Problem o którym piszę dotyczy w szczególności niezbyt popularnych filmów o których nie zawsze można znaleźć komplet informacji na IMDB.
Zauważyłem, że w wielu tego typu filmach na filmwebie podane jest sporo niezgodnych z prawdą informacji, co sugeruje, że część weryfikatorów postanowiło skorzystać na tym, że film nieznany i nabiją sobie łatwo punktu.
Już pomijając fakt, że część użytkowników podaje zmyślone info byle nabić punkty, to w wypadku weryfikatorów, którzy jednak zostali wybrani do pełnienia takiej funkci nie powinno mieć to miejsca.

Dealric

Bardzo trafne spostrzeżenia. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu weźmie za to podejrzane towarzystwo.

użytkownik usunięty
GodFella

To może ja

Dealric

Zapoznaj się z faq.

Lejzorek

Nie, nie mam zamiaru przekopywać się przez cokolwiek i szukać o co Ci mogłoby do cholery chodzić.
Wybacz, że śmiałem wpaść na głupi pomysł zwrócenia uwagi na istniejący problem i pośrednio pomocy w ulepszeniu portalu. Rzeczywiście lepiej ignorować wszystko.

Dealric

Wybaczę. Wpłać tysiąc złotych na fundację charytatywną, a potem poczytaj faq.

Lejzorek

Trafna uwaga :) jednak zwykły użytkownik może mieć problem z odnalezieniem go w gąszczu tego portalu.
Nadal nie ma wielkiego napisu FAQ na stronie głównej np. gdzieś w "społeczność" lub "baza", a powinien być ! ;)
poza tym faq jest mało czytelny i ma braki :P
Dziękuję za uwagę, popsioczyłam sobie :)

pixi222

Już był jeden wielki napis "Solidarność" i jakoś stał się niewidoczny. To jest portal dla miłośników... hm... ok, to jest portal dla pasjonatów... hm... ok, to jest portal, dla tych, którym się nudzi w domu i lubią przekopiowywać dane z imdb.

Lejzorek

Proszę zapoznać się z regulaminem i nie degradować rangi tutejszej społeczności, gdyż takie określenia noszą znamiona wypowiedzi obraźliwych.

GodFella

A w ogóle jest jakiś regulamin? Nie ma wielkiego napisu REGULAMIN na głównej stronie. Pierwsze słyszę.

Lejzorek

Nie czytało się przed rejestracją ? :P:P

pixi222

A to ja mam jakieś konto na fw? Co to się za plecami człowieka wyrabia.

Lejzorek

Aż tak nisko oceniasz dodających użytkowników FW? :/ Ja raczej nazwałbym siebie pasjonatem poświęcającym swój czas, żeby uporządkować bałagan na tym portalu. Szczególnie w kwestii polskich filmów. Mam nadzieję, że z tym kopiowaniem to ironia ;)

pixi222

P.S. Bo zapomniałem dodać (Emil mnie prosił), zapoznaj się z faq.

Lejzorek

wow Nie ma to jak merytoryczna odpowiedź w temacie :P haha Ujednolicić i podpiąć w widocznym miejscy faq to nie, ale psioczyć na użytkowników, że dodają z błędami to nie problem XD
Emilu nieznajomy gdybym się nie zapoznała to bym na niego nie psioczyła. logiczne, prawda ? :D

użytkownik usunięty
pixi222

Jak to nie znasz Emila?

Jakoś nie zapadł mi w pamięć, jeśli, co mi weryfikował :P a innego kontaktu nie mieliśmy.

pixi222

Jakbyś zapoznała się z faq, to byś wiedziała kim jest Emil. Nie znać Emila? Phi.

Przepraszam Emila za wciągnięcie, go w ten groteskowy temat, ale wiem, że on ma poczucie humoru :)

Lejzorek

phi Specjalnie przejrzałam główki i ni ma go :P
PS Powaga - zrobilibyście coś z tym faqiem, a nie tylko jęczycie na nieobeznanych użytkowników lub ich wyśmiewacie jak tegoż Dealrica ;) Może dzięki ogarnięciu poważnie tego mniej będzie takich urojeń jak jego ;)

użytkownik usunięty
pixi222

Wybacz pixi, że się wtrącę w tą pasjonującą dyskusję z L, ale skoro przekazali faq redakcji to chyba tylko redakcja może coś z nim zrobić :)

pixi222

"poza tym faq jest mało czytelny i ma braki :P"
10/10 ostatni raz był porządnie zaktualizowany chyba w 2011 roku.

Robert831231

Aktualizacje pojawiają się w postach poniżej faqu, ale kurna wyszukuj ich z masy postów o niczym :P

pixi222

Powinno być właśnie normalnie zaktualizowane, a nie pod postami o niczym.
Może kiedyś ktoś znajdzie czas i to zrobi :)

Dealric

...