Wprowadziliśmy drobne zmiany punktacji i limitów w kontrybucjach: studia, platformy gier, związane:
- punktacja za dodanie i zweryfikowanie jednego elementu została zmieniona z 1 pkt na 0,5 pkt;
- limit elementów w jednej kontrybucji został podniesiony odpowiednio do 6, 6 i 4.
A mam takie pytanko:
punktacja będzie obowiązywać dla tych kontr, które wejdą dopiero od dzisiaj, czy tamte starsze (oczekujące) już też załapią się na nową punktację ??
Pozdrawiam :)
Punkty są naliczane podczas weryfikacji, więc nowa punktacja dotyczy także kontrybucji już oczekujących.
Przykładowo miałam jakiś film gdzie było 8 studiów. Zgłosiłam dwie kontry (5 i 3). Muszę teraz to zmianiać na 6 i 2 czy to bez znaczenia jest? ;))
Może nie będę odkrywczy ale nie sądzicie że to nie uczciwe w stosunku do tych wszystkich którzy wykorzystywali do tej pory przysługujące limity i punktację aby np. zająć wyższe miejsce w rankingu? (tylko mi nie piszcie że znowu myślę tylko o nabijaniu punktów czy miejsc w rankingu bo i tak już zdobyłem więcej od wszystkich innych i naprawdę nie robi mi różnicy jedno miejsce wyżej czy 10000 punktów więcej) Przecież kontrybucje dodane przed 10 marca powinny być weryfikowane na starych zasadach. A tak nawiasem planuje się w końcu podnieść limit czasu trwania przy filmach? czy przez następny rok co drugi film uzupełniany na portalu ma być bez czasu trwania?
a od kiedy nie zależało mi na jakości dodawanych informacji? bo jakoś nie zauważyłem żebym kiedykolwiek świadomie dodawał coś niezgodnego z FAQ? a tym bardziej próbował kopiować błędy z innych źródeł???
Właśnie. Dodajcie możliwość dodawania dwóch kontr z czasem trwania filmu, albo skasujcie po jednej z gatunku i kraju pochodzenia. Mi już się nie chce dodawać do zakładek, tytułów do, których muszę na drugi dzień dodawać czas trwania filmu. Zaczęło mi to za przeproszeniem zwisać czy będzie ten czas, czy nie. Zamiast tego wprowadzacie nowe kontrybucje, które są nie dopracowane. Brak nie których festiwali (jakby nie można było dodać w oryginale, a później za jednym zamachem zamienić na polską nazwę, tak jak poprawiliście jakiś czas temu tytuły). nie których trzyliterowych nazw studiów filmowych nie idzie dodać, bo przecież ciężko było dodać suwaczek, którym by można przewijać listę w górę i dół. Nie wszystkie atrybuty maja polskie zamienniki. Zmiana punktacji również z waszej strony jest mało elegancka. Trzeba było zablokować możliwość dodawania nowych materiałów, wyczyścić kolejkę i dopiero zmienić punktację i odblokować kontrybucję. No ale po co?
Jeszcze jedno pytanie:
przy dodaniu elementu będzie 0.5 pkt, a czy przy poprawce będzie 1 pkt tak jak np. przy premierach ??
Nie, 0,5 pkt jest zarówno za nowy element, poprawkę, jak i kasację. Przy datach także, poprawiliśmy to.
A propos kontry "studia filmowe": jak to możliwe, że mam sprawdzone materiały z 15 lutego, a te z 10-tego (11, 12, 13 i 14.02) nadal oczekują na weryfikację?
Pewnie były inne materiały przy tym tytule akurat weryfikowane i studio zostało sprawdzone przy okazji.
To u mnie lepiej, bo mam oceniane właśnie te ze środka lutego, a oczekują nawet studia z 1 stycznia i kolejnych dni stycznia :D
I teraz będą ocenione za połowę punktów, trochę to chyba nie sprawiedliwe ;>
Studia trafiły dzisiaj do osobnej kolejki, najstarsza kontrybucja to w tej chwili materiał z 1 stycznia 2014 z godziny 17:21, :)