Nie można wyświetlić pełnej obsady, tylko w kawałkach. Żeby zapoznać się z całą obsadą i twórcami trzeba
klikać dziesięć razy - w każdą profesję oddzielnie. Jak w tej sytuacji w jednej kontrybucji poprawić atrybut u
scenografa i rolę u aktora? To jakiś błąd czy nowe udogodnienie?
Czy nastąpiła jakaś zmiana w obsadach seriali bo zamiast profesja: aktor epizod gościnnie wyświetla się profesja: gościnne rola gł./zwykła/epizod + atrybut = brak
jest strasznie irytujące i niesamowicie uciążliwe dla dodających. chyba za każdym udogodnieniem/ulepszeniem filmweb staje się coraz gorszy
owszem. Od dzisiaj mamy nową profesję --> gościnnie
Zastępuje ona dotychczasowy atrybut i zasady jej przydzielania są dokładnie takie same. Profesja ta ma pierwszeństwo przed głosami i we własnej osobie. Czyli jeśli ktoś podkładał gościnnie głos w serialu animowanym, należy wybrać profesję “gościnnie” i atrybut “głos”. Analogicznie działa dodawanie występów “we własnej osobie”.
A tu co mam zrobić poprawiać czy zostawić http://www.filmweb.pl/serial/La+Malquerida-2014-702185/contribute/roles/3580219/ 0
popraw płeć Eduardo :)
a co do reszty to zapytaj kogoś mądrzejszego bo też się pogubiłam :/
dajmy im czas do jutra (ale nie dłużej) :p
popraw płeć Eduardo :) - jesteś wielka :*
Dzisiaj dodałam to tak:
http://www.filmweb.pl/serial/Objetos+perdidos-2007-425867/contribute/roles/37810 24/0
ale atrybutu gościnne już dodać nie można a zgodnie z dawnymi zaleceniami należało go dodawać jeśli osoba występowała w mniej niż połowie odcinków.
W związku z tym, że włożyłam mnóstwo pracy w te poprawki a teraz czeka mnie jeszcze dwa razy tyle żeby to poprawić chciałabym poznać nick osoby, która wymyśliła te pseudo ulepszenia.
myślę nad tymi obsadami....
w serialach zaznacz profesję gościnnie i nie dodawaj żadnego atrybutu :)
Żeby było śmieszniej, teraz można dodać jedną osobę zarówno w aktorach jak i w gościnnie.
Współczuje sprawdzającym. Teraz to dopiero namnoży sie dubli w filmografiach.
No cóż, zawsze można sprawdzać ręcznie...
Wiesz poczekajmy jeszcze, niech się wypowiedzą ci co sprawdzają obsady może oni będą wiedzieć.
Nie no, bez sensu. Cały system uzupełniania obsad przy serialach mi się zawalił.
Wcześniej leciałem sobie po kolei i przy kazdej roli pyk przy aktorach sprawdzałem. Jak wystąpiło "element widnieje w bazie" to luz, w ten sposób mogłem szybko i sprawnie polecieć z całą obsadą.
A teraz mam klikac na atrybut "aktor" a potem sprawdzać jeszcze na "gościnnie".
Dlaczego tu wszystko na każdym kroku jest tak utrudniane? Ktoś chce dobrze to mu się podkłada jeszcze kłody.
Tutaj http://www.filmweb.pl/serial/La+Mujer+Del+Vendaval-2012-661958 zniknęło wszystko co było z atrybutem gościnne czyli ok 150 osób.
Tak tam było ponad 200 osób a zostało 41 czyli zniknęło wszystko co dodałam z atrybutem gościnne.
Nie no, są, ale musisz kliknąć na "obsada gościnna"
Hej, szefuńcie. Weźcie to zmieńcie tak jak było wcześniej. Proszę.
Jestem nieufna, następnym razem uwierzę ci bez zastrzeżeń. Teraz mam potwierdzenie dwóch przemiłych adminów więc gra i buczy :)
Może jakiś admin się wypowie dlaczego teraz nie można wyświetlić pełnej obsady? W czym to ma pomóc? Muszę sprawdzać po kolei lub otwierać kilka okienek. Poza tym jak mam zgłosić poprawkę jednocześnie dla aktora i np. scenografa? Czy ktoś na FW myśli w ogóle?
Prosze o zmianę tej opcji na wcześniejszą.
Nie mogę zaznaczyć elementów do poprawki z różnych profesji.
Wcześniej cała obsada była ładnie pokazana, teraz trzeba dodatkowo klikac.
Nie żebym narzekała, ale przy osobach w obsadzie gościnnej, które miały wcześniej atrybut (różne głosy), pojawił się również atrybut (głos), więc teraz mają dwa...
Przykład 1: http://www.filmweb.pl/serial/Awatar%3A+Legenda+Aanga-2005-194037/cast/guest
Ponadto zauważyłam, że przy profesji "gościnnie" nie ma do wyboru atrybutu (polski dubbing).
Przykład 2: http://www.filmweb.pl/serial/Pingwiny+z+Madagaskaru-2008-468032/cast/guest
A fakt, że nie można przeglądać całej ekipy równocześnie... No po prostu żal...
Ale to chyba chwilowe błędy, bo z tego zauważyłem nie można nawet dodać filmu do "chce obejrzeć" Wyskakuje błąd i odznacza opcję.
Chcieli być lepsi od imdb, ale tradycyjnie się nie udało - żal. Osobiście nie rozumiem jaki w tym cel, przecież było dobrze, jak było, znacznie czytelniej etc. a teraz no cóż...
Otóż to było znacznie czytelniej. Teraz nie wiadomo nawet czy aktor, np. zagrał epizod w serialu, czy ma dużą rolę. W imdb widać chociaż ilość odcinków, w których zagrała dana osoba. No cóż czasem lepsze jest wrogiem dobrego...
to jest zabawne, zamiast czerpać z imdb, to oni wymyślają własne rzeczy, rzeczy które zwyczajnie się nie sprawdzają...
Oficjalnie - nie da się zgłosić poprawki do obsady jednocześnie dla aktora i innego członka ekipy :) Żal....
Co to się do cholery wyrabia, to aż człowieka szlag trafia. Widocznie trzeba sobie darować całkowicie dodawanie na portalu szaleńców...
Też mi to przeszło przez myśl, ale bardziej w kontekście takiego mojego "marzenia". Jakby tak wszyscy przestali cokolwiek dodawać na jakiś czas, to może "oświecone" osoby odpowiedzialne za takie idiotyczne zmiany by się zastanowiły nad swoją głupotą, która, jak widać, nie zna granic. Jak chcą, to niech będzie taki widok, to akurat mi nie wadzi, ale po kliknięci w "zgłoś poprawkę" powinien się wyświetlać pełny widok całej obsady - trochę szacunku dla tych, którzy ten portal tworzą jakby nie patrzeć.
A poważnie, to nie mam zamiaru jednej obsady poprawiać pięćdziesiąt razy, że się prosto i konkretnie wyrażę: takiego wała, więc takie rzeczy będę zwyczajnie omijał, bo szkoda mojego czasu.
Astrologowie ogłaszają tydzień IMDBizacji. Funkcjonalność portalu zmniejsza się.
Obawiam się, że niedługo zostanie znaleziony złoty środek na zmniejszenie kolejek materiałów, zgodny z dotychczasowym trendem usprawniania portalu, a przy tym amerykańsko poprawny politycznie, mianowicie kontrybucje i materiały filmowe z czarną czcionką na czarnym tle.
"Dzienny limit dodawania został przekroczony. Proszę poczekaj, aż Twoje kontrybucje zostaną zweryfikowane lub nastanie nowy dzień. Wykup konto premium już teraz, a będziesz mógł dodawać materiały bez limitów, tylko 19.99 zł za 1 miesiąc."
Może akurat ktoś decyzyjny przeczyta i podłapie pomysł, tyle rzeczy mam zaplanowanych do uzupełnienia... :D
Przynajmniej zamiast 1 zdjęcia do 1 osoby, mógłbym dodać ich z 30 do 30 osób na dziennie, Tylko sprawdzać by pewnie nie było komu :(
Podoba mi się to rozdzielenie na aktorów i występy gościnne (łatwiej szukać błędów w obsadzie seriali), ale jeśli faktycznie jest tak, że nie można w jednej kontrybucji poprawić atrybutu u np. scenografa i roli u aktora, to faktycznie kicha... Powinni dodać też taką opcję, żeby była możliwość zobaczenia całej obsady z aktorami i ekipą filmową w jednym okienku i byłoby chyba po kłopocie. Jeśli zostawią to tak jak jest, to raczej niewiele osób będzie poprawiać takie błędy... Mam nadzieję, że nasze "żale" coś dadzą, w końcu powinno im zależeć na naszym zdaniu, bo to my tak naprawdę tworzymy ten portal.
Szczerze mówiąc wątpię żeby to nasze narzekanie kogoś obchodziło. Fakt, że wszyscy wspólnie tworzymy ten portal poświęcając swój wolny czas i nie oczekując niczego w zamian widocznie też nic nie znaczy. No oczywiście jedyne co możemy zrobić, to sobie ponarzekać :)
"w końcu powinno im zależeć na naszym zdaniu, bo to my tak naprawdę tworzymy ten portal"
Powinno, ale wychodzi na to, że tam na górze się tym w ogóle nie przejmują. Parę osób pobiadoli, potem temat ucichnie i szafa gra.
Ale co tam, że aby poprawić obsadę, trzeba będzie zgłosić nawet do trzynastu (!) kontrybucji - to przecież nieistotne. Albo że trzeba się będzie naklikać w tę i z powrotem, żeby zobaczyć całą obsadę - a po co komu przejrzysta lista? Powróciły pozostałe tytuły, więc powinniśmy być zadowoleni (nie wyświetlają się wprawdzie tam gdzie trzeba, ale to też przecież tylko drobnostka).
Czekam zatem z niecierpliwością na kolejne udogodnienia.
Zauważyliście, że nikt z adminów się nie wypowiada. Ciekawe czy coś z tym robią czy nas olewają znów?
W sumie to ja nie pamiętam kiedy się ostatnio ktoś wypowiadał w temacie jakichkolwiek zmian. Bardziej stawiam na to drugie, co zresztą nie jest tutaj nowością, ponieważ na temat zmian wyglądu lub np. oglądanych serialów ( oraz innych setek zmian) też nikt nie pytał użytkowników o zdanie. Ciekawi mnie tylko sens poprawiania czegoś co jest ok i na co nikt nie narzeka. A może właśnie o to chodzi żeby zamiast 1 - 2 kontrybucji dodawać 13, połowie odechce się dodawać co będzie plusem bo kolejka się zmniejszy, natomiast ludzie będą musieli dodawać więcej materiałów co oznacza że spędzą więcej czasu na portalu a mniej poszerzą bazę ( co by się za szybko nie rozrastała). Tak czy siak ja osobiście nie będę dodawał żadnej obsady przy takich zasadach, jest to po protu głupie, nie użyteczne i nie mam zamiaru tracić na to czasu.
Dziś się natknąłem na nowość. Jeśli się chce podpisać aktorami zdjęcia w serialu to aktorzy, którzy mają nowy zapis "gościnnie" znajdują się w zakładce "ekipa" - dotychczas byli tam reżyserzy, scenarzyści itd.