Właśnie rozpoczęliśmy prace nad nowym profilem użytkownika. W związku z tym chcielibyśmy Was prosić o przedstawienie Waszych pomysłów dotyczących zmian na tej stronie. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie, oczekiwania, opiszcie je w komentarzach.

Z góry dziękujemy za wszystkie propozycje!

(uprzejmie prosimy o zamieszczanie wyłącznie uwag dotyczących profilu użytkownika. W celu zachowania porządku dyskusji, wypowiedzi niezwiązane z tematem będą usuwane)

Ruben_fw

dołączam się do poparcia

filmweb

Nie wiem po co pytacie się o nasze sugestie i oczekiwania, skoro pokazaliście już nie raz, że i tak macie gdzieś zdanie użytkowników. Ciekawe co tym razem jeszcze spieprzycie.
Ale jeżeli was to choć trochę interesuje, to w nowym profilu chciałbym, żeby można było szybko sprawdzić, kto z moich znajomych jest dostępny online, bez konieczności przewijania całej listy znajomych i szukania zielonych kropek. Najlepszym rozwiązaniem byłoby dodanie opcji osobnej listy znajomych dostępnych online, podobnej do tej, która była w starym kokpicie.
Poza tym, chciałbym przywrócenia ocen obejrzanych seriali oraz dodania filtrów w "chcę zobaczyć".
Jednak najważniejsze, żebyście przede wszystkim nie zniszczyli dotychczasowej funkcjonalności profilu użytkownika, bo lepsze jest często wrogiem dobrego...

Dadelog

Też się zdziwiłam, że się w końcu pytają :D

Agness_92

Szkoda tylko, że nic z tego nie wynika, bo administracja i tak zawsze robi jak uważa, bez oglądania się na opinie użytkowników :)

filmweb

Po co zmieniać coś co obecnie wygląda bardzo dobrze? Dodajcie tylko "obecnie oglądane seriale", wcześniej było i nie rozumiem dlaczego zostało usunięte.

wojtekm_fw

NOWY FILMWEB?
BARDZO DOBRZE?
Nie rozśmieszaj mnie.
Bardzo dobrze, to to wyglądało w listopadzie.

donmaslanoz14

Temat jest poświęcony profilowi użytkownika, więc ma rację dobrze to wygląda. A nowy filmweb zamiast kokpitu to porażka.

filmweb

Przede wszystkim możliwości kostumizacji. Tabelka ze statystykami: ile obejrzanych filmów, seriali, ile chce obejrzeć. Obecnie oglądany serial, zakładka z serialami też mogłaby wrócić.

Przydałoby się też domyślnie wywalić większość rzeczy, by taki domyślny profil mieścił się na jednej stronie. Znajomi - niepotrzebne. Jak ktoś będzie chciał to sobie kliknie, by było ich widać, ale domyślnie jest zbędne.

Propozycja: u góry pasek z awatarem, nickiem, opisem, statystykami o których wspomniałem. Pod jeden duży wpis na blogu filmwebowym lub jego fragment tak na 1/5 ekranu. A poniżej kafelki z jednym lub dwoma tytułami filmów,które ostatnio dodano do obejrzenia, 1-2 filmami ocenionymi, serialami + 1 obecnie oglądany serial. Z możliwością rozbudowania o większą ilość każdego, lub wywaleniem w ogóle.

_Garret_Reza_

Popieram tabelkę ze statystykami :)

filmweb

1. Główną stronę profilu zostawić jak jest.
2. Co do tego wyżej: przywrócenie tylko oglądanych seriali.
3. W "Ludziach filmu" możliwość wyszukania osoby według kraju urodzenia. TAKA SAMA MOŻLIWOŚĆ W BAZIE OSÓB. Przy większej ilości oglądanych filmów, gdy wyleci czyjeś nazwisko naprawdę trudno go bez tego znaleźć w serwisie.
4. Posortować wypowiedzi od najnowszych do najstarszych.
5. Zrobić coś, by "najczęściej oglądane gatunki" z głównej strony profilu pokrywały się z tym, co jest w profilu w zakładce "filmy", U mnie rozbieżności są naprawdę duże. Dobrze y było, gdyby były ułożone wg tego, ile filmów z tym przypisanym gatunkiem się widziało, od najwięcej w dół - mam tu na myśli tych kilka najczęściej oglądanych na głównej stronie profilu, porządek alfabetyczny w zakładce "filmy" zostawić. Nie wiem, na jakiej zasadzie teraz to jest określane...
6. Filtry w "chcę zobaczyć".

I przede wszystkim nie zwiększać rozmiaru tych kafelków - plakatów filmowych i awatarów znajomych, bo inaczej będzie kompletnie nieczytelnie.

Noane

Popieram sortowanie wypowiedzi. :)

filmweb

sortowanie wypowiedzi:
1. rozbicie na tematy, które użytkownik założył i tematy, w których się wypowiedział,
2. sortowanie chronologiczne.

GodFella

Tak, chronologia! To jest TO!

GodFella

Popieram!!!

filmweb

1. Oczywiście przywrócenie "obecnie oglądanych seriali" i żeby nie było tej dziwnej rozbieżności jak wcześniej, że oznaczone zostaje i "oglądam", i "chcę obejrzeć", bo to bez sensu. Proponuję, żeby seriale obecnie oglądane były traktowane jako jeszcze ważniejsze niż te "umrę jak nie obejrzę" i automatycznie wskakiwały najwyżej w odcinkach seriali do obejrzenia (chociaż nawet teraz bez tego utrudnienia nic tam nie wyskakuje tak, jak powinno, ale może wreszcie to naprawicie. W kokpicie wszystko było ok). I zwiększcie proszę ilość seriali, którą można pokazać w profilu. Nie pamiętam, ile było wcześniej, ale mi nigdy nie wystarczało
2. Sortowanie filmów, które chce się obejrzeć (koniecznie po gatunkach, reszta mnie w sumie nie interesuje), ale też nie zapomnijcie o serialach do obejrzenia
3. Statystyka, ile się filmów widziało i na jaką ocenę, która jest przy "filmy-oceniane" razem ze średnią ocen mogłaby być widoczna od razu w profilu
4. Uszeregowanie wypowiedzi i obserwowanych (może alfabetycznie?)

I nie przekombinujcie za bardzo(!). Widok profilu jest naprawdę dobry i czytelny, nie trzeba dużo zmieniać, wystarczy kilka poprawek

filmweb

A ja poproszę o to, aby nie robić żadnego "ufejsbukawiania" (czy jak to można nazwać) profilu. Żadnej listy aktywności, jaka obecnie znajduje się w "Mój filmweb". Obecny wygląd (kilka najwyżej ocenionych filmów, kilka ostatnio ocenionych, itd.) jest całkiem w porządku i jest naprawdę funkcjonalny, brakuje tylko kilku rzeczy.
Jak większość - proszę o przywrócenie obecnie oglądanych seriali, o sortowanie w "chcę obejrzeć" (najlepiej aby wyglądało to tak jak w liście "Obejrzane" - zaznaczasz odpowiednie wartości i wyszukuje).
W zakładce "Wypowiedzi" brakuje mi podziału na założone przeze mnie tematy, oraz odpowiedzi w tematach innych użytkowników.
Jeśli chodzi o blog, dobrym pomysłem byłoby wybranie postu na stronę główną, aby niekoniecznie był to post ostatnio dodany. Wielu ludzi robi swoistą stronę wejściową, jakiś spis treści - a po dodaniu nowego postu stronę główną trzeba dodawać od nowa. Skutkuje to utratą komentarzy.

Andaira

co do "ufejsbukawiania" zgadzam się, żadnych list aktywności.

a co do profilu to jak dla mnie:
- mogłaby wrócić zakładka z serialami (i możliwość oceny poszczególnych odcinków seriali)
- zakładka chcę obejrzeć żeby była zlinkowana, tak jak było to wcześniej (i tak jak jest to z zakładkami najwyżej oceniane i ostatnio oglądane).
- i żeby w filmach które chcę zobaczyć ustawiały się filmy od tych które mam zaznaczone jako "umrę jak nie zbaczę" do filmów oznacznych "jestem zainteresowana", a nie w takiej kolejności jak się je dodaje ;)
i to tyle z mojej strony :)

marta0702

Marta to ostatnio możesz łatwo zmienić. Co prawda trzeba klikać tam na szarym tle na to "jak bardzo chce obejrzeć" no ale opcja taka jest :)

Rossellinique

ooo, dziękuję ;D
szkoda tylko, że za każdym razem trzeba klikać, a nie wskakuje z automatu, ale lepsze to niż nic ;)

użytkownik usunięty
filmweb

1. opcja zakryj/pokaż wypowiedzi - chyba nie ma
2. opcja, która nie pozwoliłaby niechcianym użyszkodnikom wejść na bloga
3. opcja za pomocą której można by było usunąć oceny zablokowanych znajomych...
4. zróbcie coś, nie wiem dokładnie co, ale cokolwiek żeby oceny nie znikały, bo to dosyć irytujące jest
5. sortowanie wypowiedzi np od najstarszej do najnowszej i tematycznie związanej z danym forum
Tyle, chyba.

użytkownik usunięty

Dobrze prawisz, Emka! Tak, wypowiedzi mogłyby być widoczne tylko dla usera. Na dobrą sprawę nikomu innemu nie są one do niczego potrzebne, a zwykle służą trollom do śledzenia czyjejś aktywności i tak zwanego "chodzenia za kimś po tematach".
Co do blogów, to mogą sobie wchodzić na nie wszyscy, ale powinna być do wyboru opcja, w której komentować mogą tylko znajomi, a nie jak jest obecnie - wszyscy albo nikt. To jest słabe. Pisało już o tym kilka innych osób kiedyś.
Oceny zablokowanych znajomych do usunięcia - tak!!! :D

Ja bym jeszcze dodała dla osób, które zgłaszają materiały - możliwość filtrowania typów kontr w oczekujących, żeby można było bez problemu przejrzeć np wszystkie czekające ciekawostki albo obsady itd.
Oczywiście skrzynka nadawcza, możliwość pisania przynajmniej dwa razy dłuższych komentarzy pod filmami niż obecnie, jakieś filtry w "Chcę obejrzeć"...
No i w sumie Freeman pisze o możliwości zmiany nicka. Nie jest to głupie. Oczywiście przy zachowaniu jakichś zasad. Np dla kont, które mają jakąś określoną liczbę punktów albo są odpowiednio długo aktywne.

Aj, toż to prawdziwy koncert życzeń!

użytkownik usunięty

Dobrze rozwinęłaś ten mój punkt, właśnie o to mi chodziło. taki użyszkodnik serio włazi w wypowiedzi i podbija Ci tematy Twoje, albo takie w których się udzieliłaś i albo Ci syfi, albo po prostu obraża, przyłazi To czortostwo za tobą na inne jakieś tam forum i pisze jakieś głupoty do ciebie, ileż razy można ignorować? nie byłoby takiego problemu gdyby była opcja np wypowiedzi tylko dla ciebie/znajomych/ogólnodostepne. Modzi i tak mają dostęp do wypowiedzi wszystkich użytkowników, wiec i tak sami mogą sprawdzić co dana osoba wyczynia.

Co do blogów to jeszcze opcja że sam sobie wybierasz swoje notki te które widnieją od razu jak się wejdzie na Twój profil, a także usprawnienie notek np obrazki które kiedyś dałam, bardzo wolno sie ładują i ich nie widać po prostu.

O tak z filtrami też się zgodze - dobra myśl :)
O skrzynce nadawczej też już dużo osób pisało, w sumie to mogliby tu czata zrobić, chyba kiedyś nawet był? :)
Zmiana nicka też się zgodze, dobry pomysł. I w ogóle opcje typu : zignoruj użytkownika, ban na Ip, albo jak ktoś tam wspomniał przywrocenie lokalizacji pod nickiem ( bez możliwości jej zmiany).

Filtrowanie kontr - jak najbardziej! Przy obecnych opóźnieniach niektórych to byłoby bardzo pomocne w wyszukiwaniu.

Jestem za

użytkownik usunięty
filmweb

Rozwinąć zakładkę z serialami. Niech wygląda tak samo jak ta z filmami - ocenione, chce zobaczyć. No i oczywiście na stronie głównej profilu również takowa zakładka MUSI się znaleźć. Wcześniej było tak, że jak ktoś ocenił serial, ale usunął go z "chce zobaczyć" lub "w trakcie oglądania" serial znikał z głównej strony.

Bez powrotu zakładki z serialami, nawet w takiej formie jak była poprzednio, nawet nie macie co zaczynać, bo znowu rozpęta się burza jak przy zmianie wyglądu strony.

Zakładka z serialami w obecnej chwili to podstawa. Zgadzam się z użytkownikiem powyżej.

filmweb

1. po co zmieniać coś co jest dobre skończy się kolejnym konfliktem z użytkownikami
2. błagał nie nasrajcie tam opcjami fejbukowymi
3. nowy filmweb nie dał nic, a nawet zabrał jeżeli chodzi o statystyki. Może coś na kształt tego co jest rateyourmusic.com czyli lista aktorów, reżyserów, scenarzystów sortowana po ilości filmów z ich udziałem obejrzanymi plus błagane przeze mnie obok nazwiska ocena wynikająca ze średniej oceny filmów w którym dana osoba brała udział. Kiedyś to było, a usunęliście to na rzecz tego idiotycznego nowego głosowania

filmweb

Koniecznie sortowanie w Chcę zobaczyć na gatunki, kraje, lata itp.
Poza tym wszystko powinno zostać jak jest ;)

voler1

Sortowanie po latach już dawno jest. Gatunki oraz kraje nie nadają się do tego. Bardziej podpadają pod filtry, co też dawno już działa.

TAURI_3

Wystarczy to tylko skopiować w "chcę zobaczyć".

TAURI_3

Sortowanie wg lat jest ? Nie możliwe.... Jak klikam na TYTUŁ ( ROK ) to sortuje owszem ale wg tytułu od A do Z lub odwrotnie a wg roku nie.... A to bardzo by się przydało.

21kamilka21

Sortuje po latach również. Ja przynajmniej tak mam,

TAURI_3

To dziwne... bo jak się nie mylę to nie jestem pierwszą osobą której to nie działa, ta funkcja... A możesz powiedzieć z jakiej przeglądarki korzystasz ? Bo ja z Mozilli i tu nie działa...

TAURI_3

A na pewno masz na myśli sortowanie "chcę obejrzeć"?

Sheilad

Tak w " chcę obejrzeć " tam gdzie jest " tytuł ( rok ) " :)

21kamilka21

Pytałam TAURI_3, bo ja też nie widzę możliwości, jak sortować wg roku. Może się pomylił

Sheilad

To się nie dogadaliśmy. Rzeczywiście w "chcę zobaczyć" nie ma. Chodziło mi o to, że ta funkcjonalność już od dawna jest w filmach obejrzanych i skopiowanie tego zajmie kilka minut.

TAURI_3

No to faktycznie się nie dogadaliśmy :)

Sheilad

Aha myślałam że to do mnie Sheilad piszesz :)
No i fakt TAURI_3 nie dogadaliśmy się :p

filmweb

- blokowanie użytkowników, aby ci nie mogli wchodzić nawet na profil danego usera,
- sortowanie wypowiedzi,
- skrzynka nadawcza,
- ewentualnie jak już koniecznie coś nowego to pierdółki typu "ocenionych filmów/seriali/gier w sumie", "ostatnia aktywność na forum" etc. - ale tak, aby nie zajmowało dużo miejsca na profilu (z możliwością wyłączenia tego w ogóle rzecz jasna).

I to chyba tyle. Reszta już jest dobrze i nie wymaga żadnej przebudowy.

Freeman47

- no i oczywiście filtry w "Chcę obejrzeć"

Freeman47

- możliwość zmiany nicka - powiedzmy raz na rok - i to tylko co, którzy zdobyli np. 10 punktów

Freeman47

Lepiej raz w ogóle. Raz na rok będzie straszny burdel, kiedy osoba X zostawi swój komentarz pod jakimś mało popularnym filmem, a odpowiedź dostanie po powiedzmy 2 latach, następną znowu po roku. Jeśli będzie na wszystkie odpisywać to wyjdzie na to, że w jednym temacie występuje pod ilomaś osobami, a to wprowadza już zamęt i zamieszanie, pomijając już kwestię trollowania.

Noane

Wiesz zawsze przy zmianie nika mógłby on się automatycznie zmienić pod każdym wcześniej napisanym postem. :)

Freeman47

zgadzam się z tobą co do pierwszego punktu najbardziej, z tym że owa opcja, powinna być w tematach komentarzach, tak jak jest na facebooku wtedy, przynajmniej nie było by kłótni, na forach :)

Freeman47

zgadzam się BARDZO

filmweb

Super, że naprawiliście w końcu zakładkę " chcę obejrzeć " :)

A co chciałabym na profilu ?
- " seriale które obecnie oglądam " tej zakładki ciągle mi brakuje
- sortowania w " chcę obejrzeć " osobno wg tytułu oraz roku wydania
- jak wchodzę na kogoś profil to abym mogła automatycznie zobaczyć w ilu % pasuje do mojego profilu tzn podobieństwo ile wynosi

Jeżeli chodzi o ogólny wygląd profilu to nie zmieniajcie już nic. Jest dobrze jak jest.

użytkownik usunięty
filmweb

1. Chronologiczne sortowanie w zakładce wypowiedzi. (Od najnowszego wpisu użytkownika profilu)
2. Przywrócenie zakładki "seriale"
3. tak jak u Freeman47. Funkcja "ignoruj". Dany użytkownik troll/prowokator/spamer nie będzie mógł wysyłać do ciebie komentarzy.

zgadzam się z tobą i z twoim trzecim punktem. To powinno być już dawno

zgadzam się co do 3 pkt!