co sądzicie o przyznawaniu punktów za dodawanie zdjęć ?

ghostek

a można
dodawać zdjęcia? Bo ja mam zdjęć jak psów...

ghostek

re: pytanie do wszystkich
Uważam że to bzdura. No chyba że ktoś przepisuje streszczenia z gazet, wkleja z pressbooków i tylko liczy dni do przyznania mu nagrody za aktywność.
Nie dajmy się zwariować przez punkty. Co będzie dalej? Może punktowane będzie podawnia informacji na swój temat?

ghostek

Pomysł ciekawy ale nie praktyczny ...
Sam pomysł jest ciekawy, ale chyba lepiej by było nie przyznawać za to punków bo:

1) Przyznawanie kolejnych punktów, które wymagają weryfikacji i tak wydułuży proces weryfikacji filmów, aktorów itp.

2) O ile dodawanie opisów do filmów jest sprawiedliwe, bo po zebraniu informacji wpisanie filmu nie zajmuje wiele, o tyle dodawanie obrazków faworyzuje osoby ze stałym łączem. A może jeszcze by tak dodawać np. zwiastuny (bo też mam całkiem fajną kolekcję ;)).

3) Pozatym, widzac co się dzieje z postami, pewnie dużo obrazków byłoby mało ciekawych i słabej jakości.

4) Przy obrazkach zawsze jest problem legalności, bo nie wszystkie mogą być od tak publikowane. Niektórzy np. mogli by zrobić zrzuty z DVD i miałbym od razu np. 1000 obrazków bardzo dobrej jakości i co?

5) Poza tym wrzucanie zdjęć na serwer w dużej ilości by zdobyć punkty, skończyłoby się zapchaniem serwisu. Wystarczy, że dziesięć osób, zaczełoby na raz wrzucać po kilkanaście obrazków, i co?

6) A skoro już przy punktach jesteśmy, to może wypadało by zweryfikować ten system, np. wprowadzić punkty karne (ujemne) za śmiecenie, bądź plagiaty (i to obojętnei czy tekstów innych użytkowników, czy presbooków, czy opisów filmów). Co wy na to?

Lord___Sidious

nie podoba mi sie
nie widze sensu w dostawaniu punktow za zdjecia , ktore tak jak piszesz , moga byc kiepskie i do tego zapchac serwer, mysle ze jak ktos szuka zdjec to jest tyle innych ston i serwisow ze z pewnoscia cos znajdzie .Dla mnie zastanawiajace jest jak by to bylo gdyby w ogole nie bylo punktow ?