Dodałem pare plakatów ,raczej do starych filmów ,bo wiadomo ,że dużo stare filmy plakatów ,nie mają na filmwebie. Piszę : 150x200 WYŁĄCZNIE!!! No to daje 150x200, czekam 3 tydodnie na akceptacje ,a ostatnio mi pisze ,że nie zaakceptowane! Dokładnie zmieniałem rozmiar na 150x200 i taki jest! ,piszę naprzykład deformacja 12pixeli, co to znaczy? ,że NIBY jest 162x200 (albo inne opcje) ,czy ,ze niby jakoś zdeformowałem? Przecież musiałem to zmienić jak miało np. 187x376!!!! Nie kumam tego całkowicie, powiem więcej ,że nawet się zbulwersowałem :]!. Jeśli jestem w jakimś ogromnym błędzie ,najmocniej przepraszam! Ale uważam ,że jest to jakaś pomyłka ,tym bardziej ,że chyba z 10 plakatów mi nie uznano ,w ciągu 10 minut! Jeśli musze to jakoś udowodnić ,albo jakoś inaczej ,to powiedzcie jak :P. I jeszcze raz sorry jak coś mi się pojebało. Przyjmę dzielnie krytyke :P. Pozdro ,czekam na odpowiedź.

Kwic

moze to pomoze komus
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=183821&contrib.id=510245 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
odpowiedziec na Twoje pytanie

Kwic

Że niby go zdeformowałeś, a tego robić nie wolno, o czym mówi notka pokazująca się przy wysyłaniu plakatów:

"Niedopuszczalne jest deformowanie plakatów na siłę, jeśli plakat jest za wysoki lub za szeroki – trzeba zbędną część "obciąć / ściąć"."

W całej zabawie z plakatami nie chodzi o to że ma on mieć 150x200 i już. Owszem, ma mieć taki właśnie rozmiar, ale bez szkody dla swej kompozycji, że tak powiem. A wszelkie ściskanie/rozszerzanie szkody takie czyni.

Kwic

I nie klnij!

Aintha

hm.... DObra nie będe :P ,a za tą deformacją to się zgadzam ,ale tylko w pewnym stopniu. W moim mniemaniu moje obrazki nie były zdeformowane na tyle ,żeby było to widać. No powiedzcie sami ,czy 13 pixeli na przykład to dużo? tego praktycznie nie widać ,a czego nie widać tego niema nie? :P
Nie o a teraz tak na poważnie. Po co mam ucinać plakat (co wdłg. mnie bardziej oszpeca go) jak mogę zdeformować ,że nie będzie tego widać? Liczy się tylko to ,że jest przejrzyście pokazany ,nikt przecież nie wie jaki jest oryginał ,nie będzie mierzył jakimś kątomierzem ,czy jest zły. Jak chcecie to mogę Komuś przesłać pare ,albo choć jeden z moich plakatów to sami ocenicie. Pozdro

Kwic

Acha teraz doczytałem ,sorki ,za kolejny post , moja kompozycja jest bez zarzutu w większości plakatów ,albo nawet we wszystkich. Moim okiem nie widzę różnicy między plakatami zaakceptowanymi ,a moimi, jeden nawet mam taki sam tylko inny kolor = nie różni się niczym od zaakceptowanego :/

Kwic

Z tego co ja się orientuję, to jednak rzadko spotyka się takie plakaty by ściskanie/rozszerzanie o 13 pikseli (to jest niemal 10%, jeśli mówimy o szerokości) byłoby niewidoczne. Niewykluczam że to możliwe, ale musiałbym to zobaczyć na własne oczy :-) Możliwe że jesteś bardziej liberalny od filmwebowych weryfikatorów, bo przyznać trzeba, że panują tutaj dosyć surowe w tym względzie reguły.

Kwic

posluchaj - zdeformowales jak leci 15 plakatow (o dokladnie: 11, 12, 12, 13, 14, 15, 19, 26, 31, 31, 35, 35, 35, 41, 54) i to sa fakty ! :/

zasady sa takie - ze nie mozna deformowac! i nie dyskutuj z nimi zdaniami w stylu - ale ja "biedny" zdeformowalem 12 pixeli i dla mnie tego nie widac .. posluchaj - jesli nie umiesz prawidlowych plakatow zglaszac to tego poprostu nie rob!

zbulwersowany to moze byc sprawdzajacy i ludzie, ktorzy potem musza ogladac pokrzywione nienaturalnie twarze i inne elementy plakatow (jesli sprawdzajacy nie zauwazy pulapki)!

"..czego nie widac, tego nie ma" super - super :/ taaaa ?!

Xzar

...może czas ,żeby trochę zmienić te zasady? bo są moim zdaniem wysr... z du..! obcinać plakat zamiast deformować go to jest bezsens. Xzar jesteś taki cwaniak ,mówisz ,że moje plakaty są lipne ,spoko ,ale jak bym Ci dał taki plakat i Ty miał byś go sprawdzić na "oko" to wątpie ,czy byś coś zauważył ,proszę jakiegoś innego weryfikatora niż Szanowny Pan Xzar o udostępnienie w jakiś sposób czegoś na co mógł bym wrzucić jakiś plakat do oceny. Przecież to jest żenada ,żeby usówać plakat o jakieś np. 12pixeli!! Jak ludzie będą oglądać plakaty to raczej będą chcieli zobaczyć jakie są ,czyli ważne jest to ,żeby było na nim widać główny napis i tło! Nikt się nie będzie dopatrywał ,czy jest minimalnie rozszerzony! Fakt z tego co podałeś ,to może jest pare za bardzo zdeformowanych ,ale do 20 pixeli to powinien być przyjęty bez problemu. Ale jeśli to już jest Wasza ostateczna decyzja ,że o pixel nie może być zdeformowany to spoko, nie ja tu jestem od decydowania, ale to jest żaneda co Wy robicie. Chcecie ,żeby filmweb się rozwijał ?? Kasując plakaty które są dobre tylko są nieco niewidocznie zdeformowane nie robicie tego. LIczy się ,że dany film ma plakat i ,że ktoś sprawił sobie trud ,żeby go wyszukać i zrobić w te 150x200. Jak będziecie wyrzucać to pozostaną filmy bez plakatów (głównie stare) i chyba ktoś by się bardziej ucieszył gdyby mógł go zobaczyć zdeformowanego choćby o 70pixeli ,aniżeli wogóle. Moja opinia na ten temat i jeszcze pytanie. Jeśli sam napiszę opis, bądź recenzje to co mam dać w "źródło"? I jeżeli nie można kopiować ciekawostek to niby skąd ja mam je wziąść? Wiadomo ,że coś można samemu zauważyć ,ale są ciekawostki ,które są podane tylko w necie to niby dlaczego nie miałbym ich kopiować? Czekam na odpowiedzi.

Kwic

Nie wiem do jakich filmów ten gość dodawał, ale jeśli w filmach do których dodał te "skurczone" plakaciki nie było zadnych innych plakatów, a na necie nie da się znaleźć rozmiarów takich jakie są wymagane to ja już bym się zlitował, lepsze coś niż nic... A z kolei jeśli plakat jest niewiele większy i faktycznie go można obciąć bez wielkiej straty to ja po prostu nie rozumiem tej dyskusji...

Albertino

Albertino - skurczone oznacza, że on je spłaszczył o WIELE pixeli a nie dodał "malutkie". czyli obrobić się je dalo - tylko zabrakło czegoś: chęci, umiejętności, pracowitości, wiedzy, czasu, chęci, chęci, chęci a może chęci?!? Niepotrzebne skreślić...

Kwic

... a może czas, byś się zaczął stosować do zasad? Są proste - jeśli ich
nie przestrzegasz - sorry nic z Twojej kontrybucji nie będzie...

Jeśli chcesz oglądać napis i tło - to sobie kup książkę!!
Plakat przedstawia COŚ, a to COŚ musi być NATURALNYCH!! kształtów a nie potworem. I nie wciskaj kitu, że 12 pixeli nie widać!! Zamiast jałowo dyskutować (bo racji nie masz) to zabierz się Gościu do pracy i naucz ładnie obrabiać plakaty. Zdobędziesz pozytywną umiejętność a i krew psuć innym przestaniesz...

A co do opisów i recek - :/ wiadomo, że mają być autorskie, więc możesz napisać "ja" :/ w źródle

a propos ciekawostek: znasz może słowo parafraza ?? Poczytaj Ty może FAQ, bo sztuczne problemy stwarzasz, że aż strach! A wszystko wynika z niewiedzy....

Aintha

Sztuczne?? POsłuchaj "koleś"! To ,że jesteś weryfikatorem i jesteś "gość" to rozumiem ,ale to ,że dupisz bez sensu tego nie rozumiem. Ale tylko 1/4 twojego textu jest dla mnie nie zrozumiałą. Nie wiem.. może ja jestem ślepy ,może nie umiem tego dostrzec ,ale daj mi swoje na przykład gg ,albo wyślę na jakiś serw jakiś plakat, A powiesz mi ,że postać na zdjęciu ma morde zniekształconą ,wydłużoną nogę ,napis jest krzywy ,albo wogóle coś zauważysz nie tak (nie chodzi mi o program!) to możesz pisać co Ci się podoba, ale nie pisz mi takich bzdur jak tego nie sposób zauważyć "gołym okiem"!!!!! DObra kumam ,że stosujecie się do przepisów ,ale błagam nie piszcie mi takich bzdur ,że 13 pixeli zdeformowanych to dużo!! Zależy w jaki sposób oczywiście ,wiadomo ,że jak zrobie kwadracik 13x13 to chyba będzie widoczny nie? Ale w deformacji tego nie widać i nie piszcie / pisz mi takich pierdół ,że to jest potwór!! Jak byś nie widział oryginału to byś nawet jak bym zdeformował go o 30 to byś nie zauważył! "Gościu", albo Ty masz komputer w głowie ,albo nie rozmawiamy na ten sam temat :/ I powiedzcie mi co to jest? Czy ten pierwszy obrazek ma 150x200? Czy mi się coś z monitorem zepsuło? :/ http://www.filmweb.pl/W,mroku,pod,schodami,%281991%29,plakaty,FilmPosters,id=107 27 [www.filmweb.pl/W,mroku, ...]

Kwic

Panu juz dziekujemy..

Xzar

Acha zapomniałem podziękować za info na temat recenzji i opisów. A co? Polemiki nie umiesz nawiązać? Czy uświadomiłeś sobie w jakim wielkim błędzie była twoja zabłąkana dusza wędrując po krainie cieni w poszukiwaniu metalu który nie istniał? Jeśli tak to pozdrawiam serdecznie :]

Kwic

Dodam tylko, że w przypadku opisów weryfikator ma prawo oczekiwać linku do strony z jakimś innym (najlepiej bardziej szczegółowym) opisem danego filmu, by móc porównać i zorientować się, czy użytkownik nie popełnił błędów merytorycznych - nie nazmyślał, nie poprzekręcał. Wiadomo, że weryfikatorzy nie wszystkie filmy widzieli, muszą więc się do czegoś odnieść.

Klee

Chyba, że do danego filmu jest już 9 innych opisów. :(

Aintha

No to trzeba to zaznaczyć. Zresztą ja wolę i tak zawsze zerknąć gdzieś jeszcze. A jeśli jest tak dużo opisów, a nowy nie wnosi żadnych dodatkowych treści, to po co go zamieszczać?

Kwic

Po pierwsze: nie jestem żaden "koleś" a jeśli tego nie widać po nicku (czyt. nie umiesz nawet tego przeczytać) to nie ma co z Tobą gadać, bo czytanie ze zrozumieniem szwankuje.
Po drugie: nie od dziś weryfikuję plakaty i jeszcze dłuuuuuuuuuuugo będziesz mnie gonił, nim moja liczbę plakatów dodasz i nie mów mi tu, że NIE widać 13 pixeli (w Twoim poprzednim poście przeszedłeś z 13 na 20 a potem na 70). I właśnie od tego tu jesteśmy, by to widzieć. Są plakaty, w których takie coś umknie, są plakaty, że nie trzeba oryginału, by stwierdzić. Ba, nie trzeba być grafikiem, by tę deformację zauważyć.. Skończmy ten temat, bo uparty jesteś jak... (wstaw sobie co chcesz)
Po trzecie: przyjmij więc to do wiadomości 150x200 pixeli - niezdeformowany i przycięty do formatu - jeśli zachodzi taka potrzeba. Aha i format .jpg

Aintha

Aintha ,sorry za "koleś" ,ale napisałem tak bo myślałem ,że właśnie Ty mnie tak wcześniej nazwałeś, ale nie wmawiaj mi ,że nie umiem czytać ,bo to już przesada. Tak samo ja mógłbym Ci powiedzieć ,żebyś nie pisał do mnie "Gościu". Twoje pierwsze zdania zniżają się do mojego poziomu ,więc uważaj na emocje ,bo będzie Ci kiedyś wstyd :P. Po pierwsze powtarzam to jeszcze raz: daj mi sposobność na pokazanie CI plakatu ,a jeśli powiesz mi w którym miejscu jest coś z nim nie tak jesteś boski i będę Cię czcił dniami i nocami. Po drugie : kłócę się bo w tym wypadku myślę ,że mam rację. Po to są fora ,nieprawdaż? Po trzecie: przyjmuję do wiadomości twoje ostatnie słowa ,skoro tak musi być JA na pewno na to nic nie poradzę :] pozdrówki

Kwic

no to pokaż.. linka wklej tutaj :P kto Ci broni - forum od tego jest

(Wow będę mieć wyznawcę :P :P :P :P)

Aintha

a to za Pana - bo juz chce od kilku dni pokazac te plakaty i jakos nie moze:

http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=9037&contrib.id=510136 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=95924&contrib.id=510142 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=94535&contrib.id=510144 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=32063&contrib.id=510152 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=31908&contrib.id=510232 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=10727&contrib.id=510225 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=117169&contrib.id=510202 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=117169&contrib.id=510196 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=10531&contrib.id=510186 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=10531&contrib.id=510188 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=183821&contrib.id=510240 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=183821&contrib.id=510245 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]
http://www.filmweb.pl/FilmUpdate?id=183821&contrib.id=510258 [www.filmweb.pl/FilmUpda ...]

Xzar

z malym bledem - w ostatniej kontrybucji gdzie napisane, ze srednio o 35 jest blad - powinno byc: o 62, 38 i 36.

Xzar

Kurde ,a już wrzuciłem moje na serw :D, Zgadzam się ,że pare jest zniekształconych porządnie ,ale :
zobacz link 6,8,10 i "GOŁYM" okiem oceń co z nimi nie tak? I powiedz ,czy jak byś nie widział oryginału ,czy byś powiedział ,że jest zły? A jeszcze powiedz mi ,że to są obrazki "potwory" ! Czekam więc :D

Kwic

ostatni raz powtarzam - sa zdeformowane - nie nadaja sie w zadnym wypadku!

niech Pan poslucha, wszystkie Pana plakaty zostaly dokladnie sprawdzone - zeby mial Pan odpowiedz o ile Pan je zdeformowal - a czemu? bo Ty nie postepowales tak jak to teraz przedstawiasz - ze przeciez 12 pixeli to "niby nic nie widac" - tylko deformowales je JAK LECI - i nawet jakby bylo 100 pixeli - czy 2000 pixeli - czy o zgroza plakat by byl poziomy - to i tak bys to samo zrobil - wiec nie rob z siebie .. ("i jak to mowi "koleś" Aintha") mozesz tam wstawic sobie co chcesz!

jesli cos Ci nie pasuje - bo moze nie pasowac - to juz Twoj problem (a probujac Ci to wytlumaczyc (co nic nie daje), sami robimy sobie problem - po co?! po co?! ja już nie wiem po co!)

dlatego tez prosze Pana - pa

Xzar

Nie no jak by był mega zdeformowany to bym nawet JA zauważył ,to bym już go niewstawiał ,jedynie mogę się przyznać do dużej deformacji w przypadku zdjęcia z siekierą (absurd). Ale dalej twierdzę ,że na innych jest to niewidoczne. A zastanawia mnie też fakt ,dlaczego przeszedłeś na "Pan" ;) I nie wypominaj mi ,tego ,że powiedziałem do usera "Aintha" koleś ,przeprosiłem przecież :D. TO jest oczywiste ,że suche tłumaczenia mi nic nie dają ,musi mi to ktoś udowodnić ,że tak jest ,co z tego ,że jakiś program napiszę o ile to zostało zdeformowane ,Ale Użytkownik "Aintha" zapewne powie mi co z nimi nie tak za co będzie czczony :D

Kwic

cóż mogę powiedzieć ?? i jakiego dowodu potrzebujesz?? bo chyba sie zgubiłam...
toż przeciez widać albo gołym okiem, albo po źródle... plus część z nich miała jakość.. hm.. delikatnie mówiąc niedobrą :P

P.s. mam Ci wykład matematyczny zrobić?

Aintha

plakat numer 6 (bo go wymieniles)
http://www.filmweb.pl/FilmPosters?id=10727 [www.filmweb.pl/FilmPost ...]

2. prawidlowo dodany
3. zdeformowany przez Ciebie

Aintha

OJ przepraszam Panią bardzo ,myślałem ,że piszę z facetem :D Dlaczego mnie nie poprawiałaś? :D, A wracając do naszego tematu chcę ,abyś mi udowodniła wskazując jakąś deformacje na wybranych przezemnie plakatach co w nich widzisz nie tak :] Czy twarz jest za długa? nos za szeroki? PIsaliście ,że "gołym" okiem widać i ,że to są potwory ,nie plakaty. WIęc życzył bym sobie uzasadnienia ,nie chcę ,aby były sprawdzane w programie ,czy też porównywane ze źródłem. Jeśli nie potraficie to co dopierdo normalny koleś który przyjdzie sobie pooglądać ,ma mieć coś przeciwko nim? A co do jakości to niestety nie które są marne :( ,ale niestety są to stare filmy i niema dobrych jakościowo ,przynajmniej ja nie znalazłem . Jak by były to zapewne plakatów na danym filmie było by z 10 ,a nie jeden :D ,a mogę też wskazać inne plakaty "nie ładne" nie przezemnie wstawione :P

Kwic

No przepraszam bardzo ,ale piszę ,że platak 6 ma deformacje około 30 pixeli i nie został zaakceptowany. Troszkę się zakręciłem i teraz czegoś nie rozumiem :/

Kwic

AAAaa kumam kumam :D:D:D ,sorki za moją tępote :P

Kwic

Jeszcze raz bardzo przepraszam ,że piszę tyle postów pod rząd ,ale:
-Między plakatem 2 ,a 3 nie zaauważam wielkiej różnicy. I jestem przekonany o tym ,że ktoś kto by zobaczył mój plakat na początku ,nie miał by nic do zarzutu.
-Miałaś mi udowodnić dlaczego jest zły ,nie porównywać do innych plakatów (nie bedę Cię za to czcił:P)
-Moim skromnym zdaniem mój poster jest lepszy bo widać ,że jest oryginalny ,ma napisy na dole ,a tamten nie. Jak by był film totalnie nie znany to mógłbym sobie narysować i wkleić ,nikt by się nie pokapował ,gdyby nie to ,że źródło musi być. Wszystkie plakaty powinny mieć napisy na dole!
Co o tym sądzisz droga Pani? :D

Kwic

nie sądzę tak :P proste :) skończmy ten temat :), bo
a) nie widzisz różnicy :) między plakatami
b) ale widzisz napisy :)))) a co w nich widzisz, że są tak istotne :)
Pls. skonczmy na tym :P bo mi ręcę opadły oka?:P

P.S. Poprawiałam cały czas:P żem nie koleś:P :P :P

Aintha

Hehe no tak ,ale mogłaś napisać jaśniej :P. No dla mnie są istotne ,bo przedstawiają faktyczny wygląd plakatu ,taki jak wygląda w rzeczywistości. Jeżeli deformacja nie jest wielka to powinno się deformować wszystkie plakaty ,aby ukazać ich rzeczywisty wygląd. Obcinanie ich jest totalną pomyłką ,to jest dopiero oszpecanie plakatu. Kto wymyślił te głupie zasady ,chętnie napiszę do jegomościa :D Może to być i ten co założył tą stronkę. Ale wyszedłem na swoje ,bo mi nikt nie udowodnił co z nimi nie tak :D ,ale punktów za nich nie dostałem to w sumie nie wyszedłem :D:D Przyznaj mi choć odrobinkę razji plzplz ,jestem taki osamotniony w moich poglądach (chlip). A rączki moge wymasować ,żeby nie opadały ;P

Kwic

Nic z tego Kolego :P
Racji nie masz :) i mieć nie będziesz :)
Skoro musi być taki, a nie inny format to nie mozna do niego na siłę sprowadzać i już :P

Aintha

JEsteś bez serca (chlip)PIszesz tak ,bo się boisz ,że CIę wywalą:P:P . Na pewno się zgadzasz ze mną w 100% ,ale nie chcesz oficjalnie powiedzieć ,może dam Ci numer gg i tak przyznasz mi racje? :P:P:P:P:P:P:P:P

Kwic

:P

Aintha

Dlaczego nie działa czat? Dyskusja mogła by się wtedy rozłożyć na inną płaszczyzne:P Jak mogę się z kimś skontaktować kto jest online? Na przykład z tobą :D

Kwic

No to jak? powie mi ktoś jak się skontaktować z kimś innym? I w końcu powie mi ktos co jest nie tak z tymi moimi zdjęciami? :] ,to ,że piszę ,że deform kumam ,ale co wam w nich nie pasuje tego nie kumam :) .Przyznajcie się chociaż ,że odrzuciliście bo takie są zasady ,a nie ,że wyglądają źle ,bo to nie prawda.

Kwic

Ogólne działanie rozpuszczalników:
Dłuższe zażywanie środków inhalacyjnych prowadzi do zaburzenia orientacji, utraty kontroli nad sobą, halucynacji, utraty świadomości i zapaści. Zewnętrznymi objawami są krwawienie z nosa, bladość zaczerwienienie oczu, łaknienie, utrata wagi, owrzodzenie nosa i ust. W głębokim stadium uzależnienia występują objawy bezsenności, poczucia zmęczenia, dysartrii mowy, agresji i autoagresji, depresyjnych nastrojów, niezdolności do jasnego myślenia, drażliwości. U osób intensywnie inhalujących powyższe objawy mogą występować przez okres do 12 godzin.

Wujek_Dobra_Rada

Hm... ja też tak myślę. Przeczytałeś to w życiu na gorąco nie? Pisali tam też ,że najlepiej malować płoty na zielono bo wieloryby z tabliczką NASA na grzbiecie są mniej zdenerwowane i nie będą więcej jadły australii ,a te ludziki co wrzucili truskawki do drogi mlecznej dorzucą jeszcze trochę rodzynek. ALe muszę jeszcze nad tym pomyślec ,bo idea koncepcji założeń mi się nie zgadza :/

Kwic

Dobra z Wami nie da się gadać. Lepiej mi powiedzcie ,jak mam dobrze obcinać postery ,żeby nie było deformacji. Jak to się robi? Jak poster ma na przykład : 288x425 ? Czekam niecierpliwie na odpowiedzi :)

Kwic

Kurde śpicie ,czy jak? Najlepiej jak jakiś weryfikator podał by mi swoje gg ,bo mam pare pytań ,czy można tak ,czy można tak ,niechce się pytać przez posty bo to zajmie wieki zanim się skumam :( .

Kwic

w czym je obrabiasz? to zmniejszasz SYMETRYCZNIE 150 na XXX i o ile to XXX jest większe od 200 tyle wycinasz :) i już :)

Kwic

Plakat należy zmniejszyć do rozmiaru szerokość 150 lub wysokość 200, tak żeby drugi wymiar "wystawał", czyli był większy. Zwykle jest to szerokość150, ale zdarza się odwrotnie. Następnie należy przyciąć to, co zostaje ponad drugi wymiar w ten sposób, aby jak najmniej uszkodzić kompozycję.
Czy napisałam wystarczająco jasno?

Oshin

Dzięki za obydwie odpowiedzi ,w czasie gdy Wy pisaliście sam do tego doszedłem :P , Robie to wszystko w Paint Shop Pro. I jeśli wszystko jak Wy mówicie jest prawdą dopatrzyłem się błędu. Moim zdaniem plakat nie powinien był zostać zaakceptowany . Chodzi mi O : http://harry.angel.filmweb.pl/Harry,Angel,%281987%29,plakaty,FilmPosters,id=6059 [harry.angel.filmweb.pl/ ...]
Ten kto go tam umieścił dał najpierw ,żeby zmniejszyło go do 200 ,co za tym idzie szerokośc spadła mu do 135. Poszerzył ją do 150 ,więc deformacja jest o 15 pixeli zgadza się? Sprawdźcie to sobie. Ja już to sprawdziłem i zrobiłem identyczny obrazek w ten sposób. To jakim cudem się dostał, a moje nie? :P:P ,ALbo się pomyliłem (w co wątpie) ,jak tak to możecie mnie zjechać :D. Czekam na odpowiedzi ,jeszcze raz dzięki za wytłumaczenie jak to się robi. Pozdro ;)

Kwic

Sorki ,symetrycznie zmiejszył go do wysokości 200* :P (żeby nie było niedomówień :P)

Kwic

Śpicie?? :) Dalej twierdze ,że obcinanie posterów to pomyłka ,będe teraz tak robił tylko ze względu ,że tutaj tak trzeba ,ale obcinanie to to bezsens. A odpowie mi ktoś na pytanie wcześniej przezemnie zadane? Co z tym plakatem do którego podałem linka?

Kwic

Ejj no co jest z Wami? :P , obiecuję, że jak mi odpowiecie na tego posta to dam wam święty spokój :D

Kwic

Jeśli jest rozciągnięty to zgłoś go na blog do Vimo do usunięcia. Podaj który dokładnie i wskaż źródło na poparcie, ze rzeczywiście tak jest.