Co sądzicie o kanale AXN i AXN Crime i Sci-fi. Czy podoba wam się ich ramówka? Jakie waszym zdaniem można znaleźć tam ciekawe seriale i filmy.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
_Kefas_

Raczej ich nie oglądam. AXN oglądam tylko jak jest amazing race. Seriale, które puszczają mnie nie zainteresowały.

_Kefas_

Sam nie wiem.

Czasem drażni mnie ich lektorzy, zwłaszcza jeśli jestem przyzwyczajony w danym serialu do innego.

Ich seriale wpasowują się w krąg moich zainteresowań - "Zagubieni", "dr House", "CSI:LV", "Terminator ...", "Fear itself", "Zagubiony pokój", "Po tamtej stronie" ...
Jednak wszystkie te seriale to są nowe pozycje. Chciałbym żeby czasem próbowali mi sprzedać coś starszego, co niewielu kojarzy. Chciałbym się np. zapoznać z "Kosmosem 1999" lub "V". Jestem też ciekaw, jak wyglądają starsze wersje "Po tamtej stronie" i "Strefy mroku". Wątpię jednak, aby kiedyś coś takiego nadali.

Jako stacja, nie prezentują też żadnych programów autorskich, albo publicystycznych. "Zoom" uważam za słaby programik o sławach i ich sławie, zaś "David Letterman show" strasznie mnie zawiódł swoją formułą. Moim zdaniem jest gorszy od "Szymona Majewskiego ...", który moim zdaniem również się wypalił. Jeżeli Szymon Majewski nie ma pomysłów na wywiady z gwiazdami, to David Letterman tym bardziej, a wręcz zrzuca odpowiedzialność za program na gwiazdy. Jeżeli są niemrawe, to on programu nie uratuje. Chociaż może się czepiam, bo już po jednym odcinku się zraziłem (pierwszym gościem był Kevin James).
Nie mają niczego oryginalnego, za co mógłbym ich pokochać.

Drażni mnie też, że stacja, która w nazwie powołuje się na science-fiction, ma tak wiele pozycji fantasy - "Hex", "Władca zwierząt", "Cuda", "Sanktuarium". Brakuje tam jakiejś mocnej pozycji SF, chociaż szczerze przyznam, że sam nie znam zbyt dużo takich. "Battlestar Galactica", "4400", "Inwazja", "Wybrańcy obcych" i "Threshold" - to jedyne dość twardo trzymające się gatunku seriale, które kojarzę. Z lat młodszych kołacze mi się jeszcze "Babylon V".

Jest to co prawda jedna z moich ulubionych stacji, ale nie potrafię jej zbyt długo oglądać. Zbyt często reklamują programy ze swojej oferty, dzięki czemu podczas jednego odcinka serialu można usłyszeć dwu-, trzykrotnie tę samą reklamę innego serialu, a nawet paru innych seriali. Czasem też zdarzają im się takie błędy jak angielski zwiastun z francuskimi napisami (chyba były inne języki, ale to tak dla zobrazowania).

Ze swojej strony polecam: AXN - "CSI:LV", "4400", "Lost"; AXN Sci-fi - "Po tamtej stronie", "Cuda"; AXN Crime - nie znam żadnego serialu. Odradzam "Terminatora: KSC" - serial bardzo nierówny i często sprawia wrażenie naciąganego.
Z filmów odradzam "Frankenfisha" - przeciętniak bez wyrazu.

Wyczerpująca odpowiedź, nie? xD

_Kefas_

Ja ogladam ta stacje bardzo rzadko. Nie jestem fanem seriali wiec przelaczam na AXN tylko, gdy leci jakis ciekawy film.

Wilkinson

AXN ogladam dosyć często,głównie z powodu "amazing race" i "robinsionów".Z seriali oczywiście "lost" i "4400".Fajny jest też "terminator:kroniki sary connor".

_Kefas_

AXN,gdyby nie "Po tamtej stronie" mogłoby nie być.Nie lubię seriali.Ramówka w ogóle mi nie odpowiada.kryminalne zagadki(jako tako strawny dla mnie serial) puszczają w nocy,a wtedy ja oglądam filmy.Gdyby nadawali "Pogranicze w ogniu" to oglądałbym ich chętnie:)

pirks4

AXN Sci-Fi polecam fanom anime. Można tam znaleźć takie perełki jak
Slayers Try, Captain Tsubasa, FullMetal Alchemist, Notatnik Śmierci, Cowboy Bebop. Są również nieco mniej znane jak BLOOD+, D.I.C.E., Blue
Gender, Honey & Clover

_Kefas_

Jutro na AXN Faceci w Czerni 2, wiec moze wlacze ta stacje...

_Kefas_

AXN nie jest złe ale dzisiaj są lepsze filmy na innych kanałach:

zapraszam na chat na temat filmów aktualnie prezentowanych w TV,

http://www.filmweb.pl/topic/1100132/Filmy-Rozmowy-Live-TVP1-TVP2-Polsat-TVN+itd+ wszystko+prawie+na+%C5%BCywo.html

wrzucam tutaj horrory kazdego dnia co lecą aktualnie w telewizji , jak również z 2-3 innego gatunku , ale głównie poswiecone horrorowi.
wszystkie rozmowy prowadzimy - przed, w trakcie , po filmie ( w trakcie tylko jak telewizja z reklamami- normalne).
pozdro

_Kefas_

Mi pasuje tematyka tych kanałów, znaczy seriali, które można oglądać. Chociaż kiedyś zwykle tylko "Lostów" oglądałam i przełączałam na inny kanał, tak teraz dość sporo czasu poświęcam- wzór, medium(które właśnie zaraz się zacznie:P A wcześniej "Fear itself" :)
Tylko ta panna z "Zooma" mi nie podchodzi strasznie :/ Ale to na szczęście tylko 5 minut trwa, więc idę zwykle wtedy po coś do picia:P

_Kefas_

.ja oglądam tylko stargate i star trek, czasem inne produkcje jak dają: hex, lexx, miracles.. czyli w sumie oglądam tylko sci fi axn

diana6echo

Mi jakoś już czasu nie starcza.. :P A poza tym jakoś średnio przepadam za 'typową fantastyką'..

xellos

..co jak co ale lexx typowy nie jest.. .tylko wybrani będą sie nim cieszyć :D

diana6echo

A takie pytanko ten serial ma cos wspolnego z Supermanem... bo Lexx tylko z tym mi sie kojarzy:/ I dlaczego nietypowy..

xellos

ja tam uwazam ze AXN to calkiem spoczko kanaly i fajnie ze można na nich zobaczycdalsze serie fajnych seriali

xellos

..nie nie nie.. Lexx to nazwa statku kosmicznego :>
.załogę stanowią: kapitan Stanley Twiddle - strażnik 4 stopnia, który to porwał statek, seksualna niewolnica będąca na wpół larwą, 750 - głowa robota no i Kai.. umm.. pseudo wampir :D

.serial jest absurdalny, kiczowaty ect. ect. http://www.filmweb.pl/f106665/Lexx,1997

_Kefas_

Oglądam C.S.I. (oprócz Nowego Jorku), Gwiezdne Wrota (gł. Atlantydę).

_Kefas_

AXN kiedyś był dobry, nie przerywali reklamami puszczali Ciekawe seriale (Andromeda, Lost)., a teraz nawet jak jest coś ciekawego to o kiepskich porach, albo już leciało kilka razy na innych kanałach (np. Młodzi muszkieterowie, 4400).

Ostatnio przez kilka dni miałem dostęp do AXN Sci -fi. Dobry kanał, ciekawe seriale (Farscape, Gwiezdne Wrota Atlantyda), tylko szkoda, że Battlestar Galacticę puszczali późno i nie mogłem tego obejrzeć.

MistrzSeller

Mi obecna ramówka przypadła do gustu i to bardzo:) House i Medium dają o porach kiedy akurat jestem w domu, chociaż gdybym miała na to wpływ zmieniłabym nadawanie kilku seriali:P

_Kefas_

Z tych kanałów najlepszy jest AXN Sci-fi. Dużo świetnych anime (do tego z napisami :D)

Witcher

To trzeba przyznać, że jeden z niewielu kanałów, na którym można oglądać takie filmy, teraz to na tym kanale głównie Slayersów oglądam, mam sentyment do tej małej rudej czarodziejki :P

_Kefas_

Są to kanały głównie dla takich serialów jak Herosi 4400 czy Zagubieni i wielu innych Sci-fi. Jeżeli ktoś lubi takie kino to programy dla niego.

danny_ocean

To jeszcze zależy czy mówisz teraz o 'podkanałach' axn czy o samym Axn'ie. Bo tutaj jest taka trochę kompilacja od seriali komediowych po thrilery

xellos

Ja wsumie rzadko oglądam, Oglądałam dr. House oraz Lost jak był maraton filmowy :) teraz oglądam Internat

_Kefas_

Oglądam tylko główny kanał AXN (innych nie mam na kablu).

Co do seriali to:
1. House M.D.
2. CSI Las Vegas
3. CSI NY
4. Third Watch
I chyba to wszystko...

Fakt, drażniący jest trochę lektor, ale w sumie to kwestia przyzwyczajenia.

Denerwuje mnie ta panienka z ZOOM - wiem, że się stara, ale mimo wszystko jest nazbyt infantylna.

macbeth

Oooo taak, ona jest straszna.. Psuje nastrój między jednym filmem a drugim:( A do tego chyba myśli, że jest zabawna..
A do lektora faktycznie kwestia przyzwyczajenia, jak zamontowali mi nke to nie mogłam go znieść ale teraz już w ogóle mi nie przeszkadza:)

xellos

Reality Zone bije go na głowę, zwlaszcza jak ktoś lubi porządne dokumenty, teraz leci pierwsza seria Zbrodni i śledztw, cały czerwiec "Najgłupsi przestępcy Ameryki" czy "Kobiety za kratkami"

Koala_filmweb

Z tym że Reality Zone to skupia się na czymś innym, AXN, jak sama nazwa wskazuje nakierowany jest na akcję

xellos

AXN to tylko Zagubieni, czasem jakiś film ciekawy puszczą. Tak to przesiaduję na AXN Sci-fi, sam Star Trek wywyższa ten kanał ponad inne. A AXN Crime to w ogóle nie oglądam. Nic tam ciekawego nie ma.

el_Polaco

Mi się strasznie podoba, że na AXN sci-fi można tyle anime zobaczyć. Kiedyś nieustannie gdzieś leciały poszczególne filmy a teraz jakoś tak krucho z tym, więc sci-fi głównie z tego powodu oglądam

_Kefas_

W sobotę oglądałem na AXN "Sanktuarium". Matko! Te ich zapowiedzi i grafiki są tak infantylne, że niemal mi się serialu oglądać odechciało. Parafrazując wypowiedź lektora "Sanktuarium to miejsce, gdzie straszne rzeczy są na porządku dziennym. Oj-oj-oj zapowiada się naprawdę przerażająco". Może nie jest to serial ambitny, czy wymagający, ale żeby go aż tak debilnie reklamować?

Khaosth

fakt, ale kampanie reklamowe to najlepsze mają i tak Stargate i Star Trek :D

diana6echo

Też oglądałam Sanktuarium i się zawiodłam, więc zostanę przy Wyspie Harpera- swoją drogą reklama mi się całkiem podoba i jest zachęcająca:)no i przy Fear Itself, bo to przynajmniej warte jest zachodu:)
A sanktuarium okazało się słabe..

_Kefas_

Mam pytanie co do reklamy ramówki AXN na luty. Chodzi mi konkretnie o to jaki utwór został użyty do tej reklamy

oto link do reklamy: http://www.axn.pl/videos/axn-february-promotion

CitiZenOfHell

Niestety nie mam pojęcia bo to jakoś nie mój typ muzyki, ale może poszukaj gdzieś na stronie axn, jaki motyw został użyty lub gdzieś na youtubie, no i zawsze możesz tekst utworu wpisać w google i sprawdzić co to za kawałek:P

xellos

właśnie próbowałem już wszystkich z wymienionych. Tylko nie wiem czy dobrze słowa słyszę (czyli czy dobrze w googlach wpisałem)dlatego piszę tu, taka ostatnia deska, że tak powiem...

CitiZenOfHell

Ha ha. Znalazłem :P. to jest fragmęt tego Amba Shepherd - Saving Myself

A możliwość zassania stąd: http://www.4shared.com/dir/13480991/7fc1b315/Spotsongs.html

pod AXN Februári Ajánló 2010 - A.S. - Saving Myself.mp3 .

_Kefas_

Dla mnie AXN to przede wszystkim dwa seriale: Zagubieni i Zabójcze umysły.

_Kefas_

Dużo reklam!

_Kefas_

Jak dla mnie to tylko "Kyle XY" i "Żniwiarz".

90210_xD

to cie pociesze ze Kyla wyrzucili z abc w polowie sezonu 3 a Zniwiarza przed koncem 2 sezonu :)

whiskas

Nieźle :P Kyle jest nawet ciekawy, jak bym nie miała nic do roboty to bym go codzinnie oglądała, a Żniwiarza to może z odcinki widziałam ;]