Właśnie rozpoczęliśmy prace nad nowym profilem użytkownika. W związku z tym chcielibyśmy Was prosić o przedstawienie Waszych pomysłów dotyczących zmian na tej stronie. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie, oczekiwania, opiszcie je w komentarzach.
Z góry dziękujemy za wszystkie propozycje!
(uprzejmie prosimy o zamieszczanie wyłącznie uwag dotyczących profilu użytkownika. W celu zachowania porządku dyskusji, wypowiedzi niezwiązane z tematem będą usuwane)
Jeszcze powinno być zakazane ukrywanie głosów użytkownika i zamieszczanie muzyki na profilu i możliwość przejrzenia wszystkich ocen każdego użytkownika.
Zgadzam się.
Zakaz ukrywania ocen i możliwość przejrzenia wszystkich ocen użytkownika, który nie jest naszym znajomym.
Dobrze kombinujesz. :)
Niby po co ma być to zakazane? Nudne się robi czytanie kto co na ile ocenił i na tej podstawie ludzie się wzajemnie obrażają na forum. Wg mnie jest to bardzo przydatne.
Ponieważ ten portal został stworzony głównie w celu oceniania filmów. A ukrywanie ocen to jak dla mnie powód do wstydu. Mnie osobiście bardzo drażni jak wchodzę na profil jakiegoś uzytkownika tylko po to żeby zobaczyć jakie filmy ocenił a się wyświetla użytkownik nie pokazuje głosów. To nie jest osobny portal każdego z osobna tylko publiczny.
Wiesz może kiedyś można było pokazywać wszystkim oceny ale biorąc pod uwagę fakt, jaki poziom panuje tu na forum, tj obrażanie kogoś na podstawie jego ocenionych filmów to akurat blokowanie pokazywania ocen jest całkiem spoko.
Dlatego właśnie uważam, że powinna być wprowadzona możliwość blokowania użytkowników. Zapobiegło by to wszystkim kłótniom i wyzwiskom.
Może i masz rację ale po co blokować użytkowników, żeby np w jednym temacie byli wszyscy, którzy zgadzają się z Twoją opinią? Forum jest od tego, żeby dyskutować i wymieniać się swoimi zdaniami na dany temat a nie, że ja założę temat na forum, że film jest fajny a jak się komuś nie podoba to wypad. Wtedy forum nie miałoby żadnego sensu.
Gdyby było więcej osób, które po prostu chcą podyskutować a nie obrażać się wzajemnie to też wyglądałoby to inaczej.
Chociaż możliwość blokowania użytkowników też mogłaby być, ale np tylko w jakichś "ekstremalnych" wypadkach...
1. Zrobić z wiadomościami tak by rozmowa z jednym użytkownikiem stanowiła ciąg, a przede wszystkim by była choć opcja zobaczenia co samemu się wysłało. Bez tego jest straszny bałagan.
2. Filtry w "chcę obejrzeć" Najprościej gdy po prostu będą takie same jak w "obejrzane". Zarówno dla filmów jak i seriali.
3. Możliwość sortowania Ludzi filmu wg największej ilości obejrzanych dzieł z daną osobą, wg kraju też może być.
4. Przywrócenie kafelek z serialami tak jak było dawniej.
5. Posortowanie wypowiedzi a przede wszystkim tak by osobno były te gdzie założyłam temat a osobno te gdzie dodałam odpowiedz. Chronologicznie.
6. Najważniejsze-pozostawić możliwość indywidualnego spersonalizowania profilu, tak by każdy mógł wybrać co i w jakiej kolejności na tym profilu głównym ma być.
A tak to ogólnie nie narzekam więc wiele do poprawy jak dla mnie to nie ma ;)
Ja bym chciał taką głupotkę jak możliwość ustawienia motywu muzycznego jaki będzie odtwarzany innym użytkownikom podczas przeglądania naszego profilu.
To powinno być zakazane. Bo na przykład wchodzisz na czyjś profil o 3 nad ranem, włącza ci się muzyka i ci rodzinę w domu budzi. Miałem już tak nie raz i to jest bardzo denerwujące.
Twój problem.
Ja postuluje za wprowadzeniem automatycznego odtwarzania customowej melodii podczas przeglądania profilu.
Dobrze, że Filmweb zamienia się w społecznościówkę. Odkąd padło Grono ten portal stał się taką przystanią dla gronowiczów.
Jakby wprowadzili obowiazkową muzyke na profilu to bym ich do sądu podał za zakłócanie ciszy nocnej.
Budzisz w nocy schorowaną mamę i młodsze rodzeństwo które ma na rano do szkoły wstyd... I na dodatek śpicie w jednym pokoju...
Mniejsza o głośnik. Czasem po przesłuchaniu kilku utworów w nieco przyciszonym odtwarzaczu zapominam zdjąć z uszu słuchawek. Gdybym otworzył w nowej karcie czyjś profil (zapewne zostawiając ją na chwilę by się załadowała, a w międzyczasie przeskakując do innej karty) i nie wiadomo skąd w słuchawkach zaczęłaby mi grać głośna muzyka, po prostu bym się wq#@.
Dla mnie zbędny bajer, ale jeżeli już miałby zostać wprowadzony, to koniecznie z możliwością zablokowania automatycznego odtwarzania (tak na stałe, we własnych ustawieniach). Bez tego, nie powinno o tym być mowy!
Oczywiście, to jest podejście do tematu z odpowiedniej strony. Możliwość szerszej konfiguracji własnego profilu, tak, aby można było zablokować u siebie odtwarzanie muzyki znajdującej się np. na czyimś blogu.
Zakładam jednak (może mylnie), że Pana Andrzejka324 nie zadowoli t
@ Mercyful85 Podejrzewam, że było by za dużo zabawy z programowaniem kodu do blokowania muzyki po prostu...
@Andrzejek324 to ty czy Smalczyk bo możliwe, iż masz dysocjację profilową?
Też mi muzyka nie przeszkadza, czasem otwieram czyiś profil, mając kilka zakładek i jestem z deczka zaskoczony po prostu nic więcej, mam laptopa, wiec zazwyczaj siedzę w pokoju "dziennym" a narzeczona śpi najnormalniej w sypialni, więc nikogo nie budzę, tylko Andrzejek aka Smalczyk ma taki problem... Pewnie z tego powodu wyrywa sobie włosy łonowe z nerwów, normalnie straszne, żeby ludzie na świecie mieli tylko takie problemy...
Mam bezprzewodowe słuchawki, ale zakładam je tylko do oglądania filmów i jak sam słucham muzyki. Jednak nie będe siedział non stop przy komputerze ze słuchawkami na uszach.
Ostrzegam on wszystko ma i wszystko wie tylko nie wie tego, że do słuchawek bezprzewodowych można podłączyć kabelek na małego dżeka jeżeli się baterie skończą, taki awaryjny myk...
Tak jak bym o tym nie wiedział. Po prostu nie lubię siedzieć ze słuchawkami na uszach jeżeli nie potrzebuję. A jak siedze przy komputerze to słuchawek nie używam. Używam ich tylko wtedy jak sobie leże na łóżku, oglądam jakiś film lub słucham muzyki.
Przydałaby się większa możliwość ingerencji w bloga- żeby można było decydować, które z postów powinny być widoczne w profilu w całości a które nie i żeby można było ustalać ich kolejność
Na wstępnie trochę wazeliny- filmweb dużo zyskał po nowych zmianach, strona jest przejrzysta, przyjaźniejsza dla użytkownika.
Wspomniany filtr w "chcę zobaczyć" byłby bardzo przydatny !!! Cudownie jakby to się udało.
Jeszcze mam jedną propozycje odnośnie forów ... coć czuję że to marzenie ściętej głowy. Na forum jest nas wielu, bardzo wielu, moderacja praktycznie nie istnieje, jeśli już coś skasuje nawet o tym nie wiemy. Zjawisko trollingu i hejtu jest tu niestety ale najwieksze w sieci. Problem ten można by było rozwiązać dzięki:
1. Automatycznym powiadomieniu co nam usunięto i dlaczego ( brak jakiejkolwiek info wygląda jak brak szacunku do usera )
Informacji kto jest moderatorem w danym dziale i do kogo można się zwracać. Czy ktoś w ogóle jest za to odpowiedzialny ???
2. Funkcji czarnej listy która blokuje osobom które się na niej znajdują możliwość wypowiadanie się w założonych przez nas tematach oraz uniemożliwia komentowanie naszych wypowiedzi.
3. Możliwości usuwania swoich materiałów, wypowiedzi.
Nie rozumiem dlaczego nie mozna tego zrobić. Pewnego razu pomyliłam zakładki i umieściłam na stronie temat dotyczący zupełnie innego filmu. Wygladalo to idiotycznie, zgłosiłam do moderacji, wisiało nadal więc edytowałam na temat: . oraz treść : . Myślicie że ten śmieć został usunięty ? Nie.
>1. Automatycznym powiadomieniu co nam usunięto i dlaczego ( brak jakiejkolwiek info wygląda jak brak szacunku do >usera )
>Informacji kto jest moderatorem w danym dziale i do kogo można się zwracać. Czy ktoś w ogóle jest za to odpowiedzialny >???
O tak. Na Gronie jak moderator usunął nam posta to ten post lądował nam na skrzynce pocztowej. Na Filmwebie powinno być tak samo.
Nie daj Boże załóżmy, że spłodziłem duży temat a moderator go usunął. Tekst jest stracony a powinien mi wylądować na skrzynce pocztowej celem edycji i ponownego zamieszczenia. Pomyślcie o tym.
Brawo, to bardzo potrzebne, pisałam o tym wyzej. Nic tak nie zniechęca do rozmowy na FW jak trolle i hejterzy.
1. Totalna nieprzejrzystość i psująca oczy biel forów - wątpię byście naprawili,
to może przynajmniej
2. NUMERACJA STRON na forach, blogach i w zakładce Wypowiedzi użytkowników na ich blogach - NA GÓRZE, nie na dole.
Przecież i tak musimy wam na danej stronie kliknąć, więc po co jeszcze musimy na każdej zjeżdżać na sam dół? Strony (szczególnie na blogach) często ładują się długo i obraz skacze gdy wchodzą kolejne obrazki, więc polowanie na licznik na dole żeby przejść na następną stronę jest cholernie irytujące i znowu niepotrzebnie psuje oczy.
3. Układ chronologiczny (i kiedyś była wyszukiwarka) w zakładce Wypowiedzi Użytkownika na jego blogu. W tej chwili panuje tam kosmiczny bałagan, jeśli ktoś ma ich choćby kilkaset, to i tak nie sposób nic znaleźć.
4. Na forach filmów i osób był kiedyś taki bardzo przydatny gadżet "Wszystkie posty danego usera (pod danym filmem)" - komu to przeszkadzało?
5. Privy wysłane (własne), nie tylko otrzymane, bo jest straszny i nieprzejrzysty bałagan w rozmowach, a jeszcze starsze nikną po jakimś czasie.
6. Brak w tematach na forum informacji o ostatniej wypowiedzi (do niedawna przed kolejną "reformą" jeszcze były). Teraz żeby sprawdzić, czy w moim otwartym topiku ktoś coś niedawno napisał, muszę cofnąć się na forum, znaleźć ten temat nie wiadomo na której stronie i dopiero tam będzie napisane, że "Ostatni post: Joanna666 2 godziny temu".
7. I zlikwidujcie wreszcie bezsensowne "5 minut temu", 3 godziny temu", "2 dni temu" - zamiast NORMALNYCH DAT I GODZIN WYPOWIEDZI. To strasznie utrudnia zorientowanie się, nawigację po tematach, znalezienie postu metodą Ctrl+F, a ponadto sprawia, że forum wygląda jak miejsce dla skrajnych przygłupów w typie jakiegoś Pudelka.
A przecież system i tak przechowuje datę i godzinę wpisu, którą można zobaczyć po najechaniu na to debilne "wczoraj", zaś po pewnym czasie następuje automatyczna zamiana wskazań. Więc sami dublujecie niepotrzebne informacje i komplikujecie skrypt - a potem wciąż słychać płacze, że Filmweb muli i muli.
Na dodatek o północy system wariuje, powiadomienia mylą, nie przychodzą na czas, potrafią pokazać "jutro", czy "Joanna666 skomentował twoją notkę ZA 2 MINUTY" (poważnie). Albo: ja często w identyczny sposób loguję się wieczorem, zaś wylogowuję po północy - jednak nigdy nie wiadomo czy następnego dnia system pokaże informację: "ostatnie logowanie: wczoraj", czy "dziś". Zależy to od jakiegoś niewiadomego kaprysu Filmwebu - niby nic ważnego, ale przykład niepotrzebnych komplikacji, do jakich takie idiotyzmy prowadzą.
Ad 1. W ustawieniach można zmienić biel na nieśmiałą szarość, ale w nocy i tak męczy bardzo oczy. Co najmniej dla nocnych marków powinna zostać wprowadzona stonowana szata graficzna.
Ad 2. Bardzo popieram. Dodam tylko, bo to może być ważne dla właścicieli FW, że wyszukiwarka Google ma na dole, ponieważ wyświetla niewiele wyników na stronie – nie ma co się wzorować skoro tam wygląda to inaczej. A dla tych, którzy zjechali na sam dół, bo przeczytali wszystko, powinno zostać zachowane na dole. Czyli na dole zostawić jak jest, a wprowadzić drugi pasek z numerkami stron na górze.
Przy okazji przy kwadracikach z numerami stron są prostokąty z napisem 'poprzednia', 'następna' oraz coś jakby strzałki (« »). Po pierwsze te strzałki to cudzysłów francuski i bardzo mnie kłuje w oczy taki gwałt na typografii. Po drugie podwójność "strzałki" sugeruje, że przeskok dokona się do pierwszej kolejnej strony, którą zastępuje wielokropek lub o 10 stron, jak to w przypadku niektórych stron bywa. Skojarzenie znaków zostało przeniesione na strony internetowe z oznakowań w odtwarzaczach muzyki:
► play (o 1 stronę dalej, czyli następna),
►► {z mniejszymi odstępami} f. forward/przewijanie do przodu (przeważnie przeskok o 10, lub pierwszej strony, której nie można wybrać kliknięciem w numerek),
►►| {z mniejszymi odstępami} next/kolejna piosenka, przeskok na koniec piosenki (skok do ostatniej strony)
Sugeruję wprowadzenie pojedynczych strzałek (← poprzednia | następna →), niekoniecznie takie, bo te za pięknie nie będą wyglądać, albo po prostu same strzałki, bez żadnych napisów, minimalistycznie jak Google! I wtedy należałoby wpisać to w kwadrat tak, jak liczby odpowiadające stronom, ponieważ prostokąt z samą strzałką będzie sugerował większy przeskok niż tylko o 1 stronę.
Ad 3. Pisałem o tym i popieram.
Ad 5. Pisałem o tym i popieram.
Ad 7. BARDZO DOBRY I SŁUSZNY POMYSŁ, do wprowadzenia niezwłocznego.