Brawo filmweb, kolejna zmiana której nikt nie chce i która wygląda obrzydliwie :)
Domyślam się że o powrót starych profili nie ma co prosić?
Dokładnie. Dzięki, że uściśliłeś, sam bym nie umiał tego określić. W samym js zrobiłem raz tylko podświetlane przyciski, ale nie całe podstrony! Też tego nie rozumiem, to jest gorsze niż PHP, które spełniało te same funkcje.
Szkoda, że jeszcze we flashu Fimwebu nie zrobią :D
Dzięki bogu flash (ten do stron) umarł śmiercią nagłą dawno temu i niedługo po swoich hucznych narodzinach. Przyznam, że to była zgroza! Musiał się cały plik wczytać, nierzadko kilkunasto/kilkudziesięciomegowy, a nie zapominajmy, że to była doba słabszego internetu lub nawet jeszcze połączeń przez PPP i takie "piękne" stronki ładowały się po kilkadziesiąt sekund, jak nie ponad minutę!
Nie mogę pojąć jak można było nie zrobić aktywnej strony, która zmienia style w zależności od np. szerokości w destynacji?! Przecież maja te klasy i wystarczy podzielić na grupy, zrobić szablon dla desktop:
body { width: auto; }
.shell { width: 1281px; margin: 0 auto; }
( czy nawet 1367 lub 1441, ile tylko... )
a potem np. tylko jedno mobile nr 1 dla:
.shell { width: auto; width: 801px; }
i drugie dla:
.shell { width: auto; width: 480px; }
i praktycznie załatwia to całkowicie wszelkie problemy!
Wtedy już tylko podefiniować odpowiednie wartości rozmiaru dla tych klas i gotowe: mamy duże jak byk obiekty w mobilnych urządzeniach, w sam raz pod tłusty palec ;) a na ekranie monitora na pececie dalej można mieć małe ikonki i dużo treści. No, ale to trzeba chcieć...
W zakładce "Chcę zobaczyć" zawsze były kanały z datami filmów, które były w TV. Teraz tego nie ma. Ktoś wie jak to włączyć?
Elo.
Blog to gdzieś jest? Czy go może zajubali...
Tyle lat tworzenia o.0
Ech... Do d0py te zmiany. Za każdym razem na gorsze. Pamiętam stare czasy jak FW miał czerwone tło - wszystko było proste i przejrzyste a teraz jeden wielki rozpdlnik. Zmiany, które są krokiem/kopem w "tył" <_<
Pozdrawiam
+ poleciał
Mam takie pytanie, naiwne, bo odpowiedź nasuwa się sama, ale czy podejmujemy jakieś kroki? Nie wiem... Czy ktoś próbował kontaktować się z kimś "ważniejszym" na portalu. Jeśli tak, to czy jest jakaś odpowiedź? Może warto spróbować? Bo nie oszukujmy się, forum nikt nie czyta. Czy ktoś coś wie odnośnie tych zmian? Pytał, wyzywał, dostał odpowiedź? Zmiany zmianami i chociaż nikt ich nie cofnie, to chciałabym mieć jakieś złudne nadzieje, że ktoś się ze mną liczy i przynajmniej uprzedza, "sorry, od kwietnia stopniowo wprowadzamy zmiany", a nie w bezczelny sposób po prostu wszystko zmienia i cisza.
Dzięki za podsunięcie mi pewnego pomysłu, Iraheta.
Zapraszam wszystkich do odwiedzenia tematu poniżej:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Napisa%C5%82e%C5%9B+skarg%C4%99+Za pisz+si%C4%99+na+list%C4%99.,2995684
Kurde albo urządzamy sobie z sytuacji śmieszki heheszki, bo nikogo nie obchodzi jak wygląda fw i te narzekania to sztuka dla sztuki, a co dalej za tym idzie, zakładane tematy typu "profile rozwalone" są zbędne, albo faktycznie ktoś ogarnięty kontaktuje się z kimś kompetentnym aka odpowiedzialnym za chaos. Chodzi mi o jakąkolwiek odpowiedź z góry, nawet wypchajcie się w grzecznej formie "bierzemy pod uwagę wszystkie negatywne opinie w nadziei, iż pomogą nam one w lepszym funkcjonowaniu portalu", bo jeśli z góry nie ma kompletnie żadnego odzewu to szkoda mojego czasu na tym portalu.
A kolorowe główki mają jakieś zdanie, pardon, kolorowe triclopsy, bo łby zmieniły się w to coś.
Wam też fw teraz tak średnio chodzi (jeszcze niedawno nie dało się wejść na niego)? Do tego jak chce teraz coś ocenić to mnie wywala na główną.
W „Oceny” można tylko wybrać: wybrany cały rok, ostatni miesiąc (prawdopodobnie 30 dni przed obecną datą), pół roku temu i ostatnia opcja, której nie widzę, bo nie wpadli na to, żeby strona umiała sobie dostosować rozmiar okien do ekranu użytkownika. Nie można wybrać dokładniejszego przedziału czasu jak np. na Wiki.
Dziś ok. 19:00 znów Filmweb nie działał :D Hahaha.
Nie o to mi chodzi. Pytam, czy po wybraniu przedziału gdzieś pokazuje ile filmów w tym przedziale zostało ocenionych.
Jest gdzieś teraz widoczna płeć użytkownika ?
Przedtem, jeśli ją podał od razu było widać.
Odpisuje często na komentarze, i nie wiem jakiej formy użyć, a nowy profil nie pomaga w tej sprawie...
To jest najgorsza zmiana w historii. Wchodzę tu teraz tylko po to, żeby zobaczyć, czy już to cofnęli...
Ale chyba nie wierzysz, że to cofną?
http://www.filmweb.pl/user/Marac/blog/583031-Filmweb+%5B1+10%5D
Nie wierzę. Po prostu widać jak na dłoni, że poziom programistów oraz sepcjalistów od web designu spada w naszym kraju bardzo mocno. Chyba większość wyjechała za granicę. Mieli zrobić responsywną stronę, żeby działała na smartfonach i poszli najłatwiejszą drogą, jaką można było pójść. Zresztą podobnie zrobiło Allegro - bo nie wierzę, żeby przeniesienie opcji wyszukiwania na side było powodowane czymś innym niż nieuctwem w programowaniu css i pójściem na łatwiznę. Wprowadzono rozwiązanie, które do dzisiaj jest uciążliwe dla każdego użytkownika. Podobnie jest w Filmwebem. Wstyd, że taka firma jak Filmweb oszczędza na programistach...