem jak najbardziej za, gorzej z plakatami bo tak jak np: w przypadku gatunku system mi powie, że owa kontrybucja już czeka w kolejce tak z plakatami owej informacji nie dostanę i może być sytuacja gdy do jednego filmu 10 osób doda ten sam plakat i wiadomo zaakceptują tylko ten pierwszy, a w tym czasie te pozostałe 9 mogłoby powiedzmy dodać inny. Także owy podgląd jest przydatny by nie dublować oczekujących posterów, ale jak widać niezbyt fajnie jest wykorzystywany.

patkot28

Dziś stałem się niestety ofiarą takiego procederu...

Zrzut mojej kontrybucji: http://33.media.tumblr.com/ca9affd56fbe76ad5a7917eabc6b212e/tumblr_nc2bi4Or461ta d3j2o1_1280.jpg

kontrybucja jakiegoś „miłego” użytkownika filmwebu: http://www.filmweb.pl/serial/American+Horror+Story%3A+The+Freak+Show-2014-703003 /contribute/posters/3810000/0

Jeśli jakaś „siła wyższa” to teraz czyta, niech lepiej coś z tym zrobi. ;)

Derisor

Dla mnie wielkim minusem jest to, że nie ma możliwości sprawdzenia, czyja jest ta oczekująca kontrybucja. Bo zawsze na początku można spróbować się dogadać...

Paskwalina

No właśnie, dziwne że tego nie ma.

Derisor

Narzekasz na innych, a sam podprowadziłeś mi większą wersję plakatu łącznie ze źródłem. Nieładnie.

Earl_Grey

Wypraszam sobie. Niby który?

Derisor

http://33.media.tumblr.com/ca9affd56fbe76ad5a7917eabc6b212e/tumblr_nc2bi4Or461ta d3j2o1_1280.jpg
Jeszcze kilka dni temu w kolejce była tylko ta mała wersja. Teraz już jest duża łącznie z adresem do facebookowej strony który podałem w swojej kontrybucji.

Earl_Grey

Acha czyli regularne poszukiwania większej wersji dostępnego plakatu w sieci (nie w oczekujących kontrybucjach) to kradzież? Przypadek trafił, że źródła są te same. Przepraszam, teraz sprawdziłem i faktycznie są Usunę kontrybucję.

Earl_Grey

"Narzekam na innych"... narzekałem tylko na jedną osobę i zrobiłem to wyłącznie raz w pierwszym moim poście. Jak się okazuje po czasie, to Ty byłeś tym "miłym" użytkownikiem, który pierwszy podprowadził mi plakat łącznie ze źródłem. Nie chowam o to urazy. Pozdrawiam ;)

Derisor

oko za oko, plakat za plakat? :D

Herushingu

xD
Chyba daruję sobie plakaty, zbyt dużo przy nich komplikacji, musiałbym do każdego zbierać materiały dowodowe etc. A to za dużo roboty jak dla mnie. :D

użytkownik usunięty