Właśnie rozpoczęliśmy prace nad nowym profilem użytkownika. W związku z tym chcielibyśmy Was prosić o przedstawienie Waszych pomysłów dotyczących zmian na tej stronie. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie, oczekiwania, opiszcie je w komentarzach.
Z góry dziękujemy za wszystkie propozycje!
(uprzejmie prosimy o zamieszczanie wyłącznie uwag dotyczących profilu użytkownika. W celu zachowania porządku dyskusji, wypowiedzi niezwiązane z tematem będą usuwane)
1. W "najwyżej oceniane" chciałbym, żeby każdy użytkownik miał możliwość kontroli parametru, czy pokazywane są filmy ocenione na 10, czy te na 10♥ tak jak to było dawniej. (Mi osobiście bardziej odpowiadałaby opcja druga)
2. Wyczekiwane przez wszystkich filtry w "chcę zobaczyć".
Dobrym pomysłem byłby filtr w "chcę obejrzeć", podobny do tego z filmów ocenionych, czyli: gatunek, data produkcji itp.
1. Możliwość sortowania materiałów w zakładce "oczekujące na weryfikację";
2. W zakładkach odrzucone i zaakceptowane dodane do bazy powinno być w sumie 100 elementów (jak dotąd nie mam pojęcia po co w odrzuconych wyświetlają mi się kontry sprzed roku?);
3. Usunięcie zakładki zaakceptowane oczekujące na zapis do bazy (bliżej nie określona funkcja gdzie kontry przebywają w czasie od doby do sekundy w zależności od czasu ich sprawdzenia);
4. Możliwość przeglądania współtworzonych bez konieczności logowania się do bazy;
5. W każdej z zakładek powinna wyświetlać się liczba znajdujących się w niej kontr;
6. BARDZO WAŻNE PRZYWRÓCENIE ZAKŁADKI SERIALE KTÓRE OGLĄDAM;
7. Przywrócenie lokalizacji pod avatarem.
PODODAJĘ RÓWNIEŻ PROPOZYCJE ROBERTA831231 BO W MAGICZNY SPOSÓB WYPAROWAŁY:
Skrzynka odbiorcza/nadawcza dostęp do całej @ i wybory kolorów tak 20 byle nie byłoby to 20 odcieni bieli/szarości.
Dorzucam swój głos "za". To było bardzo (!) przydatne. Już nie tyle dla własnych "statystyk", ale dla wygody - dzięki takiej opcji stojąc przy sklepowej półce z filmami nie musiałabym się zastanawiać, czy ten tytuł już mam, czy jeszcze nie - wystarczyłoby zajrzeć tutaj. Kiedyś nosiłam wydrukowaną listę przy sobie, ale to jednak trochę bez sensu ;) Liczę na to, że pojawi się tu coś takiego.
"Przywróccie zakladke seriale ktore obecnie ogladam"
" Dodatkowo dajcie wreszcie filtry w "chcę zobaczyć"
'W "Ludziach filmu" możliwość wyszukania osoby według kraju urodzenia. TAKA SAMA MOŻLIWOŚĆ W BAZIE OSÓB."
" sortowanie wypowiedzi,"
"- skrzynka nadawcza,"
Ode mnie: ad. 2 filtr kraju i gatunku, a nie tylko rok i "jak bardzo chcę zobaczyć"
ad. 4 sortowanie wg daty, produkcji komentowanej
to napewno ;)
1.Zakładka seriale.
2. Wywalić albo zmodyfikować ulubione gatunki, bo w ogóle to nie działa powinno być tak, że użytkownik sam wybiera jakie ma gatunki ulubione w profilu a nie jakie gatunki oglądał ever... Ja mam np. Horror, Komedia, Thriller, Akcja-Sci-Fi, Sensacyjny, Horror-Sci-Fi, Dramat, Komedia kryminalna, Komedia rom., Dramat-Thriller, chyba wszystkie możliwe gatunki jakie są możliwe, gatunki powinny być dobierane odnośnie filmów ulubionych a nie odnosić się do filmów jakie oglądałem w ogóle. Na moim profilu powinny widnieć np. tylko Horror-Sci-Fi, Akcja-Sci-Fi, Czarna komedia, thriller, sensacynjy. Albo w cholerę to usuńcie bo w ogóle się nie sprawdza...
3.Filtry w chcę zobaczyć
4.Wyszukiwarka albo jakiś filtr do obserwowanych tematów.
5. Możliwość większej integracji w profil, czyli wlasnoręczne ustawienie ulubionych filmów na profilu(najwyżej oceniane) przez użytkownika
Ad 2. Popieram- niech każdy sam będzie mógł wybrać ulubione gatunki, które będą się wyświetlały
Ad 5. Też fajny pomysł
Zgadza się, seriale które oglądam i chcę obejrzeć powinny zostać rozdzielone tak jak było kiedyś. Przy okazji zwiększyć limit obecnie oglądanych, bo niestety w 100 już się nie mieszczę :P Ulubione gatunki powinny być ustawione przez użytkownika a nie jakieś automatyczne farmazony. Dodatkowe filtry itd - też jak najbardziej jestem za.
Dodał bym jeszcze:
1. Możliwość przyklejenia notki z bloga na stronie profilowej, tak żeby nie trzeba było tworzyć kilkudziesięciu notek na zapas, bo z automatu wyświetlana jest najnowsza.
2. Przywrócić wyświetlanie najwyżej ocenianych seriali na stronie głównej profilu
3. Jako że portal się starzeje i użytkownicy zgromadzili już pokaźną liczbę ocen to przydało by się dać więcej opcji filtrowania tychże ocen (np. nie zawiera gatunku x, albo kraju x). W obejrzanych też powinno się dać filtrować po ilości ocen jakie dany film ma tak jak jest to w głównej wyszukiwarce.
4. Tworzenie własnych list filmów/seriali/gier
5. Ogólnie wszystko co pozwoli zwiększyć funkcjonalność a było wymienione na http://filmweb.uservoice.com/forums/199182-general
Powrót cyfr przy współtworzonych filmach/osobach.
Wyświetlanie max 10 ostatnio odrzuconych kontr, a nie 100.
Przydała by mi się możliwość dodania więcej filmów/pozycji w miejscu "najwyżej oceniane", teraz można najwięcej zamieścić w tym miejscu 12 filmów, a może by tak zwiększyć do 16, o cztery więcej? Wiem, że są jeszcze inni użytkownicy, którzy podzielili by moje zdanie. Kto by nie chciał tyle, to zawsze można sobie zmienić w ustawieniach. Bardzo proszę o rozpatrzenie mojej prośby.
I dobrze by było jakby oceny niektórych filmów przestały znikać. Co jakiś czas zauważam, że ocena jakiegoś filmu, który na bank miałem oceniony, znikneła. Jest, to strasznie denerwujące. Przeciez bez sensu jest oceniać filmy kilkakrotnie. Jeśli jakiś już obejrzałem i oceniłem, to niech już tak zostanie zawsze. Ten problem pojawia się juz od dawna i mnóstwo uzytkowników ma z tym problem. Proszę zróbcie coś z tym, o ile się da.
Blokowanie użytkowników, aby ci nie mogli wchodzić nawet na profil danego usera. To najważniejszy punkt, zapobiegło by to kłótniom i wyzwiskom jakim przesiąkniety jest ten portal. Ktoś kogoś ma dosyć to go blokuje i po kłopocie.
Opcja "IGNORUJ UŻYTKOWNIKA" - żeby nie mógł komentować naszych postów/tematów.
Chronologia w "wypowiedziach".
- możliwość filtrowania obejrzanych filmów wg czasu trwania
- w ludziach filmu, możliwość posortowania osób w danej profesji wg liczby filmów z nimi obejrzanych
- najczęściej oglądane gatunki w postaci pojedynczych tagów, a nie łamańców w stylu "dramat-kryminał-thriller"
No i to, o co dopominali się już userzy powyżej, tj. filtrowanie w chcę obejrzeć i sortowanie wypowiedzi
Żebym mógł sam sobie wybrać plakat filmu który obejrzałem czyli chodzi o to że np.Kowalski i Iksiński obejrzeli ten sam film ale wchodząc na ich profile widzimy dwa różne plakaty tego samego filmu.Nie wiem czy jest to technicznie możliwe do wykonania ale jakbyście coś takiego zrobili to bylibyście Kozakami.Bardzo często tak jest,że akurat plakat,który ktoś wybrał jest dużo brzydszy od pozostałych i czasami mam wrażenie,że ktoś te plakaty wybiera złośliwie.
No racja, jest tyle dobrych plakatów a przeważnie na stronie głównej filmu widoczny jest najgorszy... Wydaje mi się, że nie jest to złośliwe z czyjejś strony tylko jak ktoś dodaje jakiś plakat to on automatycznie wpada na miejsce drugiego, więc zbieg przypadków to jest...
01. Chciałbym... możliwość jak największej edycji lub wyłączenia, jeśli uruchamiacie jakąś nową funkcję.
02. Chciałbym... dostosowania wyglądu profilu pod względem stylu i kolorów do stylu i kolorów profili ludzi kina (ewentualnie z możliwością wybory kolorów własnych).
03. Chciałbym... możliwość wyboru czy w panelu "Najwyżej ocenione" mają wyświetlać się najwyżej ocenione czy tylko ulubione (ale niekoniecznie najwyżej ocenione).
04. Chciałbym... dodania nowych paneli tj.: "Ulubione/najwyżej ocenione seriale", "Ulubieni/najwyżej ocenieni ludzie kina", "Ulubione/najwyżej ocenione gry" z możliwością wyboru metody wyświetlania jak w punkcie wyżej.
05. Chciałbym... więcej statystyk dotyczących np.: ocenionych ludzi kina, ról itp.
06. Chciałbym... usunięcia panelu "Gatunki" lub możliwości ręcznego ustawienia ulubionych gatunków.
07. Chciałbym... możliwość filtrowania w zakładkach "Chcę obejrzeć" i "Nie interesuje mnie", w taki sposób jak w "Obejrzanych".
08. Chciałbym... możliwość wyboru wyświetlania się w profilu tylko dla mnie lub/i globalnie języku tytułów (Ja zawsze posługuje się oryginalnymi tytułami, a nie polskimi).
09. Chciałbym... możliwość wyboru wyświetlania się w profilu tylko dla mnie lub/i globalnie plakatów filmów w panelach (Często plakaty zagraniczne są ładniejsze od polskich).
10. Chciałbym... usunięcia z profilu zbędnych informacji, np.: nie mam znajomych, ale pod awatarem znajduje się pole "Znajomi" - ono jest mi zbędne.
11. Chciałbym... usunięcia błędu związanego ze stałym wyświetlaniem się ocen zablokowanych użytkowników, którzy zostali usunięci ze "Znajomych".
12. Chciałbym... możliwość wyboru kolejności wpisów na blogu.
13. Chciałbym... możliwość wstawania zdjęć do wpisów na blogu z dysku, a nie tylko z sieci.
14. Chciałbym... możliwość większej edycji wpisów na blogu, np.: wstawianie i edycja tabelki w taki sposób jak w np.: MS Word.
15. Chciałbym... możliwość ukrycia (zwiń/rozwiń) forum pod profilami filmów/ludzi kina/gier itp. oraz ich ocen globalnych i recenzji.
16. Chciałbym... planera seansów w telewizji (tv/vod)/kinie/kinie domowym (rental) z powiadomieniami.
17. Chciałbym... rozłączenia "Mojego Asystenta" z "Moim Filmweb'em". Z tego drugie nie korzystam (i nie będę) a asystent, który jest bardziej przydatny zajmuje tylko ok. 1/4 strony "Mojego Filmweb'u". Dla mnie jest nieczytelnie.
18. Chciałbym... skrzynkę elementów wysłanych w prywatnych wiadomościach.
19. Chciałbym... możliwość zmiany nazwy użytkownika (tak po prostu, lub według określonych zasad, np.: raz na jakiś określony czas, ilość punktów/"łbów").
20. Chciałbym... mniej reklam na profilu i podstronach. Nie używam adblock'a czy innych tego typu programów, więc chociaż profil i jego podstrony niech będą wolne od reklam.
Teraz profil jest w miarę w porządku, jeśli chodzi o profil(Co do nowego kokpitu mam gigantyczne obiekcje, wolałam stary)
Osobiście do zmian w profilu zaproponowałabym
1) przywrócenia obecnie oglądanych seriali,, po usunięciu tego mam straszny problem z nawigowaniem w serialach na moim profilu(zapewne nie tylko ja). Jeśli na przykład była przerwa w nadawaniu z okazji czegośtam, co się przy serialach zdarza nagminnie. To ile tytułów mam zapamiętać żeby pilnować? do tego używałam filmweba(a "obejrzałam i chce zobaczyć ponownie" jak dla mnie ma znaczenie dość dosłowne, jak z filmami-obejrzałam CAŁY serial i chce go zobaczyć ponownie)
2) możliwość posortowania ludzi filmu według kraju urodzenia
3) przywrócenie możliwości ogólnej oceny Aktora/Aktorki
Niestety żadna z innych propozycji dla was nie zamyka się wokół profilu więc na koniec dorzucę tylko jedną gorącą prośbę, nie zmieniajcie tego na Fejsbukopodobne coś o wątpliwej użyteczności.
-dodanie w profilu ulubionych seriali, które samemu się wybiera
-zwiększenie ilości możliwych do pokazania "ostatnio oglądanych"
Zapewnienie takich samych opcji serialom i grom, co filmom - tzn. moduły "najwyżej oceniane", "chcę obejrzeć/zagrać". Poza tym zmiany kosmetyczne i nic więcej. Nie udziwniajcie czegoś, co jest już dobre, ale sprawcie, żeby było bardzo dobre ;)
Proszę o panel "oglądane seriale", o takiej samej funkcjonalności jaka była (tzn. wyświetlały się wszystkie według daty emisji).
Mi najbardziej brakuje opcji sortowania kolejności notek na blogach. Ogólnie na profilu przydałoby się moim zdaniem więcej "możliwości wyboru", a nie tylko przymusowe pozbywanie się lub narzucanie pewnych opcji czy gadżetów.
Oczywistą prośbą jest też nie usuwanie dotychczasowej funkcjonalności ekranu profilowego - danie wyboru co do zmiany, a narzucenie jej to dwie różne rzeczy.
Możliwość zmiany nicka - dla każdego chociaż raz (i nie piszę tu tylko o sobie, sporo takich wątków na forum widziałem) - coś co kiedyś się wybrało "ot, tak", niekoniecznie musi nam pasować po paru latach. Tym sposobem, na pewno byście się w moich oczach zrehabilitowali, za te wszystkie nietrafione aktualizacje z ostatnich miesięcy :)
PS. No i oczywiście:
1. Powrót "Seriali" do profilu użytkownika - zniknęły jakoś latem i już nie wróciły. Dlaczego?
2. "Warto obejrzeć", gdzie znów będę miał informacje o filmach w telewizji, których jeszcze nie widziałem (czyt. nie oceniłem).
PS 2.
3. Możliwość ustawienia przez użytkownika wybranych filmów w profilu jako "Ulubione". Każdy by wybrał swoje "najulubieńsze" lub te najbardziej reprezentatywne dla jego gustu - taka filmowa wizytówka widoczna dla reszty.
Z tym nickiem to popieram całkowicie, miałem taką sytuacje, że stworzyłem nicka dla jaj i teraz trochę pluję sobie w brodę:P
Żal punktów i ocenionych ponad 5tys filmów... Wątpię, żeby dali nam taką opcję zmiany nicka, bo wszystko się po*p*ierdzieli i nikt nie będzie się rozpoznawał, no chyba, że po Avku:P
I jeszcze te "zakazane" słowa, nie można już na forum używać po*pierdziel*i chomi*k??? WTF za przekleństwa powinny być warny, bo zaraz będzie zakazane połowy słownika używać...LOL
1. Przywrócenie "obecnie oglądanych seriali"
2. Możliwość samodzielnego doboru na stronie profilowej filmów spośród najwyżej ocenianych
3. Skoro już jest pasek "podobieństwo" - byłoby fajnie, gdyby podawał poziom podobieństwa nie tylko przy wchodzeniu na profil gustopodobnego
4. Uwzględnienie w "gustomierzu" filmów ulubionych - jeżeli ktoś stara się rzetelnie oceniać, to wysoką ocenę postawi filmowi niekoniecznie będącemu 100% w jego guście, a poza tym uniknęłoby się sytuacji, kiedy gustopodobni zostali dobrani na podstawie zbieżności ocen filmów powszechnie uznawanych za dobre i które zna większość szanujących się kinomanów
1- Przywrócić 'obecnie oglądane seriale'
2- Wywalić - 'nie interesuje mnie' dać w to miejsce chcę zobaczyć powtórnie
3- wprowadzić koniecznie możliwość banowania
4-skrzynka nadawcza
5-po co te kółka, w których ucina avatary, kwadraty były ok
większa skrzynka odbiorcza (ta nadawcza jest mi zbędna)
pasek zamiast kropki pokazujący użytkowników online
liczba znajdujących się kontr w zakładce
obecnie kontry w kolejkach są bardzo nieczytelne, zlewają się
pokazujący się komentarz utrudnia przeglądanie kontr
ten w "chmurkach" był lepszy
albo niech się pokazuje ale nie w osobnej linijce ale np na dole "paska" przy danej kontrze,
albo niech będzie to okienko z komentarzem przesunięte w prawo czy wyśrodkowane;
możliwość wyświetlania czekających kontr według ich rodzaju
Ale ta kropka wszystkich boli, mi sie podoba moze dlatego że nie przyzwyczaiłam się do paska.
Większa skrzynka odbiorcza bo nadawcza jest ci zbędna.... Chwalisz się czy żalisz ? Dobrze by było jakby zmiany były korzystne dla wszystkich a nie ktoś cos zmieniał bo jednemu będzie wygodnie.
Odnośnie skrzynki priv wszystko jest schrzanione i nie chce mi się na ten temat pisać nawet... za każdym razem proszę żeby sie przenieść na maila lub normalny komunikator bo to coś jest nie do użytku.