Mam 161 stron ocenionych filmów ! Ładowanie każdej strony to 30 sekund.
Chcąc dotrzeć do ostatniej strony musiałabym spędzić półtorej godziny na przewijaniu, a robiłam to w 15 sekund ! Co za wariat to wymyślił ? FW trzeba pomniejszać Ctrl -, inaczej się nie da wytrzymać od tej GIGANTOMANII ;))

Teraz nie mam szans na przeszukiwanie bazy bo każda strona ładuje się wielki, jest zasrana grafiką. To ma sens jak obejrzało się 30 filmów. Czemu te ogromne obrazki mają służyć ? Są dla niepełnosprawnych i niedowidzących ?
Jedna dobra zmiana to filtrowanie filmów które chcę obejrzeć. Wszystko nie takie złe, sam pomysł nawet, nawet, ale nie jest to już wygodny serwis dla kinomanów. Priv nadal nie ma zakładki wysłane. Brakuje żebyście każdy film rozkładali na 10 stron....

Brumhilda

"Brakuje żebyście każdy film rozkładali na 10 stron...." - lepiej nie podsuwaj im takich pomysłów :)

robert2207

Niecały miesiąc temu, w tej kategorii na forum, pisałam żeby się cieszyć tym co jest bo mogą powiększyć plakaty w ocenionych i tych które chce obejrzeć. Mówisz-masz. :D

Brumhilda

Administracja uważnie wsłuchuje się w potrzeby użytkowników.

zweistein

haha :)

Brumhilda

Fakt. Wczoraj pół godziny szukałam jednego filmu w obejrzanych. Tragedia

Brumhilda

Gówno to kogo obchodzi ile masz stron z ocenionymi filmami.

mania19

Kurde, niekumata jakaś ;p
Weź jej powiedz, że ma w reklamy klikać, a nie w filmy!
;)

ZSGifMan

Robimy zakład ile jeszcze powstanie tematów z narzekaniem na nowe profile? :)

Dzien dobry :P

mania19

Możemy, ale to będzie jakaś duża, tzn. wielka liczba, a ja boję się, że nie umiem do tylu liczyć ;p

Dzień dobry koleżanko :)
( już nie tak ładny i słoneczny jak wczorajszy, ale miłego i tak ;)

ZSGifMan

Do tylu to chyba tylko Chuck Norris potrafi liczyc :P

A u mnie wlaśnie przestało padać :)
I milego z wzajemnością :)

mania19

UWAGA, UWAGA: suchar na dzisiaj ;p

Gdyby Chuck Norris miał konto na filmwebie, to filmweb byłby niezmiennie przejrzysty i wygodny w obsłudze, niczym buty ze skóry węża strażackiego przejrzyste z wierzchu i wygodne w noszeniu przez nogi Chucka ;D

mania19

Jesteś przesiąknięta do szpiku kości INNE.

rolnik

Alez skad, po prostu ten tekst mi się podoba.

Brumhilda

"Chcąc dotrzeć do ostatniej strony musiałabym spędzić półtorej godziny na przewijaniu..."

Chodzi o to, żeby się napawać i smakować z wolna, niespiesznie... Slow Filmweb...

zweistein

...tymczasem, tymczasem... Filmweb ;p

( jak w reklamie złocistego trunku ;)

Brumhilda

Rzeczywiście, jest to problematyczne przy dużej liczbie ocen, zniechęcające.

Brumhilda

Przyznam, że mnie akurat nowe profile się podobają ale ograniczenie do 25 filmów na stronę to jakaś masakra. Kiedy przekroczyłem 1000 ocenionych filmów zrobiłem sobie zrzut strony a właściwie kilkanaście zrzutów i zajęło to ok. 10 minut. Teraz będzie to trwało wieki. W ogóle powinna być opcja do wyboru wygląd stary i nowy.

MichCorleone

Horror. Właściwie Filmweb TRACI SENS. Bo po co mam oceniać filmy jeśli nie mogę korzystać z bazy?

Brumhilda

No właśnie :/

MichCorleone

+
///
Robiłeś zrzuty? Może skorzystaj ze skryptu Kapeli86? Aktualnie pracuje nad przystosowaniem go do nowego profilu.

KRCK

Rozwijałem do 100 filmów w dziale obejrzane i korzystałem z funkcji zapisz stronę i tak dla każdej podstrony.
Chętnie skorzystam z jakiegoś łatwiejszego rozwiązania.

MichCorleone

Tutaj, ale obecnie tj. po zmianach nie działa. Korzystałem z niego przed wprowadzeniem nowego profilu. Bardzo prosta i przyjemna rzecz.
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Skrypt+eksportujący+oceny+do+excel a,2628130

KRCK

Dziękuję za informację. Miejmy nadzieję, że temu utalentowanemu programiście uda się przechytrzyć filmweb.

MichCorleone

Nie ma za co. Uda się na pewno, a skrypt polecam, bo działa bez zarzutu.

Brumhilda

Na ten żenujący nowy profil jest tylko jedna rada - zmieniaj liczbę w linku http://www.filmweb.pl/user/*****/films?page=60 Niestety wpisanie tam dowolnej wielkiej liczby nie przeniesie nas do ostatniej naszej strony.

Brumhilda

Całkowita racja.
Tragedia jakaś !