Witam, wczoraj na BBC Two i na BBC iPlayer zadebiutował 2. sezon serialu "Top of the Lake" (w wersji polskiej "Tajemnice Laketop". Chciałem zgłosić zmiany: tytuły odcinków, daty premiery, skasowanie jednego niepotrzebnego epizodu. Jednak już ktoś zgłosił (błędną i niekompletną) kontrybucję dotyczącą tych epizodów, przez co ja nie mogę zgłosić poprawek.
Od razu zaznaczę, że nie zależy mi na punktach, a wyłącznie na tym żeby te informacje znalazły się jak najszybciej na portalu. Teraz nie dość że trzeba będzie poczekać tygodnie/miesiące na weryfikację pierwszej kontrybucji, to jeszcze drugie tyle potrwa akceptacja poprawek. Czy któryś z moderatorów mógłby się tym zająć lub przynajmniej coś poradzić? Tym bardziej, że chodzi o serial aktualnie nadawany.

Link z BBC iPlayera: http://www.bbc.co.uk/iplayer/episodes/p057mh5s

taychelm

Haha, w odcinkach jest taka zapaść, że szkoda gadać :/ Ale dobrze, dobrze, przynajmniej raz to nie ja narzekam, że wszystko stoi. Za 2 miesiące sezon serialowy rozhula na dobre a kolejka jest na 30 kwietnia. I znowu zaczną się komentarze zwykłych użytkowników, że tego nie ma czy tamtego nie ma, mimo że wszystko już od dawna czeka na sprawdzenie.

Alee

Absolutnie nie rozumiem, czemu rekrutacja na weryfikatora jest tak restrykcyjna. Osób, które weryfikują kontrybucje jest mało, a błędy i tak się zdarzają bardzo często. W dodatku przez jeden mały błąd, weryfikatorzy zamiast poprawić zgłoszoną kontrybucję wywalają całą do kosza, przez co trzeba czekać kolejne miesiące na weryfikację nowego zgłoszenia. I z tego co rozumiem nic się w tym względzie nie zmieniło od lat. :/

taychelm

Z tego co się orientuję to odrzuconą kontrę można poprawić i podesłać jeszcze raz werowi, który ją odrzucił. Jedni preferują zamieszczenie do niej linka na ich blogu, inni podesłanie poprzez priv. Taka kontrybucja przeważnie jest weryfikowana poza kolejnością. Tak przynajmniej było kiedy ja dodawałem materiały. Może teraz coś się zmieniło.

michaltbg_filmweb

Tyle dobrego, dzięki za podpowiedź. Przyda się na przyszłość.

taychelm

Nie wiem co się ostatnio porobiło z weryfikacją ale jest gorzej niż kiedyś. Obserwuję jedną kontrybucję od miesiąca (1 tytuł do odcinka) - jakieś 3 tygodnie temu pojawił się dopisek, że jest w trakcie weryfikacji. Za każdym razem gdy tam wejdę data weryfikacji jest ustawiona na 2-3 dni przed dniem, w którym ją aktualnie oglądam.

michaltbg_filmweb

Normalnie poprawki są sprawdzane poza kolejnością. Z resztą zależy wszystko na jakiego wera trafisz, ja nie miałem z tym nigdy problemu po odrzutach.

Alee

Fakt, z odcinkami seriali zrobił się straszliwy zastój! Zaczyna mnie to powili irytować...

WujekChu1ek

Tak jest co roku w wakacje. I nie tylko w wakacje. Mam wrażenie, że weryfikatorzy pracują seriami- raz sprawdzają jak szaleni, że można dziennie mieć kilka razy odnowiony limit i kolejki praktycznie nie ma a potem przez parę miesięcy nie robią prawie nic.