Brawo filmweb, kolejna zmiana której nikt nie chce i która wygląda obrzydliwie :)
Domyślam się że o powrót starych profili nie ma co prosić?
Mnie brakowało tych komentarzy jeszcze zanim je tu wprowadzili.
Mimo to przeżyłam ich brak na fdb.
Myślę, że stopniowo mogą wprowadzać zmiany, ale patrząc po zalewie komentarzy od zsyłkowiczów z FW to nie liczyłabym na nie za szybko. Za dużo żądań naraz dostają. Szczerze pisząc, to zdecydowanie za dużo, szczególnie jak na kogoś kto się dopiero zarejestrował. W każdym razie żyję bez tego, wypełniam tę lukę komentarzami na stronach filmów. Jest to chyba główna funkcja, której mi tam brak, mimo wszystko.
Ale za to są tam od zawsze listy. ^_^
Blogów w sensie takich osobistych zapisków? Są, tylko mało kto korzysta. Można sobie pisać na swoim profilu notki nieudostępnione albo je upubliczniać i inni mogą komentować.
Ale przynajmniej można wejść z łatwością na zakładkę seriale na profilu swoim czy znajomych akurat brakowało tego po usunięciu paska z ocenami seriali na profilu
Przecież wcześniej tez miałeś wgląd w ocenione seriale swoje i znajomych. Wtedy było nawet lepiej bo Ci pokazywało np: ile masz ocenionych filmów z danego kraju, gatunku albo przedziału czasowego.
Ty chyba dziewczynko nie rozumiesz. Gdy klikam w zakładkę o mnie, mam pasek najwyżej ocenianych, ulubionych, co najbardziej chcę obejrzeć. Oraz pasek seriali, także nie pisz mi bzdur. Bo tego paska dawno temu nie było. Teraz też pokazuje ile mam ocenionych
Ty chyba miszczu Jedi nie rozumiesz.
Po pierwsze nie jestem dziewczyną :)
Po drugie nie stresuj się bo Jedi powinni być opanowani chyba, że chcesz przejść na ciemną stronę mocy.
Po trzecie przejrzystszy wgląd w filmwebowe dane był na "starym profilu", bo tam miałeś wrzystko na tacy bez ciągłego scrollowania i powie Ci to każdy użytkownik filmwebu.
Po czwarte co do ilości ocenionych filmów to wtedy było lepiej, gdyż można było zaznaczyć dany rok i od razu pokazywało Ci ile masz z danego roku filmów ocenionych i to na jednej stronie a teraz masz tylko maksymalnie po 10 filmów.
Ciekawe że tak krytycznie na temat zmian wypowiada się "zaufany recenzent". Najlepiej to świadczy o tych zmianach i stylu, w jakim zostały one wprowadzone...
W obecnych okolicznościach, gdy na tej stronie - nie oszukujmy się - szaleje cenzura i ginie mnóstwo wpisów, wcale nie jestem tego taki pewien. Chyba wiele ryzykujesz... ;-)
Tak, wiele osób mój nick przerasta. Jakby w internecie trzeba było mieć formalną nazwę, która oddaje faktyczny stan rzeczy. Ze mnie żadna dziewczyna a z Ciebie żaden mistrz. Co do zmian filmwebowych to już wcześniej o nich pisałem.
Masakra. Najpierw próba kopiowania IMDB, teraz nieudolna podróbka Facebooka pozbawiona jego przejrzystości i czytelności. Od dawna już tylko oceniałem tu filmy, ale teraz nie wiem, czy to ma jeszcze sens z takim brakiem funkcjonalności i szybkiego przeglądania list. Od portalu filmowego nie oczekuję opcji zdjęcia w tle, gigantycznych ścian aktywności czy biografii użytkowników. 10 kliknięć, żeby przejrzeć informacje, które poprzednio były dostępne na jednym ekranie - i wszystko jasne po co te zmiany.
W tym samym tonie była zresztą zmiana wyszukiwarki. Od jakiegoś czasu automatycznie podpowiada Ci nie rzeczy najbliższe temu czego szukasz, tylko rzeczy "najpopularniejsze", więc później musisz kilka razy klikać żeby dokopać się do celu.
Faktycznie, wygląda to jak gowno, ale chociaż można sobie dodać ładną panienke w jungli w tle, zawsze o tym marzylem
O matko, teraz te obrzydliwe ikonki które wyglądają jak niedorozwinięte płody wstawili już nie tylko na profilach, ale też przy nickach na forum.
Typowe polaczki na wszystko narzekają i nic im nigdy nie pasuje XD Kupcie sobie maść na ból dupy, zmiana jak najlepsza, chociaż lepiej, żeby zajęto się bagnem jakie panuje na tym portalu.
jezu, przecież teraz przeszukać swoja listę 'chcę obejrzeć', gdzie na jednej stronie wyświetla się tylko 25 pozycji a filmy zostały zmieszane z serialami, to jest jakaś tragedia. Wcześniej wszystkie te filmy były na jednej stronie, małymi literami, bez dodatkowych informacji kto tam gra czy kto to reżyseruje (co mnie to interesuje, wiem co dodałam i dlaczego do tej listy) i to było czytelne. ja mam w tej chwili łącznie 333 pozycje, weź to wszystko przeglądaj, ile to naklikać się trzeba po tych stronach. a co ma powiedzieć ktoś kto ma 700 filmów w 'chcę obejrzeć' (jak mój brat)?
masakra, fajnie by było jakby była opcja wyboru wyglądu, tak jak na youtube zrobili
1. Na nowej "liście ocen" mieści się ok.20 filmów, do tego są niepraktycznie rozciągnięte wzdłuż i wszerz, wyświetlając informacje zupełnie niepotrzebne, a również widoczne jeśli wejdzie się na profil danego filmu. Dla kogoś, kto ocenił już te ponad paręset filmów i chciałby w swoich ocenach mieć jako taką transparentność, jest to bardzo uciążliwe, bo scrollowanie w dół listy trwa długo, a cała i tak już duża baza ocen rozrosła się o parę stron. Zmienianie rozdzielczości nic tutaj nie pomoże. Nie wiem dlaczego znikł przyjemny układ tabeli, który był o wiele bardziej przejrzysty. Za mało efekciarstwa ?
2. Z zakładki "chcę zobaczyć" zniknęły dane procentowe gustomierza z poszczególnych pozycji. Teraz nie mam pojęcia jaki film, który miałem zamiar obejrzeć, będzie mi się według Filmwebu podobał bardziej, a który mniej. To była jedna z najbardziej przydatnych funkcji tego portalu.
3. Dostęp w wpisów z blogów i rekomendacji bardzo utrudniony.
4. Nikomu niepotrzebne tło profilowe.
5. Z pozytywnych zmian jedynie filtry ocen.
Najgorsze jest to, że tak diametralne zmiany są wprowadzane dyskretnie, po "cichaczu", a użytkownicy nie pytani o zdanie a nawet nie informowani o zmianach.
Akurat o zmianach na profilu informowali 2 lata temu jak już wprowadzili nowy desing ale nie zmienia to faktu że zrobili to cichaczem
Ta podstrona została chyba w ogóle usunięta, bo nawet link do niej nie działa..
Archiwum swoich wypowiedzi (i nie tylko) można znaleźć tutaj / należy wpisać link do swojego profilu w wyszukiwarkę i wybrać któreś z trafień w kalendarzu:
http://web.archive.org
(dotyczy raczej tylko starszych profili, założonych kilka lat temu lub więcej)
Ryba psuje się od głowy...
Jaki rząd, taki Filmweb...
Tyle że rząd można posłać w wyborach do diabła, z "ekipą" FW to niestety niemożliwe :/
Miałem taką wizję... FW jako korpo z tego filmu... :D
http://www.filmweb.pl/film/Mayhem-2017-791973
Przeglądam swój profil na dużym monitorze, a czuję się jakbym przeglądał 5-calowej komórce. To jest jakaś MASAKRA. Wcześniej widziałem chyba kilkanaście filmów na ekranie jednocześnie, teraz widzę DWA.
Jednak znając arogancki stosunek filmwebu do użytkowników, możecie zapomnieć o zmianach powrotnych.
Bo chyba właśnie w tym rzecz. Po przeglądnięciu strony w przeglądarce na telefonie wygląda to dobrze, przejrzyście, czytelnie i jak najbardziej jest dopasowane do sprzętu. Przeglądanie i korzystanie z filtrów w swoich ocenach czy w zakładce do obejrzenia jest czystą przyjemnością.
Sęk w tym, że to wygląda mi na to, że zrobili nowy layout dla wersji mobilnej i yolo przekopiowali to wszystko na kompy. Bo tak. Nie ma to najmniejszego sensu. W telefonach te 25 pozycji na stronę ma sens, bo telefony mają tendencje do wieszania się przy dużej ilości informacji, ale to nie 2002, by to samo uskuteczniać na komputerach/laptopach.
Miejmy nadzieję, że po stworzeniu nowego systemu informatyk skoczył na urlop i dopiero później redakcja ogarnęła, że to wygląda góffnianie na kompach i wszystko się zlewa i jest nieczytelne. I to naprawią. Bo o przywróceniu dawnego layoutu już nie marzę. I co ciekawe, w ustawieniach wciąż można zmieniać profil jak na starym systemie, jednak to już nie ma sensu, bo jakkolwiek to pozmieniamy, już to działać nie będzie. Te ustawienia dają nadzieję do tego, że nie skończyli tego naprawiać. No chyba, że je po prostu zostawią tak jak jest. Co z tego, że już nie są aktywne.
Wejdź ze strony swojego profilu w ustawienia, tam w zakładkę "profil" i masz układ jak na layoucie sprzed paru dni. No i se możemy to zmieniać do woli i nic się nie wydarzy, bo tych opcji już nie ma.
"w ustawieniach wciąż można zmieniać profil jak na starym systemie, jednak to już nie ma sensu, bo jakkolwiek to pozmieniamy, już to działać nie będzie. Te ustawienia dają nadzieję do tego, że nie skończyli tego naprawiać" - po wprowadzeniu zmian w ocenianiu osób kina z oceny ogólnej na ocenę dokonań przy poszczególnych filmach na swoim profilu wciąż wyświetlały się "nieaktualne" już wtedy oceny ogólne aktorów czy reżyserów i trwało to długo, chyba nawet parę lat. Tak więc ja nadziei bym sobie nie robił.
Poza tym my tu narzekamy, a góra cieszy się, bo nabijamy im tym tylko klikalność, a nasze opinie mają głęboko gdzieś. Pewnie za parę dni ktoś z szefostwa coś tam skrobnie jakiś goebbelsowski komunikacik jakie to te zmiany dobre, nowoczesne i w ogóle i znów zamilkną.
Może zróbmy wszyscy jakiś taki protest typu "pokazuj swoje oceny tylko znajomym" albo w ogóle nikomu i każdy miałby zamiast tego szajsu na profilu tą śliczną latarnię:-)
Żeby usunąć konto to trzeba do nich maila wysłać chyba. Ale do kogo konkretnie to nie wiem. Wpisz w wyszukiwarkę na forum "jak usunąć konto" to pewnie coś tam znajdziesz.
Biorąc pod uwagę, że redakcja zawsze była głucha na krytykę i miała w dupie że wszystko się rozpada teraz też nie spodziewałbym się reakcji.
Liczbę filmów do obejrzenia wyświetlonych na 1 stronie mogę ustawić na 4 lub 8 (dla mnie najwygodniej byłoby 200, wciskam CTRL+F i znajduję tytuł). No bez jaj, przy mojej ilości obejrzanych filmów to daje 400 podstron a liczba podstron też nie jest podana i nie ma możliwości skoczenia od razu np. do strony 331, tylko trzeba by 330 razy klikać.
No to chyba filmweb popełnił samobójstwo. Nie da się korzystać z działu moje oceny. Dawno nie widziałem takiego pudła, jeżeli chodzi o design strony internetowej.
może trzeba petycję jakąś do nich napisać zbiorową? :) Przecież wystarczy zostawić wybór użytkownikom, z której wersji chcą korzystać!
Dotychczas najczęściej korzystałem z opcji w której wyświetlało mi ile obejrzałem filmów w tym tygodniu. Nigdzie nie widzę takiego przycisku. Dodatkowo chciałbym by wykres obejrzanych filmów zmieniał się wraz z ustawieniem filtra. Bym mógł zobaczyć różnice w wykresie dla konkretnego okresu czasu.
Co to ma być !? Gdzie jest mój stary profil !? Fatalnie to wyszło na starej wersji było wszystko ładnie posegregowane a teraz jakaś masakra. Profil nieczytelny i ten bałagan na głównej...
Nie no fatalnie to wygląda :/
Kiedyś było 15 filmów, teraz na ekranie mieszczą się 3. Ilość ocen, rok produkcji jest zbędny – jak ktoś chce takie info zobaczyć to sobie kliknie w link filmu. Słowna ocena wyświetlana jest zbyt małą czcionką w porównaniu do głupich cyferek typu „Ile osób chce obejrzeć ten film” i plakatu wielkości 300px. Filmy, seriale, role w filmach są wymieszane.
Dodatkowo przestało chodzić w Firefoksie. Żeby dostać się do tej podstrony muszę przechodzić na Operę.
Po co większość grafik robi się dzisiaj w Javascript?