Właśnie rozpoczęliśmy prace nad nowym profilem użytkownika. W związku z tym chcielibyśmy Was prosić o przedstawienie Waszych pomysłów dotyczących zmian na tej stronie. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie, oczekiwania, opiszcie je w komentarzach.
Z góry dziękujemy za wszystkie propozycje!
(uprzejmie prosimy o zamieszczanie wyłącznie uwag dotyczących profilu użytkownika. W celu zachowania porządku dyskusji, wypowiedzi niezwiązane z tematem będą usuwane)
chcialbym aby wrocil stary kokpit badz przynajmniej mozliwosc podejrzenia kiedy wychodzi nastepny odcinek moich seriali bez sprawdzania kazdego z osobna tylko tak jak to bylo wlasnie w kokpicie
Przywrócić kokpit! Z oknem seriali i możliwością zaznaczenia, które odcinki się już oglądało! Z oknem kin - co, gdzie i o której grają! Z oknem TV - co, gdzie i o której leci! Litości, ten portal stracił swój największy atut dla jakiegoś nieprzydatnego badziewia.
Nie wiem gdzie ty w tamtym poście sarkazm zauważyłeś. Gośc napisał to tak dobitnie, ze nie może być mowy o sarkaźmie.
Taki młody już nie jestem 32 lata skończyłem i doskonale wiem jak wygląda sarkazm. Jeżeli to według ciebie jest sarkazm to w takim razie co drugi post na tym portalu nim jest.
Nie rozśmieszaj mnie chłopie. Jestem z rocznika 82. Mam ośmioletniego syna, i nawet on w tym wieku wie co to jest sarkazm w przeciwieństwie do ciebie.
To z tobą jest źle bo mnie nie znasz i wysnuwasz jakieś kłamliwe teorie na temat mnie i mojej rodziny. Jak nauczysz się odróżniać sarkazm od normalnych wypowiedzi to wtedy zabieraj głos, w przeciwnym wypadku milcz. To by było na tyle z mojej strony. Bez odbioru.
Już pisałem nie jednej osobie, więc i tobie napiszę. Ze Smalcem znam się od podstawówki i łączy nas jedynie takie samo zdanie na temat horrorów. Już niedługo opublikuję film na którym razem ze Smalcem we dwóch się wypowiemy na temat tej poronionej teorii kilku osób jakoby moje konto miało być kontem Smalca. Kilka osób będzie miało powód do wstydu. Nie wiem jak nasrane we łbie trzeba mieć żeby twierdzić, że jestem alterkontem Smalca, wystarczy sobie przypomnieć , że Smalec oceniał filmy wyłącznie na jeden lub dziesięć i wszystko było by jasne. Wystarczy trochę logicznie pomyśleć. Po za tym ja założyłem konto w grudniu 2013 a Smalec wtedy jeszcze był tutaj mocno aktywny. Gdybym był alterkontem Smalca to założyłbym konto w tym czasie kiedy on usunął swoje.
Powinniście coś zrobić również z tymi chamskimi trollami, którzy śmiecą waszą stronę, obrażając przy tym innych użytkowników.
Tak mało jest kulturalnych ludzi...
>Powinniście coś zrobić również z tymi chamskimi trollami
Nic z nimi nie zrobią bo to między innymi właśnie te trole napędzają ruch na tym portalu.
>Tak mało jest kulturalnych ludzi...
To fakt. Na Filmwebie jest bardzo mało ludzi na poziomie ale jacyś się znajdą. hehe
Hehe, nie wątpię. :D
Nienawistników należy ignorować - przyjdzie czas, że będzie im za to wstyd.
Póki co, warto znaleźć sobie dobrych ziomków. ;)
1) Po pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE - seriale! Opcja wyświetlania aktualnie oglądanych seriali musi wrócić, nie wyobrażam sobie, żeby można było to pominąć.
2) Zmiana profilu pod względem wizualnym, np. wyświetlanie większych plakatów (i możliwość wybory preferowanego przez nas plakatu).
3) Wyświetlanie tytułów w oryginale pod polskimi w "Najwyżej ocenianych".
4) Usunięcie ikon znajomych - wg mnie zajmuje to za dużo miejsca, a i tak trzeba kliknąć "więcej", aby zobaczyć wszystkich. Zamiast tego, można wyświetlać po kolei tylko znajomych, którzy aktualnie są online. Zostawić jedynie liczbę naszych znajomych.
5) Ciekawą opcją byłaby możliwość wyświetlania który z użytkowników Filmweb ostatnio odwiedził nasz profil wraz z procentem podobieństwa.
6) Możliwość stworzenia listy ulubionych aktorów/aktorek/reżyserów wraz z ich zdjęciami (najlepiej, aby była możliwość wyboru przez nas tego zdjęcia).
7) Możliwość zmiany nicku - zawsze można stworzyć taką opcję "wyświetl poprzednie nazwy użytkownika"
8) Usunięcie tego paska "Rankingi" - jeśli ktoś w ogóle nie zbiera punktów, przestał zbierać albo zwyczajnie nie chce tego u siebie na profilu, powinien mieć możliwość wyłączenia tej opcji.
9) Większe możliwości w naszym opisie - możliwość formatowania tekstu, większe okienko, możliwość dodawania odnośników do innych stron, itp.
10) Zmodyfikowanie skrzynki pocztowej - dodanie skrzynki nadawczej.
I tak nikt tego nie przeczyta, ale ok:
1. możliwość zmiany nicku - mam dość czepiania się mojej tolerancyjności przy każdej możliwej okazji, gdy cokolwiek/kogokolwiek/czyjąkolwiek grę aktorską ośmielę się skrytykować (nienawidzę swojego nicku)
2. filtry w "chcę zobaczyć" - przynajmniej rok produkcji i gatunek (no sorry, ale mam ponad 1000 czy nawet 1500 filmów, które chcę zobaczyć, nijak się potrafię w tym burdelu poruszać)
3. byłoby miło, gdyby powrócił stary wygląd nagród filmowych (to co teraz zrobiliście jest totalnie nieczytelne)
4. seriale (tu jest cała lista zarzutów, ja się odniosę do jednego konkretnego - ile odcinków pozostało do końca - w tej chwili jest liczba z danego sezonu + ilość kolejnych sezonów - nie wszyscy oglądają seriale odcinek po odcinku, w sytuacji gdy miałam pominięte kilka odcinków z 3 sezonu House'a, nijak nie mogłam zobaczyć, ile zostało mi odcinków do końca, mimo że byłam w 7 czy 8 sezonie ;/)
5. PRZESTAŃCIE ZMIENIAĆ TO CO JEST DOBRE, BO KOMUŚ SIĘ NUDZI/BRAK NOWYCH ARTYKUŁÓW NA PUDELKU/SKOŃCZYŁA SIĘ KAWA
oczywiście zarzutów jest więcej, chociażby ogólna ocena osób filmowych, wygląd kokpitu z którego przestałam korzystać, czy usunięcie całościowego repertuaru kin dla jednego miasta (ktoś kto mieszka w Pcimiu Dolnym i ma kino objazdowe raz w miesiącu może jest usatysfakcjonowany, ale nie wiem komu przeszkadzało to, że przy tytule pokazywały się wszystkie kina i godziny, w których można film dzisiaj zobaczyć - ok, czasem to było jedno kino, ale w przeważającej większości od razu się widziało 15 )
jednakże powyższych 5 najbardziej mnie wnerwia
podawajcie jak to było dawniej obok tytułu filmu miejsce na którym się znajduje wiadomo do 500 - go miejsca jest a potem nie ma
Zaktualizujcie zakładkę "ludzie filmu" na profilu bo teraz można się nią - za przeproszeniem - podetrzeć. Przetransportujcie oceny z poszczególnych ról aktorów tam jakoś by się to kupy trzymało. Na razie tyle ode mnie.
Pozdrawiam
1. Przywrócić stary kokpit, a przynajmniej tę część o serialach - teraz jest lekki chaos oraz bez sensu obrazki na pół strony
2. Plusy i minusy przy komentarzach
3. Przywrócić całościową ocenę aktora (mogą być dwie - średnia z ocenionych ról i ogólna)
4. zaznaczone który komentarz odpowiada na który. Za cholerę teraz się nie można połapać jak wszystko jest na jednolicie białym tle bez żadnych odnośników
5. JAKIŚ KONTRAST. W obecnej kolorystyce jestem w stanie powiedzieć na której stronie forum jestem, bo bialy się za mało różni od mniej białego.
REKOMENDACJE, BŁAGAM, POPRAWCIE JE!
Obecnie wygląda to tak: wchodzę, mam w rekomendacjach, powiedzmy, kilkanaście tytułów (i to dobrych, o dziwo propozycje, które mi wyskakują, w większości naprawdę mnie interesują). Ale nie zawsze mam czas/ochotę coś obejrzeć. Więc wchodzę następnego dnia, a tam... dużo mniej tytułów, teraz mam na przykład jeden... Jak dla mnie rekomendacje powinny wisieć i się nie zmieniać bez woli użytkowników. Ja naprawdę chciałabym pooglądać to wszystko albo chociaż znaczną część - a przy tym nie musieć zapisywać czy wręcz zapamiętywać tych wszystkich tytułów.
rozwiązaniem jest wchodzenie na stronę filmu i klikanie "chcę to obejrzeć", tyle że przez to robi się wielki bajzel (patrz kilka postów wyżej moje postulaty)
Skoro robi się przez to bajzel, nie jest to żadne rozwiązanie.
Zresztą, naprawdę - nie po to są rekomendacje, żeby znikały jak im się podoba. Profilem użytkownika powinien rządzić jego właściciel.
Umożliwijcie wyszukiwanie swoich starych wpisów po filtrach. Np. po tytule. Teraz trzeba przekopywać sie przezkilkadziesiat stron w profilu albo na stronie filmu. Wyszukiwarka na stronie danego filmu jest ułomna. W starej wersji serwisu wpisujac swoj nick mozna było swoj temat znalezc a teraz nie.
Przyznam, że to by było ciekawe. Zwłaszcza, gdyby się pamiętało na pamięć treść swoich postów, co by dopomogło takiemu filtrowi.
1. SERIALE- ile odcinków się JUŻ obejrzało i ile ZOSTAŁO w sezonie- tak jak to było poprzednio (wraz z tym ile zostało do nowego odcinka).
2. Dodajcie przy serialu ILE MA ŁĄCZNIE odcinków, bo nie chce mi się zliczać każdy po kolei (o ile tego już nie ma, albo ja nie widzę)
3. Możliwość usuwania swoich postów, albo tematów przez nas założonych.
W zakładce obejrzane wszystkie gatunki i kraje w końcu mogłyby zostać podawane w pełni. Teraz łapie się tylko jeden, a następny się zaczyna i nagle wielokropek. Nie wiem jak innych, ale mnie to irytuje. Miejsca obok jest wystarczająco, by wszystko się zmieściło.
Skoro wszyscy to i ja.
Może było, może nie, nie chce mi się czytać 300 wcześniejszych kolejnych odpowiedzi.
Rozumiem skundlenie dzisiejszego świata społecznościowym szajsem, lajkami i tym całym gównem, bez którego niektórzy by się chyba posrali z nudów, jakby nie mogli wyrobić normy tysiąca lajków dziennie.
Ja z kolei chcę coś napisać o samym filmie.
160 znaków to za mało, zresztą to i tak kiepsko wygląda w samym profilu. Jak użytkownik coś skomentuje, mogę coś jeszcze napisać – 250 znaków – też za mało. Super by było, jakby pod oceną pojawiło się coś w stylu „moja opinia o filmie”, gdzie w 1000-3000 znakach mógłbym zapisać coś sobie dla potomności. Na recenzje nie mam czasu, forum to jeden wielki śmietnik i bagno nie warte zamieszczania czegokolwiek. Dlatego fajnie jakby uzytkownik miał możliwość napisania opinii o filmie, która widoczna by była dla niego i ew jego znajomych.
Społecznościowy aspekt jest? Jest!!
I te 1000-3000 znaków miałoby być widocznych na profilu tak jak teraz komentarz do oceny?
Oczywiście, że nie.
Nie mówię, że to miałaby być ściana tekstu na profilu, ale tekst schowany w odpowiedniej zakładce. Właściciel portalu w swej pazerności postawił ostatnio na "kliknięcia", więc co za problem - kliknąć, tu, kliknąć tam. Co za problem obok "opinia o mojej ocenie" dodać "moja opinia" (plus 5 innych zakładek jakby zechciał- klik, klik, klik, klik, klik)?? Ja bym korzystał. Na portalu filmowym powinno się chyba pisać o kinie?
Czy coś może przespałem i są jakieś nowe trendy?
We wszystko się mieszają trendy "mobilne". Ma być mało i krótko, żeby się czytało takie teksty dobrze na smartfonach, tabletach, smartwatchach i innych pomniejszych ustrojstwach... Takie życie :)
Mogę zniszczyć wszystkie smartfony na świecie. Co prawda taki quest zajmie mi jakieś 120 lat, ale grunt to mieć jakiś cel.
Tak, ja zdaję sobie sprawę z tych trendów, dziś wszystko dostosowane jest do klików na telefon - kliknij tu, kliknij tam, a przy okazji wyłącz myślenie - tylko klikaj!! Ale mimo wszystko liczę na to, że mnie FW pozytywnie mnie zaskoczy w tym aspekcie. To pewnie przez resztki resztek siedzącego w mej bańce optymizmu...
Pod wielooma filmami w ogole nie wyswieta u mnie ocen znajomych, choc wiem na 100%, ze maja film oceniony i lajkowali moje oceny.
Moje propozycje:
1. Bardzo przydatną funkcją byłoby tworzenie własnych list Top100. Stworzenie własnego rankingu i możliwość wystawienia go na profilu byłaby bardzo satysfakcjonująca. Można byłoby przeglądać rankingi znajomych i wszystkich pozostałych użytkowników. Co prawda można taki ranking zrobić na blogu ale to jednak nie to samo co przygotowane do tego narzędzie. Okienko z rankingiem mogłoby zastąpić to z najwyżej ocenionymi.
2. Stworzenie systemu odznaczeń, które będą widoczne gdzieś na profilu (najlepiej blisko nazwy użytkownika). Użytkownik otrzymywałby odznaki za różnorakie "osiągnięcia" na portalu. (np. za 500 ocenionych i kolejne za 1000, 2500, 5000 itd., albo jedna odznaka na kilku poziomach rozwoju). Takie wyróżnienia mogłyby być przyznawane za wiele innych aktywności jak choćby: liczba recenzji, liczba komentarzy, liczba znajomych, liczba lat spędzonych na portalu (czyli jak dawno temu założyliśmy konto). Odznaki byłyby nagrodą ale również swego rodzaju "wizytówką" użytkownika.
Moglibyście wprowadzić możliwość ustawiania obrazka jako tła na swoim profilu zamiast tego szarego dziadostwa.