Jakaś porażka FW wprowadził limit oglądanych filmów w ciągu danego dnia?? TO SĄ JAKIEŚ
ŻARTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie długo wprowadzicie limit oddychania albo limit dziennego logowania
wasz wspaniały portal!!!!!! Jestem użytkownikiem FW ładne parę lat ale takiej bzdury dawno nie
widziałem, wprowadźcie takie limity nowym użytkownikom a nie ludziom którzy siedzą tu codziennie
po pare godzin i spuszczają się nad kontrybucjami!!!!!!!!!

WujekChu1ek

A jaki jest limit? Naprawdę im się tak w dyńkach popiergoliło? Czy to po prostu błąd portalu nr 25474? Pewnie błąd. Nie pierwszy, nie ostatni :)

Grifter

Nie, nie, obczajam te błędy tak to bym nie pisał oceniłem 4 filmy od wczoraj w nocy czyli liczy się w sumie jak dziś oceniam 5 i wyskakuje mi coś takiego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d41851dbf42f8e19.html

WujekChu1ek

Zagłosowałem przed chwilą na 7 filmów podrząd, dało się głosowałem też na chromie. Proponuje też sprawdzić na innej przeglądarce.

Robert831231

Spróbuje, ale mam chrome i wszystko było wporzo, wyczyściłem też pamięć podręczną i ciasteczka, wczoraj też miałem problem z oceną filmów ale wieczorem. Problem był inny z kolei mogłem tylko zaznaczyć, że widziałem film bez jego oceny, co po jakimś czasie się naprawiło, teraz mam to...

Robert831231

Sprawdzałem na explorerze, jest to samo ale trochę inny komunikat, ale o podobnym znaczeniu. O limicie przekroczonym, więc chodzi o mój konkretny profil...

WujekChu1ek

Dziwnę :/

Robert831231

Tak się zdenerwowałem, że musiałem coś zjeść, bo aktualnie rzucam palenie, a jak się denerwuje to jem:P Ciekawi mnie tylko co mam zrobić z tym fantem...

WujekChu1ek

Pisz na tego @pomoc coś tam, ja ostatnio zapytałem i odp dostałem chyba po 2h.

Robert831231

dzięki za pomoc i wsparcie:P hej, miłego wieczoru.

WujekChu1ek

Nie ma sprawy, miłego :)

Robert831231

Minęła północ i nagle mogę oceniać, oceniłem 7 filmów i nie ma żadnego limitu. Napisałem też maila do FW.

WujekChu1ek

Więc to pewnie było coś chwilowego :)

Robert831231

To było dziwne, że parę minut przed północą nie mogłem jeszcze jak limit z dodawaniem kontr. ciekawe czy odpiszą mi na maila... pozdr:)

WujekChu1ek

Miałem wczoraj odpisać ale było już późno.
Wczoraj testowo oceniłem przeszło 15 filmów. Żaden monit mi nie wyskoczył. Może to był jakiś przejściowy problem.

gagarin77

Pewnie tak, ale nie lubię takich akcji w szczególności jak robimy sobie z anutą weekendową noc tandetnych horrorów:P W ogóle się zdenerwowałem, że takie limity wprowadzają przede wszystkim, bo ewidentnie to nie wyglądało na błąd, widziałeś screena??

WujekChu1ek

Jeśli faktycznie pracują nad wprowadzeniem limitów na ocenianie to w pierwszej kolejności powinni iść po rozum do głowy. Przecież coś takiego kompletnie nie ma sensu. Kiedy zakładałem konto na FW 5 lat temu to w przeciągu tygodnia oceniłem filmy z mojej kolekcji - było ich około 600. Czyli każdy nowy użytkownik nie będzie miał do czegoś takiego prawa, dlaczego? Imdb ma znacznie większą bazę i strony ładują się dużo dużo szybciej niż tutaj. Jak widać amerykanie potrafią stworzyć szybki portal bez irytujących błędów i z jeszcze większą ilością danych. W dodatku na FW ciągle ograniczają funkcje użytkowników - nie można już wyświetlać wszystkich swoich obejrzanych filmów (nawet 500 zniknęło), a ostatni miesiąc kombinowali z gadżetem odcinków, bo się okazało że portal nie wytrzymuje natężenia głosów. Może przeniesienie na inny hosting załatwiło by sprawę, a nie ciągłe krojenie już istniejących opcji.

gagarin77

Nic dodać nic ująć masz racje a ja w pierwszym poście w afekcie napisałem żeby te limity ograniczające wprowadzili nowym użytkownikom a sam przecież pamiętam jak (ty też tak zrobiłeś) oceniłem około 800 filmów...

WujekChu1ek

Większość nowych uzupełnia "zaległości" w ocenach, wiec jakikolwiek limit byłby bez sensu!

gagarin77

Gagarin widziałeś to usunęli nasze komentarze!!!!!!!

WujekChu1ek

Władza w ręce ludu!!!!!!!! Normalnie ocenzurowali nas czaisz to??? Skasowali to co im nie leży masz w razie czego te zdjęcia??

WujekChu1ek

Dobra pomyliły mi się wpisy już wszędzie intrygę widzę:P

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Dziwne, bo właśnie oceniłem dziesięć filmów bez żadnego problemu.

Mam nadzieję że limitów nie wprowadzą, bo byłaby to gehenna dla nowych użytkowników. Zakładając konto większość osób ocenia przynajmniej kilkadziesiąt filmów, a tu mieliby problem i by musieli przez kilka miesięcy wpisywać zaległe oceny.

to obczaj ten temat.
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/LIMIT,2376553#post_11464409

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Śledzę ten temat od rana i coraz bardziej mnie rozwój wydarzeń niepokoi. Jeśli dadzą ten limit to sobie strzelą nawet nie w stopę czy kolano, a w (film)łeb.

Po założeniu konta przez jakieś trzy dni oceniłem 1700 filmów. Gdybym miał limit pięciu ocen to dopiero po roku zakończyłbym ocenianie filmów zaległych. A jak ktoś miałby wystawić pięć czy dziesięć tysięcy ocen, bo od kilkunastu czy kilkudziesięciu lat prowadzi kajecik z ocenami, to musiałby z pięć lat te oceny przenosić... .. Absurd totalny.

Jeśli to próba walki ze sztucznym zaniżaniem ocen to da ona efekt odwrotny do zamierzonego. Obecnie trolle zawyżają lub zaniżają noty dziesiątkom filmów i jakoś to się wszystko zrównuje. Po wprowadzeniu limitów ich uwaga skupi się na tych najbardziej znanych lub uznanych filmach co spowoduje ich spadek w rankingach.

btw
Zauważyłem coś dziwnego już podczas oceniania filmów w lipcu ub.r. Po ocenieniu stu czy dwustu filmów przez kilkadziesiąt minut nie mogłem wystawić oceny. Niby się ona zapisywała ale po odświeżeniu strony jej już nie było.

Spróbuj na koniec dnia, powiedzmy po godz. 22 ocenić z góry na dół na stronie jakiegoś aktora jak najwięcej filmów, klikając w plusiki, a nie przechodząc na strony filmów (polecam Fatty Arbuckle, ma dużo filmów) - i napisz nam tu przy ilu Tobie wyskoczy limit. Potem oceny sobie wykasujesz, a po północy powinieneś móc znowu oceniać.

użytkownik usunięty
Kriss_11

Po 22 spróbuję na forum Mélièsa.
http://www.filmweb.pl/person/Georges+M%C3%A9li%C3%A8s-101234

Jeszcze lepiej :)

Kriss_11

Oczywiście, jeśli ktoś z użytkowników czyta ten temat i zechce sprawdzić swój limit, to prosimy o podzielenie się na forum swoimi wynikami - przy ilu ocenach wyskoczył Wam limit, a ile macie obejrzanych w sumie filmów - może to ma jakieś przełożenie.

Kriss_11

znajomy sprawdził - limit 19 filmów przy 4000 obejrzanych

Kriss_11

inny - limit 15 przy 5000 tys

Kriss_11

Myślę że limity mogą też zależeć od sumarycznej liczby ocen (filmy + seriale + gry). Bez ocen osób bo te najwyraźniej nie są do limitu kalkulowane - wnioskuję to po tym że osoby mogę dalej oceniać a reszty rzeczy już nie.
Jeśli ktoś sprawdził jaki ma limit to niech się wpisze ile ma ocenionych z podziałem na filmy seriale gry.
Dla przykładu ja mam
Filmy: 2451; Seriale: 1266; Gry: 124; - Razem 3841 ocen

Pozwolę sobie też podać oceny WujekChu1ek (chyba nie będzie miał mi tego za złe)
Filmy: 4440; Seriale: 215; Gry: 565; - Razem 5220 ocen

Może być tak że limit 10/dzień wchodzi po przekroczeniu 5000 ocen

gagarin77

Znudziło mi się po ocenieniu 55 filmów. W sumie mam 1264.

gagarin77

Ja zdradziłeś moją tajemnicę strzeżoną całe wieki przez moich przodków:P
A Tak na poważnie, możliwe, że przekroczenie 5000 zaniża limit, czyli im jesteśmy dłużej na FW tym mamy mniej uprawnień... Czuje się jak dziadek w domu starców, może nie długo dostane bana...

WujekChu1ek

taaa, w nagrodę za ocenianie filmów, uzupełnianie bazy i wielokrotne niesienie pomocy innym użytkownikom czeka nas eutanazja

gagarin77

hehehe:)

Kriss_11

odcinki seriali mogę oceniać

Kriss_11

Odcinki można ale całego serialu już nie da rady. Nawet nie działa trick, który czasem stosuję kiedy nie da się ocenić bo serial ma datę premiery źle ustawioną. Oceniam odcinek i serial pojawia się na mojej liście seriali na profilu i wtedy oceniam serial z tamtego miejsca - ale nie tym razem. Serial po prostu wcale nie pojawia się na moim profilu. kiszka

gagarin77

Minęła północ i już mogę oceniać...jaki ten filmweb łaskawy :)

gagarin77

Ja tak samo kumulowałem zakładki od oglądanych filmów:P Łaskawy, łaskawy chyba utworzę sektę wyznawców FW:P

Nom masz racje masakra, a o co może chodzić jak nie o trollów?? A z tym odświeżaniem miałem podobnie ostatnio, oceniam film, odświeżam i znika ocena...

WujekChu1ek

Limity oceniania są od dawna i zależą od ilości ocenionych filmów. Jeśli ktoś ma mało ocen może oceniać i kilkaset dziennie. Jeśli ktoś ma bardzo dużo i nie "uzupełnia" już ocen tylko głosuje na to co faktycznie ogląda powinny wystarczyć mu niewielkie limity.

Wcześniej występował błąd, że ocena się nie zapisywała, ale nie było komunikatu i później wydawało się, że ocena zniknęła.

Kristof

Wasze limity nie są fajną rzeczą. Według naszych ustaleń to niedługo wejdę w pulę 19 ocen na dzień, a 10 to już jest nie do pomyślenia - wystarczy że człowiek zasiądzie do krótkometrażówek i po godzinie ma ocenianie z głowy. Przeczytaj co Kriss_11 napisał o tym jak miesiącami musiał przepisywać oceny bo limit nie pozwalał na więcej:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/LIMIT,2376553
Kompletnie nie rozumiem dlaczego ustalacie ile człowiekowi wolno obejrzeć filmów. To jest chore podejście, rodem z systemu totalitarnego.
Zgłaszam reklamację i żądam zdjęcia limitu z mojego konta. Nie jestem trollem ani nie oceniam wszystkiego jak leci.

gagarin77

Nie masz racji. Twój obecny limit jest praktycznie nie do osiągnięcia oglądając nawet krótkometrażówki, a w momencie kiedy wskoczy Ci niski limit, to praktycznie nie będziesz miał już jakich krótkometrażówek oglądać.

Proszę nie narzekaj na coś "na zapas", bo ludzie którzy udają, że toną, później idą pod wodę i nikt nawet nie mrugnie okiem.

Kristof

PFFFT a co ja mam powiedzieć mogę ocenić 8-10 filmów, to powiedz mi szczerze za rok ile będę mógł ocenić góra 2-3 filmy??? No proszę cię nie udawaj, że ten system się sprawdza bo to gów..o prawda!!!! Trolle zakładają konta po to aby bezmyślnie nabijać sobie filmy i to my mamy mieć nakładane jakieś limity?? to jest żałosne!!!! Z resztą dodający, tacy jak my powinni mieć trochę inne uprawnienia niż zwykły użytkownik, nie sądzisz? w końcu uzupełniamy bazę FW za free, nikt nam za to nie płaci, a macie nas w du..ie!!!
Ps. z resztą o takich limitach nie ma nic w regulaminie więc poproszę o zniesienie nam limitów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Z góry dziękuje.

WujekChu1ek

Maksymalny limit to 10.
Masz ocenione bardzo dużo filmów, seriali, gier.
Jesteś w zdecydowanej mniejszości jeśli chodzi o ten problem, bo naprawdę nie jest łatwo mieć tyle ocen, jeśli głosuje się faktycznie tylko na pozycje obejrzane.
Obejrzeć więcej niż 10 filmów jednego dnia nie jest łatwo, nawet jak człowiek pracuje w kinie, chyba że nagle stałeś się fanem krótkiego metrażu.

Nie wiem ile masz lat. Twój nick i ton wypowiedzi wskazują raczej na mniejszą liczbę niż większą.
Na pewno oceniasz tylko obejrzane pozycje? Skąd problem przy 10 ocenach na dzień? Oglądasz dziennie więcej pozycji?
Jeśli tak być może jest przypadek użycia portalu, którego nie przewidzieliśmy. Przybliż nam swoją sytuację, dlaczego oceniasz tak wiele jednego dnia posiadając tak bogatą historię obejrzanych filmów, być może Twoja potrzeba zostanie zaspokojona.

Kristof

Ton wypowiedzi???? Jestem po prostu zbulwersowany, nie mogę?? Mój nick, zważywszy na to, że mam tu konto 6 lat, a teraz mam 29 wiosen za sobą, konto zakładałem w wieku 23 i zrobiłem to sobie dla żartów, to nie moja wina, że nie mogę zmienić nicka, już nie raz zakładałem tutaj tematy ponieważ chciałem go zmienić. Nawet mnie nie znasz a już mnie oceniasz po jednym poście i po nicku, to ile ty masz lat, że oceniasz ludzi w takich kategoriach???(gratuluje dojrzałości w takim razie).

"Jesteś w zdecydowanej mniejszości jeśli chodzi o ten problem, bo naprawdę nie jest łatwo mieć tyle ocen, jeśli głosuje się faktycznie tylko na pozycje obejrzane."
Nie jest łatwo obejrzeć tyle filmów przez powiedzmy 20 lat??? A od czego jest ten portal jeżeli nie od filmów???

"Na pewno oceniasz tylko obejrzane pozycje? Skąd problem przy 10 ocenach na dzień? Oglądasz dziennie więcej pozycji?"
Nie, oglądam je na niby i nabijam sobie staty... Oczywiście, że oglądam to co oceniałem a niby po co miałbym zakładać ten temat, dla zabawy?? I owszem czasem mi się zdarza oglądnąć ponad 10 filmów na dobę. Jestem kucharzem i często pracuje w systemie 5/5 albo 4/4, więc oglądając w nocy filmy(ponieważ cierpię na bezsenność), zdrzemnę się rano i dalej oglądam jeżeli za oknem jest taka pogoda jaka jest, bo raczej nie jestem zwolennikiem wieczornych spacerów w świetne księżyca przy temp. 20 stopni na minusie Do tego dochodzą czasem krótkometrażówki seriale i gry, więc limit 10 filmów to za mało, i limit powinien być zniesiony w przypadku dodających takich jak my.
Jeszcze jest jeden problem, ocenie powiedzmy 2-3 filmy, później je odhaczam, ponieważ mi się pomyliło, mówię to całkowicie hipotetycznie, a one zaliczają mi się już do limitu, a przecież nawet ich nie oglądnąłem i tu macię błąd w systemie....

Sorry, ale poniosło mnie trochę, ale myślę, że masz odpowiedź

WujekChu1ek

* Limit nie powinien łapać poprawek w ocenach. To pewne.
* Wspólny dla filmów, gier, seriali może być problemem.
* Zobaczę na ile można to uelastycznić, by takim użytkownikom jak Wam nie przeszkadzało w korzystaniu z portalu.

Kristof

Dzięki, miło z twojej strony. Pozdrawiam.

Kristof

@ Kristof

Jeśli chcesz wiedzieć, jakim cudem oglądam takie ilości filmów, napisz do mnie prywatną wiadomość. Chętnie odpowiem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem