Prośba o przywrócenie limitu dodawanych powiązanych, przecież to żenujące jest tak się mordować z takim
limitem, chcecie żebyśmy współtworzyli stronę?? Zróbcie coś dla nas, dodających!!! Kiedyś na powiązanych
dorobiło się 3 łebków w ciągu kilku miesięcy, ja się teraz męczę jak jakiś baran...

WujekChu1ek

Chcą żebyśmy współtworzyli? Chyba żartujesz. Zorientowałam się, że to jest tak ustawione, aby nikt więcej nie mógł dodawać elementów oprócz wybranej grupy osób. Dlatego mamy takie kwiatki jak filmy bez opisów, bez plakatów itd. Gimbus tego nie zrobi a innym nie da.

Masz ci los wszędzie można zwąchać spisek:P A tak na poważnie serjusli?? Jakiej wybranej grupy osób?? Grupy Bilderberg??:P Powiedz mi jaka to grupa osób i jak to wywnioskowałaś?

WujekChu1ek

Wywnioskowałam to na podstawie kretyńskiego limitu kontrybucji wynoszącego 1, słownie JEDEN element dziennie. Jeśli w kilkudziesięciu % filmów są żenujące braki to taki limit działa na niekorzyść strony.

to meritum włodarzy na narastające kolejki, zamiast wypracować rozwiązanie problemu to zajmują się nim doraźnie poprzez narzucanie coraz to większych i większych limitów, ale prawda jest taka, że to żadne rozwiązanie, i jedynie powoduje, że coraz więcej rzeczy nie trafia nie tylko do kolejek, ale w ogóle do bazy, bo limity na to nie pozwalają...

Herushingu

> to meritum włodarzy na narastające kolejki

Sprawdź sobie co oznacza słowo "meritum". Nie piszę tego ze złośliwości - ta wiedza może Ci się kiedyś przydać, gdy będziesz rozmawiać z ludźmi, na których opinii bardziej Ci zależy, niż banda anonimów na forum internetowym.

Marac

thx, miało być remedium, ale podejrzewam, że wklepałem w złej kolejności, a następnie wybrałem nie to słowo z sugerowanych wyrazów o które mogło mi chodzić, ale mimo wszystko dziękuje za zwrócenie uwagi.

Zobacz sobie kolejki: http://www.filmweb.pl/contrib/status
W przypadku obsad to obecnie 170 dni (sic!) i rośnie. Przy limicie 1/dzień. po to są limity - bo nie ma komu weryfikować.
Dziś dodaną obsadę zweryfikują Ci w kwietniu (lub maju, bo kolejka rośnie) przyszłego roku.

Marac

Żałosne są te kolejki...

Marac

A żeby zaakceptowano zwykły link do strony danej osoby potrzeba 145 dni? Serio? Takie trudne jest kliknięcie w link, sprawdzenie, czy to właściwa strona i zaakceptowanie lub odrzucenie???

Aleksandra_aka_Alessia

Mnie pytasz? :)

Ale jakbym miał zgadywać, po bym powiedział, że po prostu pies z kulawą nogą tam nie zagląda. Samo się nie zweryfikuje.

Albo tych linków jest w kolejce np. 15 tys. i dziennie dochodzi np. 100. A weryfikatorów, którzy sprawdzają linki jest np. dwóch. Ile linków dziennie chciałoby Ci się sprawdzić, gdybyś była weryfikatorką - nawet jeśli sprawdzenie jednego to moment?

EDIT:
Aha, jeszcze jedno. Najśmieszniejsze jest to, że jest jeden wyjątek - studia filmowe (których nawet nie ma na tej liście). Tutaj kolejka wynosi od 1 do 5 dni. Nie widzę, żeby to miało być mniej czasochłonne od np. linków, tytułów, premier - więc dlaczego leci niemal w czasie rzeczywistym?

Aleksandra_aka_Alessia

A czego się spodziewasz skoro od miesięcy sprawdzała to tylko praktycznie jedna osoba http://www.filmweb.pl/user/The_Carnival_Is_Over

Ja przyszłam znikąd, jakoś nic nie wiem o grupie trzymającej władzę, a dodaję skutecznie, nie walczę o jakieś rankingi i nie sieje spisków.

WujekChu1ek

"Kiedyś na powiązanych
dorobiło się 3 łebków w ciągu kilku miesięcy, ja się teraz męczę jak jakiś baran..."

Tak i na szczęście wprowadzili limit, bo pani/pan x dodawała sobie wiązane do filmów, po tytule jak leci, a potem je sobie kasowała i tak na filmach dokumentalnych niektórzy mają zrobione po 400 pkt. Podobne motywy są z odcinkami. Wystarczy polatać przy kolorowych łbach, rankingowcach i popatrzyć na punktacje materiałów. Meercatk może sobie gdybać bo za dożo materiałów nie pododawała, jednak wałki i nabijanie punktów na portalu są na porządku dziennym, niektórym nie pasuje jednak żeby sprawa byłą zbyt nagłośniana bo nikt nie chciałby dodawać.

Last_Ronin

Ja tam dodaje sobie kontry na spokojnie, kiedy mam czas i co najważniejsze nie kradnę nikomu kontrybucji jak niektórzy userzy, sam potrafię wyszukać "luk" w portalu:P Ale limit na powiązane to przesada, niedługo nie będzie można nic dodawać, bo limity będą ustalone na kilka dni...