w sumie to już mam dość
chodzi o dodanie plakatu http://www.filmweb.pl/film/Jaki+ojciec%2C+taka+c%C3%B3rka-1981-39867
niestety w odrzuceniu jakiś dziwny przez DWUKWIAT info:
jakość, obcięty
no tak, plakat nadaje się na największą stronę światową IMDB ale na FW już nie bo przecież.....
druga sprawa tytuł do poprawy
Kelly / Like Father, Like Daughter
tytuł na imdb jasno stwierdza że film nosi tytuł:
Kelly
natomiast:
Like Father, Like Daughter
to jest tytuł AKA
ale tu też występuje mądrość sprawdzającego i napisał - ustawienia językowe
otóż mogą być różne ustawienia jeżykowe ale to nie zmienia faktu że tytuł podstawowy to KELLY i tylko KELLY.
http://www.imdb.com/title/tt0082606/?ref_=fn_al_tt_1
jak sprawdzający chce sobie za jakiś czas przytulić te punkty czy co tam, lub z kolegą podmiankę kontrybucji zrobić to niech to jawnie napisze...... jak to w przeszłości niektórzy już robili i mieli w TOPie pierwsze miejsce
a zresztą mam to w szczególnym poważaniu.....
tak trudno wybrać właściwy kraj i język dla tytułu? Nikt nie będzie ci akceptował błędnie dodanych kontr, bo wprawdzie te weryfikator mógłby poprawić, ale gdy uzyskasz stosowną skuteczność bot zacznie automatycznie akceptować losowe kontry, i tych nie będzie komu poprawiać, i w efekcie powstanie jeszcze większy bałagan.
co ty opowiadasz....... wiesz co to tytuł główny, tytuł roboczy i tytuł AKA???? masz w ogóle pojęcie? bez względu na wybór językowy oryginalny tytuł się nie zmienia choćbyś ustawi i w chińskim... albo w mandżurskim....
nie ja płaczę z powodu odrzuconych kontr, i w dodatku jednych z prostszych... tak trudno zgłosić poprawkę do obecnego tytułu zmieniając go na właściwy i dodając stary jako dodatkowy? Oczywiście pamiętając o ustawieniu właściwego kraju, języku tytułu oraz atrybutu? To pytanie retoryczne, nie jest to trudne.
przecież to zrobiłem.....
Kelly / Like Father, Like Daughter
tytuł oryginalny Kelly a ta druga część Like Father, Like Daughter podałem jako tytuł dodatkowy. (do zmiany)
Nie wiem co zrobiłeś, bo link do kontry nie działa, ale zapewne zrobiłeś coś źle. Powinieneś wejść w Elementy do edycji ---> Zgłoś poprawkę (dodaj inne tytuły), zaznaczyć obecny główny tytuł, zmienić go na właściwy, zmieniając w razie potrzeby ustawienia językowe. Kliknąć na dodać nowy tytuł na dole listy i dodać ten który był ustawiony jako główny, pamiętając o ustawieniu właściwego kraju, języku oraz atrybutu, w tym przypadku zapewne "inny tytuł". I zapisać w takowej postaci kontrę zawierającą dwa tytuły.
oki ja się z koniem kopać nie będę.... w czterech literach to mam...
a kto to jest weryfikator????????
tępy urzędnik ze skarbówki????? myśleć nie potrafi?
przecież ma link ode mnie na IMDB i jasno widzi że "coś" jest nie tak z tytułem
jego rola to pomoc a nie odgrywanie złego policjanta, ja nie muszę się znać to jego rola, po to go zrobili weryfikatorem, a jak nie potrafi pomagać to niech się nie zgłasza....
oki, narka..... szkoda życia na pirdoły, niech sobie tam to będzie jak jest, jest żle i w sumie niech tak będzie...kogo to?
a z plakatem to co wymyślił????
plakat z imdb pochodzi/zgłoszony/ i co? wielki pan weryfikator nic innego nie umiał wymyślić tylko obcięty?.... to tam spełnia warunki a tutaj nie????
szkoda życia na takich ludzi....
narka.
tępym urzędnikom z skarbówki się paci, weryfikatorom nikt nie płaci, zatem twoje nastawienie jest nie na miejscu. I jak czegoś nie wiesz to można przejrzeć poradniki o dodawaniu określonych elementów, a w razie dalszych pytań napisać na forum lub wysłać prywatną wiadomość do weryfikatora. O ile owa wiadomość będzie kulturalna to prawdopodobnie doczekasz się odpowiedzi z informacjami.
ale ogólnie to twój wybór, nikt ci nie każe dodawać kontrybucji :) A w kwestii plakatu to również to zrozumiałe, był słabej jakości, i do tego ucięty od góry i dołu. Znalezienie w lepszej jakości oraz bez przycięc nie jest wcale takie trudne, zajęło mi to 30sekund...
Co do plakatu, rzeczywiście ma słabą jakość.
Sama rozdzielczość jest za niska.
Mnie plakat zaakceptowano z najmniejszą rozdzielczością, gdy miał 698×1000 , a Twój ma 500×702.
Ale pomijając ten parametr, widać że plakat cyfrowo powiększono, są widoczne artefakty (kostki) przy dolnych napisach.
Taki plakat nigdy nie przejdzie.
I poza tym rzeczywiście jest obcięty, brak połowy linijki najniższego napisu, oraz złotej linii widocznej po bokach i na górze.
Taki też nie przejdzie.
Sam się na własnych błędach uczyłem, musiałem składać poprawki które już były akceptowane.
Tak już tu jest, natomiast na IMDB akceptują mi wszystko, praktycznie bez względu na jakość, byle bez znaków wodnych, loga strony i nagości.
Praktycznie jeśli coś dodaję na FW, to zawsze sprawdzam czy plakat nie ma gdzieś lepszej jakości niż ta na IMDB.
Na rosyjskich stronach mają często najwyższe rozdzielczości, choć akurat tego który dokładałeś nigdzie nie ma w wyższej jakości.
to ci napiszę lepszą historię sprzed kilku lat, pewien weryfikator z TOP listy /nie podam nicku/ odrzucał plakaty a po miej więcej 3 miesiącach sam je dodawał jako swój.... potem jeszcze bardziej się wycwanił i dogadał się z kolegą w stylu:
ja wstawię twój odrzucony a wstawisz mój odrzucony jako swój.....
nie zgłaszałem tego bo "lata mi to", nie mam ciśnienia na jakieś tam punkty i w sumie mi to nie przeszkadza bo intencja się liczy, w sumie w fazie końcowej plakat zaistniał na stornie....
teraz nie dość że czeka się po rok i dłużej to jeszcze jakieś problemy.....
dam sobie spokój, bo szkoda nerwów i życia...
pozdro.
skoro nie zgłosiłeś poprawki w okresie 3 miesięcy to zapewne weryfikator uznał, że tego nie będziesz robił, a dodać materiał zapewne było warto, zatem nie widzę problemu. Inna sprawa gdyby dodał je 3 godziny od odrzucenia kontrybucji.
co ty gadasz? nie rozumiesz co on robił? i to zresztą nie tylko ze mną ale inni tez o tym mówili....
dodawał odrzucony plakat - rozumiesz to????
czyli jak ja go"daję" to jest zły ale jak on go dodaje /ten sam plakat z tą samą skazą/ to jet ok!
no jeśli ty uważasz to za uczciwe działanie to nie mam więcej pytań.
zacznijmy od tego, że trudno nazwać to kradzieżą kontr skoro czekał na jego dodanie 3 miesiące. W kwestii tego, że była to ta sama wersja to inna sprawa, ale nie wiadomo ile w tym prawdy, może był to ten sam plakat, ale lepszej jakości etc. I nie zrozum mnie źle, sam miałem sytuacje, w której odrzucono mi kontrę z powodu głupoty(często zmian na imdb między dodaniem kontry a jej weryfikacją), i zanim się zorientowałem prawidłowa kontra czekała w kolejce, lub nawet stosunkowo niedawno (parę miesięcy temu) weryfikator zaakceptował tytuł filmu, czego miałem świadomość, i na drugi dzień po wpisaniu do bazy zamierzałem go uzupełnić, na drugi dzień wchodzę a całość już uzupełniona przez weryfikatora który zaakceptował kontrę z tytułem... Ale cóż poradzić, takie życie.
mi zajęło 30 sekund zalezienie tego plakatu w całości, i lepszej jakości, zatem nie dziwi ten odrzut ^_^
Ja szukałem po grafice wg tego z IMDB, możliwe że gdzieś są lepsze.
Kiedyś przejrzałem z 30 stron, zanim znalazłem plakat w HD, chyba był jeden tylko taki , a zależało mi bo film miałem na profilu z "10" - bez plakatu. Ale już teraz ma ;)
Natomiast odrzucono mi plakat niemieckiego serialu, z komentarzem typu "udowodnij że to plakat " a było z 10 źródeł, w tym niemieckie strony o filmach.
To nie był zarzut z ekranu czy amatorskie wstawienie tytułu do zdjęcia z serialu, wyglądał "oficjalnie" , choć nie miał tego niemieckiego znaczka z dozwolonym wiekiem.
Nie był z DVD tylko pewnie ze strony producenta serialu.
I nie złożyłem poprawki, bo jak to udowodnić?