Właśnie rozpoczęliśmy prace nad nowym profilem użytkownika. W związku z tym chcielibyśmy Was prosić o przedstawienie Waszych pomysłów dotyczących zmian na tej stronie. Jeśli macie jakieś ciekawe sugestie, oczekiwania, opiszcie je w komentarzach.
Z góry dziękujemy za wszystkie propozycje!
(uprzejmie prosimy o zamieszczanie wyłącznie uwag dotyczących profilu użytkownika. W celu zachowania porządku dyskusji, wypowiedzi niezwiązane z tematem będą usuwane)
Niemożliwe,wreszcie gdzieś można swoje żale skierować,ale do rzeczy,dlaczego zakładajac temat pod filmem on gdzieś tam wędruje niżej zamiast być tym pierwszym według chronologii,trzeba za każdym razem klikać by weszła funkcja chronologiczna według daty.
Wezcie naprawcie te błędy które mają już 4 tygodnie, a nie zajmujecie się bzdurami, ni to sens, ni wartościowego
Wystarczy, że obecne funkcje będą poprawnie działały. Potrzebny jest także formularz kontaktowy do techników Filmweb'u. Dziękuję za uwagę.
O dokładnie, formularz to idealny pomysł, święte krowy z administracji może w końcu wzięły by się za robotę a nie wymyślanie głupot.
Proszę o przywrócenie opcji 'wypowiedzi', tak żeby można było czytać czyjeś posty, bardzo pomocna i przydatna funkcja, nie wiem, jak mogliście ją usunąć. Przez to traci się kontakt z osobami, z którymi nie można wiadomości pisać (kolejna chora opcja).
i nie można za kimś łazić/stalkować po losowych tematach.......no ale jak się ma kogoś w znajomych to ta opcja powinna być
Ale stalkingowi mogli przeciwdziałać moderatorzy, ostrzeżeniem delikwenta a potem zbanowaniem go. W chwili obecnej nie wiemy nawet z kim dyskutujemy, czy to nie jest jakiś stary pedofil. Ja już bym wolał stalking...
Po co jakieś ostrzeżenia i banowanie? Wystarczyła by opcja ignorowania użytkownika, tak żeby nie mógł odpowiadać na posty tej osoby, ani wchodzić na jej profil i problem z trollami byłby rozwiązany w kilka godzin.
No to by np. odpowiedział na post osoby która odpisała jego "ofierze", chory człowiek zawsze ominie prawa. Poza tym dla takiego rozwiązania musiano by wprowadzić całkiem nowy system odpowiedzi, a ludzie którzy się tym zajmują na owym portalu geniuszami w temacie nie są i jeśli po latach by im się udało coś takiego stworzyć, było by bardzo kulawe. A dlaczego banowanie? Ponieważ jeśli już "stalkował" jedną osobę szybko znajdzie sobie następną ofiarę, takich ludzi powinniśmy pozbywać się z portalu na dobre.
Niestety czegoś takiego nie będzie w najbliższym czasie, bo oni nie potrafią ogarnąć sypiącego się forum i znikających ocen, czyli tych rzeczy, dla których ludzie mają tu konta. Więc wątpię, żeby im się chciało doszukiwać i banować trolli.
Tak, przecież to właśnie napisałem...<plask>
Kto pisał o doszukiwaniu się...chyba logicznym jest że to osoba nękana ma zgłosić takie rzeczy moderatorowi, we własnym interesie.
Owszem, ale trolle są nadal, mimo że są zgłaszane. Zresztą najlepiej olać takich, ważne żeby podstawowe funkcje portalu działały jak należy.
może zrob ankiete tu odnosnie tej opcji ignoruj uzytkownika, ciekawe ile osob byloby za a ile przeciw
Popieram. Teraz nie wiemy z kim mamy do czynienia. Problem rozwiązywania stalkingu powinien odbywać się na poziomie moderatorstwa a nie ograniczania użytkowników. Ale wtedy trzeba by było dać większe prawa tym pierwszym. Bo co to za moderowanie skoro jedyne co może taki moderator to zablokować sobie temat lub post a kiedy zgłasza kogoś do zbanowania to to i tak jest olewane przez administrację?
Zrobić coś z zakładką chcę obejrzeć, by można wyszukiwać filmy jak w ocenionych wg. gatunku roku produkcji itp. nić więcej mi nie potrzeba.
średnia ocena twórcy/aktora wg użytkownika [została tylko liczba filmów]. funkcja, która nie wiedzieć czemu zniknęła...
czy dlatego nie działają gustopodobni?
Jedyna funkcjonalność, jakiej brakuje w profilu użytkownika, to możliwość filtrowania filmów w zakładce "chcę zobaczyć". Reszta jest ok. Broń Boże niczego nie powiększajcie!!
Twoja prośba jest nierealna, jeżeli FW się zgodzi na zmianę twojego loginu, po pierwsze musiałby być to jakiś ekstremalny przypadek żeby to w ogóle przeszło, po drugie jeżeli już do tego dojdzie w co wątpię, to każdy by chciał sobie zmienić nicka, i w ten sposób na FW zapanował by chaos, chlew i stajnia Augiasza w jednym, i tak jest już niezły bajzel, uwierz mi niepotrzebny jest większy...
Po pierwsze nie jest to nierealne, wręcz przeciwnie. Po drugie konto pozostałoby identyczne, miałoby tylko inną nazwę, nakładkę, zatem nie sądzę, by od tego zrobił się bałagan.
Zresztą zakładając konto 2 lata temu nie było żadnej podpowiedzi: "Zastanów się dobrze nad pseudonimem, bo jest to decyzja na całe życie Twojego filmwebowego konta".
Nie twierdzę, że jest kwestia kluczowa, ale na pewno pozwalająca bardziej spersonalizować nasz profil i co najważniejsze zaktualizować go bez potrzeby porzucania poprzedniego profilu i budowania od nowa.
Najlepiej, żeby taka opcja była dostępna w ustawieniach profilowych-może być ograniczenie na jakiś okres, np. raz na 3 miesiące. Ewentualnie na prośbę, np. po wypełnieniu odpowiedniego formularza.
Obecnie nie ma żadnej możliwości, aby zmienić nick.
To chyba za krótko i definitywnie za rzadko jesteś na tym portalu, gdyby każdy miałby możliwość zmiany nicka, to byłby tu taki bajzel, że nawet sobie tego nie wyobrażasz, każdy troll zmieniał by ksywkę na zawołanie i spamował by nagminnie, zmiana nicka to nic tylko raj dla spamerów i trollów, myślisz, że nie chciałbym zmienić sobie nicka?? Zrobiłem go dla jaj, zalogowałem się i spodobało mi się i tak brnąłem w to kilka lat nabijając punkty i oceniając filmy, za późno było na zmianę konta, więc zostawiłem jak jest, tyle razy pisałem do redakcji o zmianę nicka i nic to nie dało...
"Po pierwsze nie jest to nierealne, wręcz przeciwnie. Po drugie konto pozostałoby identyczne, miałoby tylko inną nazwę, nakładkę, zatem nie sądzę, by od tego zrobił się bałagan."
Dobrze wiesz, że nie o to chodzi i jak bym nie wiedział, iż zmieniając nicka reszta profilu pozostaje bez zmian, no co ty??:P
"Zresztą zakładając konto 2 lata temu nie było żadnej podpowiedzi: "Zastanów się dobrze nad pseudonimem, bo jest to decyzja na całe życie Twojego filmwebowego konta"."
Wszędzie tak jest i nigdzie nie zamieszczają takiej idiotycznej informacji, no chyba, że na portalach dla dzieci...
A jeżeli tak na prawdę cię ciśnie na zmianę nicka to wpisz nowego przy imieniu i nazwisku...
Wracają jeszcze do zmiany nicka i twojego profilu, zobacz masz ukryte oceny filmów i ogólnie wszystkiego, widać tylko avatar i twój nick(jak widzę pustą stronę twojego profilu) i teraz powiedz mi, przykładowo pozwalają ci zmienić nicka, zmieniasz go i do tego wrzucasz inny avatar i proszę bardzo jesteś innym użytkownikiem... Na tym polega trolling. Jeżeli już to zmiana nicka powinna polegać na tym, że przez rok twój stary nick będzie urzędował obok nowego tylko w nawiasie, to byłbym w stanie jeszcze zaakceptować...
Jak już napisałam zmiana nicka pociągałaby za sobą zmianę w całym portalu, więc spamerzy nawet jeśli zmieniliby pseudonim i tak reprezentowaliby jedno konto.
Widzę, że od razu wiążesz to z moją osobą. Zmiana loginu nie spędza mi snu z powiek, ale jeśli byłaby takowa możliwość to pewnie bym skorzystała. Na razie nie ma żadnej. Tak jak napisałam, rozsądnie byłoby wprowadzić ograniczenie czasowe, zmiana raz na kwartał, 6 miesięcy etc.
Nie wszyscy użytkownicy tego portalu to trole, ja nie wprowadzam takiego domniemania. Obraźliwe posty po prostu się usuwa, a zablokowanie pociąga za sobą blokadę całego konta i bez znaczenia jest tutaj nick, więc chyba nie do końca mnie zrozumiałeś.
"Dobrze wiesz, że nie o to chodzi i jak bym nie wiedział, iż zmieniając nicka reszta profilu pozostaje bez zmian, no co ty??:P"
Nie wiem o co Ci chodzi.?
Co do podpowiedzi, owszem spotkałam się z tym. Np. podpowiedź "wybierz rozsądnie Twój nick, ponieważ później nie będzie można go zmienić". Wcale nie jest to idiotyczne.
"Widzę, że od razu wiążesz to z moją osobą."
To może cię zacytuje:
"Prosiłabym o możliwość zmiany pseudonimu, czyli loginu na stronie filmwebu."
Pisząc takiego posta to oczywiste, że tyczy się to ciebie a nie pani Goździkowej z pod piątki...
""Dobrze wiesz, że nie o to chodzi i jak bym nie wiedział, iż zmieniając nicka reszta profilu pozostaje bez zmian, no co ty??:P"
Nie wiem o co Ci chodzi.?"
O to chodzi, że napisałaś oczywistą oczywistość bo przy zmianie nicku zmienia się tylko nick a nie cały profil...LOL
"Tak jak napisałam, rozsądnie byłoby wprowadzić ograniczenie czasowe, zmiana raz na kwartał, 6 miesięcy etc. "
To tym bardziej nie przejdzie, raz, maksymalnie 2 razy w ciągu istnienia twojego konta, takie pstrykanie jest bez sensu albo masz jakiś nick/ksywkę to chyba nie wołają do ciebie inaczej na dzielnicy, no chyba, że rodzice zmieniają ci imię co 6 miesięcy...
"Nie wszyscy użytkownicy tego portalu to trole, ja nie wprowadzam takiego domniemania. Obraźliwe posty po prostu się usuwa, a zablokowanie pociąga za sobą blokadę całego konta i bez znaczenia jest tutaj nick, więc chyba nie do końca mnie zrozumiałeś."
Nie wszyscy, ale większość takie 75% do 25%(25 to normalni ludzie reszta to gimbaza i trolle) i jak już pisałem za mało czasu spędzasz na tym portalu żeby to wiedzieć, wystarczy wejść na forum INNE.
To ty mnie źle zrozumiałaś ja ciebie doskonale i uwierz mi trzeba całkiem dobrze się "napracować" żeby usunęli ci konto.
"Co do podpowiedzi, owszem spotkałam się z tym. Np. podpowiedź "wybierz rozsądnie Twój nick, ponieważ później nie będzie można go zmienić". Wcale nie jest to idiotyczne."
Poproszę o linki źródłowe gdzie i na jakich portalach jest takie oczywiste powiadomienie, bo gdzie się loguje to po prostu wiem, że nick jest na "całe życie"
Szkoda mi tracić czasu na dyskusję z Panem;)
Mam nadzieję, że filmweb rozważy ten postulat.
Pozdrawiam serdecznie.
Brak argumentów?? Uwierz mi zmiana nicka jest może i fajna(ale jak pisałem, niekoniecznie korzystna dla portalu), napisz do redakcji, może rozważą twoją prośbę, twoje argumenty, bo bez argumentów to nawet nie masz co do nich pisać...
A co do błędu z postami, dzieje się to już od ponad miesiąca, post jest ale go czasem nie widać, dlatego po napisaniu wiadomości zawsze odświeżam stronę, a jeżeli nie widać wiadomości to walę komentarz z kropką, wtedy się pojawia:P
pozdrawiam!
Proszę bardzo-portal Legalis.
Jeśli chcesz mogę Ci regularnie dosyłać fora, które informują o zmianie nicka, tylko że teraz nie mam czasu ;( Zresztą cały czas piszesz o tych trolach, to już nudne;p
Nie jest to dla mnie sprawa życia i śmierci. Weszłam na forum i zauważyłam ten wątek, napisałam.
Masz prawo być przeciwko zmianie nicka, tylko, że jak pisałeś wcześniej (bez cytowania osobiście tego nie lubię) wielokrotnie pisałeś do redakcji z prośba o zmianę nicka.
Podsumowując, po prostu mogłaby być tak opcja. Nie biorę udziału w dyskusjach z trolami, więc jest mi obojętne czy nazywa się Demon Ognia czy Pogromca Dinozaura. Skoro jest to za trudny wysiłek dla forum i nie da się nic z tym zrobić trudno;)
PS ok, dzięki za wyjaśnienie ;)
Nie, nie, źle mnie zrozumiałaś, nie jestem przeciwko zmianie nicka, ale musi być ku temu jakiś powód, moim było to, że dla niektórych jest dość obraźliwy w szczególności jeżeli zamienisz 1 na j(chyba domyślasz się o co chodzi), a jak pisałem wcześniej, ustawiłem sobie takiego nicka dla jaj bo myślałem, iż długo nie "zatańczę" na tym portalu od tamtej pamiętnej chwili minęło 7 lat:P Mój nic diametralnie by się nie zmienił został by na pewno Wujek(i jakieś tam cyferki), bo taką mam ksywę, więc wielkich zmian nie chciałem jak widzisz... A co do trolli to dobrze wiesz jakie dzieciaki/ludzie tego pokroju są zawsze znajdą jakąś lukę żeby ową zmianę nicka wykorzystać na niekorzyść innych użytkowników, tylko o to chodzi, a jak pisałem wcześniej na coś takiego bym się zgodził, nie będę już pisać więc zacytuje sam siebie:
"Jeżeli już to zmiana nicka powinna polegać na tym, że przez rok twój stary nick będzie urzędował obok nowego tylko w nawiasie, to byłbym w stanie jeszcze zaakceptować..."