Czy Wy też macie od kilku dni problem z korzystaniem ze strony od kilku dni po godz 20? Normalnie szału można dostać.

Valenciaa

Mam tak samo. Normalnie jak by mi ktoś ręczny hamulec zaciągnął. :P
Wszystko inne śmiga jak Kubica za dawnych lat tylko FW jakby był odpalony na Windows 95.

Valenciaa

Podbijam.

Stare czasy na modemie 56k wracają.

Valenciaa

Kapie jak krew z nosa

Valenciaa

Sępy po kolacji się rzucają na FW i muli:D

Valenciaa

Tylko na Mozilli. Na Chromie działa stosunkowo płynnie.

GarvinSitho

Stosunkowo wcale nieprawda;) Na chromie muli jakby ktoś budyń w łożysko wrzucił.

WujekChu1ek

Rozminąłeś się z logiką - to, że tobie Chrome muli nie oznacza przecież, że mi nie może działać "stosunkowo płynnie".

GarvinSitho

Jak widać nie tylko mi muli na chromie, twoja płynność może być wyjątkiem od reguły, nie napisałem, że chrome mi muli tylko FW na chromie, a to różnica, gdyż reszta site'ów działa płynnie, gra i trąbi zespół kombi rzekłbym.

WujekChu1ek

Równie dobrze to wasze "mulenie" może być wyjątkiem od reguły, wszakże 2 osoby to nie jest jakoś dużo więcej niż jedna osoba.
Poza tym napisałem "stosunkowo płynnie", co nie oznacza, że wszystko jest cacy, lecz to, że w 'momentach krytycznych' strona ładuje się przykładowo kilka sekund (w porywach do kilkunastu), a nie kilkadziesiąt (w porywach do 1 minuty), jak na Mozilli.

GarvinSitho

Raz ładuje tak, raz tak, nie ma reguły i określonego czasu, postarajmy się tego dogłębnie nie rozpatrywać, bo tą energię na udowadnianie sobie racji możemy spożytkować i wykorzystać w inny sposób. Pozdrawiam!

GarvinSitho

Mnie też muli na Chrome. Na tyle bardzo, że nie chce mi się wtedy na fw w ogóle wchodzić, nawet jak problem po kilku godzinach ustąpi.

GarvinSitho

Właśnie mam chrome i muli

Valenciaa

Mnie muli i na Chromie i na Firefoxie!
Do tego w pracy mam słaby internet 10Mbps i dobre/szybkie komputery, a w domu mam sieć po koncentryku i 250Mbps, ale słaby/stary komp, do tego laptop, no i też mi muli, czyli tak źle i tak niedobrze :(

Valenciaa

No ja dzisiaj zauważyłam, że muli bardziej niż ja co dnia :P

nina2001

"bardziej niż ja co dnia" To fakt, bardziej muli niż Ty za dnia, bo w nocy to brykasz:P

WujekChu1ek

Hihi ja nie wiem o cym Ty piszesz:P j w nocy grzecznie śpię;)

Valenciaa

Właśnie tego doświadczam. Chrome 64 bit

Valenciaa

To samo. Nie widzę kropki informującej o byciu online.

Valenciaa

Muli. Jak najbardziej muli. Rozumiem tryb konserwacji, ale tutaj niby dostępne, a wczytuje się jak na moim starym łączu.

Valenciaa

Nie tylko po 20-tej i na kazdej przegladarce. Pewnie serwery przepili...

CyboRKg

Jakby przepili, to by już w ogóle FW nie było :D

Valenciaa

Teraz, godzina 18:41, ten temat na forum odświeżałem 4 razy aż się pojawił. Wejście na główną stronę poszło płynnie, na Forum wchodziłem ~5 minut, na podforum ~3 minuty i tutaj ~5 minut. Wczoraj cały wieczór Filmweb prawie nie działał i tak jest od kilku dni. Każdego dnia rano aż boję się tu wejść bo podejrzewam, że nadchodzą zmiany. A biorąc pod uwagę, że stroną zajmują się "zawodowcy" w pełnej krasie to niedługo będziemy tu mieć genialne połączenie Facebooka - Pudelka i kolorystyki Barbie. Strzeżmy się.

mejki

Dokładnie o tym samym pomyślałam. Zmiany jak nic, bo jak inaczej wytłumaczyć tak dramatyczne działanie strony.

Valenciaa

Strony się ładują nieprzyzwoicie długo...

Trawertyn

Potwierdzam,pewnie dlatego,ze nadciaga huragan Katrina...

Valenciaa

Znowu ledwo działa. Czy mógłby ktoś w końcu dać jakieś info na ten temat? Czy wyj*ane na to macie?

użytkownik usunięty
Valenciaa

Mam ten sam problem, dodatkowo znikające oceny, i brak możliwości zaglądania do działu "wypowiedzi" czyli norma.

Valenciaa

Ja natomiast zastanawiam się, czy nie jest to wina skryptów, którymi zainfekowana jest strona/reklamy na stronie, a któreż to "kopią" tak zwaną kryptowalutę. Charakterystyczną dla tegoż zjawiska jest podobno wzmożona praca komputera - tak jest właśnie u mnie. Po odpaleniu FW procesor zaczyna rozkręcać się jak silnik odrzutowca. Przed kilkoma dniami było "głośno" o tym zjawisku w aspekcie YouTuba, który był zainfekowany.
Czy Wam też komputery pracują na wysokich obrotach podczas przeglądania FW?

Piost

Bez zmian, przychodzi godzina 20 i strona trup.

vince44

"Szanowni petenci. Informujemy, że w godzinach 20-22.30 należy oglądnąć dobry film, a ocenić go, wprowadzić kontrybucje oraz porozmawiać o nim możecie w godzinach 22.30-20" ;)

Generalnie wygląda to trochę tak, że to są godziny największego ruchu na serwerze (i chyba ogólnie w internecie), przez co może on nie wydala. To by też mogło tłumaczyć dlaczego nikt tego oficjalnie nie komentuje, bo przecież nie prowadziliby chyba prac na stronie wtedy kiedy potencjalnie siedzi na filmwebie najwięcej użytkowników. I to przez miesiąc.