Brawo filmweb, kolejna zmiana której nikt nie chce i która wygląda obrzydliwie :)
Domyślam się że o powrót starych profili nie ma co prosić?

Marac

To też prawda... Dziwne, że nie rosło nic poważnego obok.
///
Tak u mnie wygląda próba przejścia na stronę notifications, zarówno na komputerze, jak i mobilnie...
https://zapodaj.net/820fffcb23966.png.html

KRCK

"Dziwne, że nie rosło nic poważnego obok."

Rosło. Stopklatka się nazywało i przez jakieś 10 lat szło łeb w łeb z FW. Ale było jednak mniej funkcjonalne, przegrało wyścig, pewnie traciło użytkowników i zostało zamknięte. Jest teraz w formie archiwum:
https://archiwum.stopklatka.pl/film/pulp-fiction
Mniej więcej wraz z zamknięciem SK zaczęło się totalne olewanie userów FW - cóż za zbieg okoliczności... ;->

"próba przejścia na stronę notifications,"

Strasznie dziwne... Właśnie wszedłem tu dokładnie z tej strony!

Marac

"Rosło. Stopklatka się nazywało i przez jakieś 10 lat szło łeb w łeb z FW. Ale było jednak mniej funkcjonalne, przegrało wyścig, pewnie traciło użytkowników i zostało zamknięte. Jest teraz w formie archiwum:
https://archiwum.stopklatka.pl/film/pulp-fiction"
O, to nie wiedziałem. Inna sprawa, że tego tak nie śledziłem, mało żyłem wtedy internetem. ;-)
Wygląda całkiem spoko, może i nawet kiedyś byłem na tym portalu, ale nie pamiętam.

"cóż za zbieg okoliczności."
Rzeczywiście... To całkowity zbieg okoliczności. :D

"Strasznie dziwne... Właśnie wszedłem tu dokładnie z tej strony!"
Czy ja wiem? Jak to na FilmWebie, jak coś działa u jednego usera, to u drugiego już niekoniecznie. :-/

KRCK

"Wygląda całkiem spoko,"

Pamiętam, że gdy zdecydowałem się założyć konto na polskim portalu filmowym, to zrobiłem sobie porównanie który lepszy i wygrał (wtedy - 2004 rok? wcześniej?) FW. Powodów już po latach nie pamiętam. Po którejś kolejnej zmianie na gorsze na FW (2012? 2014?) zerknąłem czy się coś zmieniło i nadal niestety wygrywał FW. A teraz już po ptokach.

"Jak to na FilmWebie, jak coś działa u jednego usera, to u drugiego już niekoniecznie"

No tysz prawda...

Marac

Pamiętam stopklatkę, mniej było filmów w bazie, opisy jakieś lakoniczne, ogólnie jakoś mi nie podeszła i pewnie dlatego korzystałem z FW jeszcze na kilka dobrych lat przed założeniem tu konta.

Początkowo od około 2000/1 sprawdzałem sobie tu film, kto gra i o czym on jest itp. Potem mnie przypiliło jakoś na początku 2008, bo chciałem koniecznie skomentować jedną pozycję i wytrzymałem w moim uporze nie zakładania znienawidzonych kont jakoś do sierpnia ;p
Wszędzie nic tylko: zaloguj się, zaloguj się... Nienawidzę tego! Gdyby nie to, to do dziś bym nie miał tu konta i pisał jako... "Gal" Anonim ;)

Marac

;-)

Kate_Bennet

Bo obracasz się w złym towarzystwie... ;)

KRCK

Tak, Zasumitry.

Kate_Bennet

:D

Profil mi się nie podoba. Zbytnio podąża to w kierunku jakiejś mobilnej aplikacji społecznościowej.

KRCK

Mi też się nie podoba, ale co ja mogę.

Kate_Bennet

Pieprzyć to, idę jeść.

KRCK

Ja też, jajecznica z cebulką i kiełbaską.

Kate_Bennet

Pysznie brzmi. ;) Ja klasycznie, bo zrobiłem sobie na szybko schabowe, do tego ziemniaki w mundurkach i surówka z marchwi (kupna, bo trzeć nie cierpię).

użytkownik usunięty
KRCK

Ejj, głodna sie przez Was robię :(

To do lodówki marsz! :D Pora jeszcze odpowiednia, nikt się nie dowie. ;)

użytkownik usunięty
KRCK

No właśnie się wybieram :D Tak w ogóle dzięki za przywrócenie powiadomień, odpisałeś i mi nagle wskoczyła ich lista. Taka magia :P

:)
Ha! Czarodziej ze mnie. ;)

użytkownik usunięty
KRCK

Dumbledore mógłby Ci różdżkę czyścić :D

Kate_Bennet

@Kate_Bennet - coś na zasadzie - nie podoba mi się ale obrazek w tle sobie ustawię...

Kate_Bennet

że cebulą daje...

Kate_Bennet

Nic, przyleciał w pelerynce się pomądrzyć. ;) Fajny obrazek, sugestywny... Uważaj, bo gorący ze mnie chłopak i jeszcze Cię porwę na zamek i zamknę w wieży. ;P

KRCK

Nie ta epoka drogi panie.

Kate_Bennet

Mmmm... To na gorącą czekoladę pójdziemy... ;)

KRCK

Ok.

nikike

To już nawet facebook nauczył się, że zmiany i ulepszenia należy wprowadzać stopniowo, a nie wywracać wszystko do góry nogami, co powoduje tylko frustrację użytkowników.

Rzytek

A co najmniej konsultować je z użytkownikami. Ale to ich filozofia od zawsze - wrzucimy coś beznadziejnego, czego nikt nie potrzebuje i co obiektywnie pogarsza portal, ludzie ponarzekają sobie parę tygodni, ale jako że z naszej strony nie będzie żadnej reakcji to w końcu odpuszczą, bo to jak gadanie do ściany.

użytkownik usunięty
nikike

Właśnie. Zawsze olewają prośby użytkowników. Np na temat możliwości zmian nicku. Tak wiem że temat był prouszany wielokrotnie i dotyczy głównie trolli. Jednakże na portalach takich jak YT czy Twitter taka możliwość istnieje. Nie wspomnę już o Instagramie czy pinterest.

nikike

Dokładnie kolejna tragedia Filmwebu - Wcześniej było zdecydowanie przejrzyściej, teraz wszystko takie jakby ''rozmazane'', rozwleczone . - Nasze zdanie i tak się już nie liczy więc szkoda tracić czasu, aby prosić o przywrócenie starego wyglądu .

nikike

https://twitter.com/jmspool/status/981508690594418688
to tak w temacie

nikike

10/10

nikike

11/10

nikike

Piękne podsumowanie.

nikike

12/10

nikike

Nie widać czy dany znajomy jest online.

KRCK

Na forum widać.

Kate_Bennet

Tylko nie wszyscy tam piszą, a metoda obejścia tego jest niewygodna. :-/

KRCK

Już mi się wcale powiadomienia nie wyświetlają.

Kate_Bennet

A mi zaczęły właśnie działać tak, jak powinny.

KRCK

Mi już też.

nikike

To jest tak obrzydliwe że straciłem jakąkolwiek chęć do życia

Gyp

Walisz se kwasa i już nie tracisz chęci do życia.

Gyp

Ja straciłem jakąkolwiek chęć oglądania filmów.

nikike

Paskudnie wyglądają teraz profile. Po co zmieniać coś, co wyglądało w miarę dobrze, na nędzną imitację beznadziejnego wyglądu Facebooka?

nikike

filmweb! Ja jestem zawodowym informatykiem, który nie umie nic zaprogramować. Tę zmianę, którą wprowadziliście zrobiłbym 100 razy lepiej w jeden dzień. Bardzo mi przykro, że profile wyglądają teraz tak obleśnie...

nikike

Ma ktoś tu konto na IMDB? Jak to wygląda tam z przejrzystością i funkcjonalnością? Serio zastanawiam się, czy się nie przesiąść, bo teraz to się nie da tym operować.

Rzytek

Lepiej RYM chyba, też nad migracją myślę.

Kiyoshiee

Coś więcej o RYm? :D